Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Gebruik van verse voedingsmiddelen
Kerntechnische veiligheid
Kneden van voedingsmiddelen uitvoeren
Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
Nederlandse Voedingsmiddelen Industrie
Nucleaire veiligheid
Nutritionele kenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
VAI
Veiligheid op zee
Veiligheid van het luchttransport
Veiligheid van het luchtverkeer
Veiligheid van levensmiddelen
Veiligheid van scheepvaarttransport
Veiligheid van vaartuigen
Veiligheid van vliegtuigen
Veiligheid van voeding
Veiligheid van voedingsmiddelen
Veiligheid van voedsel
Verbruik van verse voedingsmiddelen
Verenigde Agrarische voedingsmiddelen Industrie
Voedingseigenschappen van voedingsmiddelen beoordelen
Voedingskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen
Voedingsmiddelen kneden
Voedingsmiddelen- en drankenmachines schoonmaken
Voedselveiligheid

Traduction de «veiligheid van voedingsmiddelen » (Néerlandais → Anglais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]

food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]


Task force veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen en diervoeders van de OESO

OECD Task Force for the Safety of Novel Foods and Feeds


nutritionele kenmerken van voedingsmiddelen beoordelen | voedingseigenschappen van voedingsmiddelen beoordelen | voedingskenmerken van voedingsmiddelen beoordelen

appraise nutritional characteristics of food | judge nutritional characteristics of food | assess nutritional characteristics of food | check nutritional characteristics of food


veiligheid van het luchtverkeer [ veiligheid van het luchttransport | veiligheid van vliegtuigen ]

air safety [ aircraft safety | air transport safety | aviation safety | aviation security(UNBIS) ]


veiligheid op zee [ veiligheid van scheepvaarttransport | veiligheid van vaartuigen ]

maritime safety [ safety at sea | sea transport safety | ship safety ]


machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken | voedingsmiddelen- en drankenmachines schoonmaken

cleanse food and beverage machinery | tidy food and beverage machinery | clean food and beverage machine | clean food and beverage machinery


Nederlandse Voedingsmiddelen Industrie | Verenigde Agrarische voedingsmiddelen Industrie | VAI [Abbr.]

United Agricultural Foodstuffs Industry Association


kneden van voedingsmiddelen uitvoeren | voedingsmiddelen kneden

knead food products | perform kneading of food products | conduct kneading of food products | operate kneading of food products


gebruik van verse voedingsmiddelen | verbruik van verse voedingsmiddelen

consumption of fresh food


Kerntechnische veiligheid | Nucleaire veiligheid

Nuclear safety
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
2. Bij de beoordeling van de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen neemt de Autoriteit in voorkomend geval in overweging:

2. In assessing the safety of novel foods, the Authority shall, where appropriate, consider whether:


Nieuwe voedingsmiddelen moeten veilig zijn en wanneer de veiligheid ervan niet kan worden beoordeeld en er wetenschappelijke onzekerheid bestaat, kan het voorzorgsbeginsel worden toegepast.

Novel foods should be safe and if their safety cannot be assessed and scientific uncertainty persists, the precautionary principle may be applied.


In de communautaire wetgeving is een grote reeks maatregelen opgenomen voor de veiligheid van voedingsmiddelen en voor het vergemakkelijken van de terugtrekking van de markt van onveilige voedingsmiddelen en veevoeders.

A broad range of food safety measures and measures to facilitate the withdrawal of unsafe foods and fodder from the market has been introduced within the framework of Community legislation.


De grondslag voor deze regelingen en de methoden die worden gebruikt om de bioveiligheid te bepalen variëren van land tot land, maar zijn allemaal gebaseerd op een zeer voorzichtige benadering van de veiligheid van voedingsmiddelen en diervoeders en de benadering van de Codex Alimentarius (opgesteld door de WGO) om de veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen en diervoeders te evalueren door te kijken in hoeverre er sprake is van wezenlijke gelijkwaardigheid en een gedetailleerde analyse van de verschillen te maken.

The basis for these regulations and the methods used for determining biosafety vary according to country, but all are based on a precautionary approach to food and feed safety and the Codex Alimentarus (produced by WHO) approach to evaluating food and feed safety and quality by evaluating substantial equivalence and a detaiIed analysis of differences.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
In het licht van de volledige herziening van de wetgeving inzake de veiligheid van voedingsmiddelen, die sedert 2002 heeft plaats gevonden - vooral door de goedkeuring en omzetting van Verordening (EG) nr. 178/2002 (algemeen levensmiddelenrecht) en Verordening (EG) nr. 183/2005 (hygiënische voorschriften voor diervoeders), twee verordeningen die ten tijde van de goedkeuring van Verordening (EG) nr. 178/2002 nog niet bestonden - is de oorspronkelijke doelstelling van artikel 1, lid 4 van Richtlijn 2002/2/EG, namelijk de veiligheid van voedingsmiddelen, niet meer relevant.

In the light of the overhaul of feed safety legislation that has been carried out since 2002 - in particular with the adoption and implementation of Regulation (EC) No 178/2002 (general food law provisions) and Regulation (EC) No 183/2005 on feed hygiene, which did not exist at the time of the adoption of Directive 2002/2/EC - the original objective of Article 1(4) of Directive 2002/2/EC, namely to ensure feed safety, is longer relevant.


De veiligheid van voedingsmiddelen is voor een belangrijk deel afhankelijk van de verpakking. Verpakkingen beschermen voedingsmiddelen tegen de invloed van licht, lucht en micro-organismen.

Food safety is highly dependent on packaging, which not only protects food from light, micro-organisms and air, but also helps to preserve the taste and freshness of food.


„Van riek tot vork”: voeding (met inbegrip van schaal- en schelpdieren) gezondheid en welzijn: voor consument, maatschappij, cultuur, industrie en gezondheid relevante en traditionele aspecten van voeding en diervoeders, met inbegrip van gedrags- en cognitieve wetenschappen; voeding, voedingsgerelateerde ziekten en aandoeningen, waaronder obesitas bij kinderen en volwassenen en allergieën; voeding en ziektepreventie (inclusief betere kennis van de gezondheidsbevorderende bestanddelen en de eigenschappen van voedingsmiddelen); innovatieve technologie voor de verwerking van voedingsmiddelen en diervoeders (inclusief verpakking en techno ...[+++]

‘Fork to farm’ — food (including seafood), health and well being: Consumer, societal, cultural, industrial and health as well as traditional aspects of food and feed, including behavioural and cognitive sciences; nutrition, diet-related diseases and disorders, including childhood and adult obesity and allergies; nutrition in relation to the prevention of diseases (including increased knowledge of the health bringing compounds and properties of food); innovative food and feed processing technologies (including packaging and technologies from non-food fields); improved quality and safety, both chemical and biological, of food, beverages and feed; enhanced food safety assurance methodologies; integrity ...[+++]


b) Gecombineerde blootstelling aan toegelaten stoffen, met inbegrip van de effecten van plaatselijke milieurampen en verontreiniging op de veiligheid van voedingsmiddelen, met de nadruk op cumulatieve risico's en gevolgen voor de gezondheid van milieuverontreinigende stoffen, transmissietrajecten naar de mens, lange-termijneffecten en blootstellling aan kleine doses, preventiestratiegieën en het effect op extra gevoelige groepen, met name kinderen.

(b) Combined exposures of authorised substances, including impact of local environmental disasters and pollution on the safety of foodstuffs, with emphasis being placed on cumulative risks and health impacts of environmental pollutants, transmission routes to human beings, long-term effects and exposure to small doses, prevention strategies, as well as the impact on particularly sensitive groups, and especially children.


In het witboek inzake de veiligheid van voedingsmiddelen (KOM (1999) 719 definitief) wordt de hoofdverantwoordelijkheid voor een veilige productie van voedingsmiddelen gelegd bij de voedingsmiddelenindustrie, de producenten en de leveranciers.

The White Paper on food safety (COM (1999) 719 final) attributes primary responsibility for safe food production to the food industry, producers and suppliers.


Bij het zoeken naar manieren om de veiligheid van explosieven en vuurwapens te waarborgen kan de Commissie putten uit haar ervaring op andere gebieden, bijvoorbeeld de traceerbaarheid met betrekking tot de productie- en bevoorradingsketen voor voedingsmiddelen ten behoeve van de gezondheidsbescherming.

The Commission can draw on its experience in other fields – for instance, traceability with regard to the food production and supply chain for purposes of health protection – when devising ways of guaranteeing the security of explosives and firearms.


w