27. roept de Commissie op een grondige technische en economische studie
uit te voeren om ervoor te zorgen dat de nieuwe wetgeving geen buitensporige kosten oplevert voor de voedselverwerkingindustrie, in het bijzonder voor kleine en middelgrote bedrijven; zo'n studie moet aandacht besteden aan de haalbaarheid van de invoering van verplichte etikettering betreffende de ligging van het landbouwbedrijf voor verwerkte producten die „significante ingrediënten” (een ingrediënt van een levensmiddel dat m
eer dan 50% van het droog gewicht van dit lev ...[+++]ensmiddel uitmaakt), of „kenmerkende ingrediënten” (het ingrediënt van een levensmiddel dat door de consument gewoonlijk met de benaming van het levensmiddel wordt geassocieerd) bevatten, zoals bepaald in artikel 2 van het voorstel voor een EU-verordening betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten; 27. Calls on the Commission to carry out a thorough technical and economic study to ensure that the new legislation does not impose excessive costs on the food processing industry, in particular on small and medium-sized producers;
such a study should cover the feasibility of introducing compulsory ‘place of farming’ labelling for processed products which contain ‘significant ingredients’ (meaning an ingredient of a food product t
hat represents more than 50% of the dry weight of that food product) or ‘characterising ingredients’ (mea
...[+++]ning the ingredient of a food usually associated with the name of the food by consumers), as defined in the proposed EU regulation on the provision of food information to consumers, Article 2;