„Carnikavas nēģi” in aspic heeft in 2011 een van de hoogste prijzen van Letland in de wacht gesleept, meer bepaald de titel „Product met een lokale identiteit”, die door het Letse Plattelandsforum wordt uitgereikt voor voedingsproducten die aan vastgestelde kwaliteit- en smaakcriteria voldoen, in hoog aanzien staan bij de plaatselijke bevolking, in een bepaald geografisch gebied met lokale grondstoffen worden geproduceerd en bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de regio.
„Carnikavas nēģi“ in Aspik hat eine der höchsten lettischen Auszeichnungen erhalten — den Titel „Lokales Identitätsprodukt 2011“ (LIP), den das lettische Landwirtschaftsforum für Nahrungsmittel vergibt, die bestimmte Qualitäts- und Geschmackskriterien erfüllen, bei der regionalen Bevölkerung hoch angesehen sind, in einem bestimmten geografischen Gebiet unter Verwendung lokaler Ressourcen erzeugt werden und zur nachhaltigen Entwicklung des betreffenden Gebiets beitragen.