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Vertaling van "13 eg opgesomde ingrediënten " (Nederlands → Frans) :

Gelet op de richtlijn 2006/142/EG van de Commissie van 22 december 2006 tot wijziging van bijlage IIIbis van de richtlijn 2000/13/EG van het Europese Parlement en de Raad die de lijst bevat van de ingrediënten die in elk geval op de etikettering van levensmiddelen moeten worden vermeld;

Vu la directive 2006/142/CE de la Commission du 22 décembre 2006 modifiant l'annexe IIIbis de la directive 2000/13/CE du Parlement européen et du Conseil contenant la liste des ingrédients qui doivent être mentionnés en toutes circonstances sur l'étiquetage des denrées alimentaires;


Wanneer één van de in artikel 1, lid 2, van Verordening (EG) nr. 1493/1999 vermelde producten één of meer in bijlage III bis bij Richtlijn 2000/13/EG opgesomde ingrediënten bevat, moeten deze laatste op het etiket worden vermeld na het woord „bevat”.

Lorsqu’un ou plusieurs des ingrédients énumérés à l'annexe III bis de la directive 2000/13/CE sont présents dans un des produits dont référence à l'article 1er, paragraphe 2, du règlement (CE) no 1493/1999, ils doivent être mentionnés sur l'étiquetage, précédés par le terme “contient”.


Het luidt dat de Commissie tot negen maanden na de inwerkingtreding van de richtlijn in kennis kan worden gesteld van de studies om vast te stellen welke in bijlage IIIbis opgesomde ingrediënten niet allergeen zijn.

Il y est précisé que la Commission peut être informée jusqu'à neuf mois après l'entrée en vigueur de la directive des études sur les ingrédients énumérés à l'annexe IIIbis qui ne sont pas allergisants.


Gelet op de Richtlijn 2003/89/EG van het Europees Parlement en de Raad van 10 november 2003 tot wijziging van Richtlijn 2000/13/EG met betrekking tot de vermelding van de ingrediënten van voedingsmiddelen;

Vu la Directive 2003/89/CE du Parlement européen et du Conseil du 10 novembre 2003 modifiant la Directive 2000/13/CE en ce qui concerne l'indication des ingrédients présents dans les denrées alimentaires;


* Richtlijn 2003/89/EG van het Europees Parlement en de Raad van 10 november 2003 tot wijziging van Richtlijn 2000/13/EG met betrekking tot de vermelding van de ingrediënten van levensmiddelen (Voor de EER relevante tekst)

* Directive 2003/89/CE du Parlement européen et du Conseil du 10 novembre 2003 modifiant la directive 2000/13/CE en ce qui concerne l'indication des ingrédients présents dans les denrées alimentaires (Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE)


De Raad heeft een gemeenschappelijk standpunt aangenomen over een voorstel voor een richtlijn tot wijziging van Richtlijn 2000/13/EG met betrekking tot de vermelding van de ingrediënten van levensmiddelen (doc. 15514/02 + ADD 1 + ADD 2).

Le Conseil a arrêté une position commune en vue de l'adoption d'une proposition de directive modifiant la directive 2000/13/CE en ce qui concerne l'indication des ingrédients présents dans les denrées alimentaires (doc. 15514/02 + ADD 1 + ADD 2).


Op grond van de huidige wetgeving (Richtlijn 79/112/EEG, zoals gewijzigd bij Richtlijn 2001/13/EG) hoeven de genoemde ingrediënten niet te worden vermeld indien samengestelde ingrediënten minder dan 25% van het eindproduct uitmaken, behalve in het geval van additieven.

Dans le cadre de la législation actuellement en vigueur (directive 79/112/CEE modifiée par la directive 2000/13/CE) l'énumération n'est pas obligatoire lorsque l'ingrédient composé intervient pour moins de 25 % dans le produit fini, excepté dans le cas des additifs.


Het voorstel, waarbij Richtlijn 2000/13/EG inzake de etikettering en presentatie van levensmiddelen, alsmede inzake de daarvoor gemaakte reclame wordt gewijzigd, heeft ten doel de voorlichting van de consumenten te verbeteren door met name te voorzien in de vermelding van allergene ingrediënten.

La proposition, qui modifie la directive 2000/13/CE concernant l'étiquetage et la présentation des denrées alimentaires ainsi que la publicité faite à leur égard, vise à mieux informer les consommateurs, en particulier grâce à l'indication des ingrédients allergènes.


Deze discriminatiegronden komen overeen met die welke in artikel 13 van het EG-Verdrag worden opgesomd, met uitzondering van discriminatie op grond van geslacht waarover reeds een uitvoerige communautaire wetgeving bestaat en die op een specifieke rechtsgrond berust (artikel 141 van het EG-Verdrag).

Les motifs de discrimination coïncident avec ceux énoncés à l'article 13 du Traité CE, à l'exception de la discrimination fondée sur le sexe qui est couverte par une législation communautaire déjà importante et repose sur une base juridique spécifique (article 141 du Traité CE).


Verordening van de Commissie van 29 januari 1993, waarin is opgesomd welke ingrediënten in biologische producten mogen worden verwerkt (met name producten van niet-agrarische oorsprong en producten van agrarische oorsprong die in de Gemeenschap niet in voldoende grote hoeveelheid volgens de biologische productiemethode worden geproduceerd) en welke producten mogen worden gebruikt voor de verwerking van biologisch geproduceerde ingrediënten van agrarische oorsprong.

Règlement de la Commission, du 29 janvier 1993, qui énumère certains ingrédients pouvant être contenus dans les produits biologiques (notamment les produits d'origine non agricole et les produits d'origine agricole qui ne sont pas produits en quantité suffisante dans la Communauté selon le mode de production biologique) et les produits pouvant être utilisés pour la transformation des ingrédients d'origine agricole issus de la production biologique.




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Date index: 2021-09-04
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