Overwegende dat margarine , kunstreuzel en andere bereide spijsvetten slechts a
ls vermengd met van melk afkomstige vetstoffen kunnen worden aangemerkt indien de hoeveelheid van deze vetstoffen niet meer bedraagt dan die , welke _ uit technische overwegingen en met het oog op de behoeften van de handel _ uitsluitend dient ter verbetering van de produkten , zonder dat de kenmerkende eigenschappen van deze produkten te loor gaan ; dat derhalve de toevoeging van van
melk afkomstige vetstoffen aan de in post 15.13 bedoelde produkten alleen kan worden toegestaan voor zover die toevoeging een bijkomsti
...[+++]g karakter draagt ; dat dit in overeenstemming is met de bovengenoemde toelichting , waarin boter evenals lecithine , zetmeel , organische kleurstoffen , reuk - en smaakstoffen en vitamines blijkbaar slechts als mengmiddelen van margarine , van kunstreuzel en van andere bereide spijsvetren zijn toegestaan , voor zover zij daarvan een bijkomstig deel uitmaken ; WHEREAS MARGARINE , IMITATION LARD AND OTHER PREPARED EDIBLE
FATS CAN BE CONSIDERED AS CONTAINING ADDED MILKFATS ONLY IF THE QUANTITY OF SUCH FATS DOES NOT EXCEED THE APPROPRIATE QUANTITY REQUIRED TO IMPROVE THEM _ HAVING REGARD TO TECHNICAL OR COMMERCIAL REQUIREMENTS _ WITHOUT CAUSING THEM TO LOSE THEIR ESSENTIAL CHARACTERISTICS ; WHEREAS , THEREFORE , THE ADDITION OF MILKFATS TO THE PRODUCTS REFERRED TO UNDER HEADING N 15.13 CAN BE ALLOWED ONLY WHERE SUCH ADDITION IS OF A SUBSIDIARY NATURE ; WHEREAS THIS IS CONFIRMED BY THE SAID EXPLANATORY NOTES , WHICH MENTION BUTTER AS WELL AS LECITHIN , STARCH , COLOURING , FLAVOURINGS OR VITAMIN
...[+++]S , WHICH CLEARLY ARE ALLOWED AS ADDITIVES IN MARGARINE , IMITATION LARD AND OTHER PREPARED EDIBLE FATS , ONLY WHERE THEY ARE SUBSIDIARY CONSTITUENTS ;