Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Bewering inzake de voedingswaarde
Bewering omtrent de eigenschap van levensmiddelen
Voedingswaarde van levensmiddelen berekenen
Voedingswaarde van voedsel bepalen
Voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen

Vertaling van "voedingswaarde van levensmiddelen berekenen " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
voedingswaarde van levensmiddelen berekenen | voedingswaarde van voedsel bepalen | zorgen voor een evenwichtige samenstelling van een menu

list food nutritional ingredients | recognise food nutritional facts | identify nutritional properties of food | identify properties of nutritional food


bewering inzake de voedingswaarde | bewering omtrent de eigenschap van levensmiddelen

nutrition claim | nutritional claim


voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen

nutrition labelling of foodstuffs
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Met deze zogenoemde gentechnologie wordt het genetische materiaal kunstmatig gemodificeerd om het een nieuwe eigenschap te geven (bv. ter verbetering van de weerstand van een plant tegen een ziekte, insecten of droogte, de herbicidetolerantie van een plant, de kwaliteit of de voedingswaarde van levensmiddelen of de productiviteit van gewassen).

The genetic material is modified artificially to give it a new property (e.g. a plant's resistance to a disease, insect or drought, a plant's tolerance to an herbicide, improving a food's quality or nutritional value, increased crop productivity).


3. wijst op de noodzaak om schoolprogramma's tevens te verrijken met informatie over de - met name lokale - eetcultuur, voedselbereiding, de voedselproductie-, bewarings- en distributieprocessen, de sociaal-culturele invloeden van levensmiddelen en consumentenrechten; stelt voor dat de lidstaten in hun onderwijsprogramma's workshops opnemen die gericht zijn op de ontwikkeling van de zintuigen, met name de smaakzin, waarbij voorlichting over de voedingswaarde van levensmiddelen gecombineerd wordt met informatie over het regionaal en n ...[+++]

3. Points to the need also to enhance the school curriculum with information about gastronomic culture (in particular at local level), food preparation, production, conservation and distribution processes, the social and cultural influence of foodstuffs, and consumer rights; urges the Member States to incorporate into their school curricula workshops on the development of the senses, in particular taste, which combine instruction on the nutritional benefits of foodstuffs with the provision of information on the regional and national gastronomic heritage;


qua voedingswaarde volledige levensmiddelen met een gestandaardiseerde samenstelling die, wanneer zij volgens de aanwijzingen van de fabrikant worden gebruikt, voor de personen voor wie zij bestemd zijn, de enige voedingsbron kunnen vormen;

nutritionally complete foods with a standard nutrient formulation which, when used in accordance with the manufacturer's instructions, may constitute the sole source of nourishment for the persons for whom they are intended;


(i) qua voedingswaarde volledige levensmiddelen met een gestandaardiseerde samenstelling die, wanneer zij volgens de aanwijzingen van de fabrikant worden gebruikt, voor de personen voor wie zij bestemd zijn, de enige voedingsbron kunnen vormen;

(i) nutritionally complete foods with a standard nutrient formulation which, used in accordance with the manufacturer's instructions, may constitute the sole source of nourishment for the persons for whom they are intended;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
qua voedingswaarde volledige levensmiddelen met een aan een specifieke ziekte, aandoening of kwaal aangepaste samenstelling die, wanneer zij volgens de aanwijzingen van de fabrikant worden gebruikt, voor de personen voor wie zij bestemd zijn, de enige voedingsbron kunnen vormen;

nutritionally complete foods with a nutrient-adapted formulation specific for a disease, disorder or medical condition which, when used in accordance with the manufacturer's instructions, may constitute the sole source of nourishment for the persons for whom they are intended;


ii) qua voedingswaarde volledige levensmiddelen met een aan een specifieke ziekte, aandoening of kwaal aangepaste samenstelling die, wanneer zij volgens de aanwijzingen van de fabrikant worden gebruikt, voor de personen voor wie zij bestemd zijn, de enige voedingsbron kunnen vormen;

(ii) nutritionally complete foods with a nutrient-adapted formulation specific for a disease, disorder or medical condition which, used in accordance with the manufacturer's instructions, may constitute the sole source of nourishment for the persons for whom they are intended;


een verbeterde leesbaarheid van de informatie (minimale lettergrootte voor de verplichte informatie); een duidelijkere en geharmoniseerde voorstelling van allergenen (benadrukt door het lettertype, de stijl of de achtergrondkleur) in de lijst van ingrediënten van voorverpakte levensmiddelen; verplichte informatie over allergenen in niet-voorverpakte levensmiddelen, ook in restaurants en cafés; bepaalde verplichte informatie over de voedingswaarde van de me ...[+++]

Improved legibility of information (minimum font size for mandatory information); Clearer and harmonised presentation of allergens for prepacked foods (emphasis by font, style or background colour) in the list of ingredients; Mandatory allergen information for non-prepacked food, including restaurants and cafes; Requirement of certain nutrition information for majority of prepacked processed foods; Mandatory origin information for fresh meat from pigs, sheep, goats and poultry; Same labelling requirements for online, distance-selling or buying in a shop; List of engineered nanomaterials in the ingredients. Specific information on t ...[+++]


Ook moet informatie worden verstrekt over de voedingswaarde van levensmiddelen..

There are also new requirements to provide information on the nutrient content of foods.


Additieven zijn stoffen die om verschillende redenen worden gebruikt bij de bereiding van voedsel, zoals conservering, kleuring, zoeten, enz. In de wetgeving van de Europese Unie worden zij omschreven als "elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonlijk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van ...[+++]

Additives are substances used for a variety of reasons -such as preservation, colouring, sweetening, etc.- during the preparation of food. The European Union legislation defines them as " any substance not normally consumed as a food in itself and not normally used as a characteristic ingredient of food, whether or not it has nutritive value, the intentional addition of which to food for a technological purpose in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of such food results, or may be reasonably expected to result, in it or its by-products becoming directly or indirectly a component of such fo ...[+++]


De lidstaten kiezen de levensmiddelen op basis van objectieve criteria, met name de voedingswaarde en de geschiktheid om te worden verdeeld.

Member States choose the food products on the basis of objective criteria including nutritional values and suitability for distribution.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'voedingswaarde van levensmiddelen berekenen' ->

Date index: 2021-11-06
w