- De maître d'hôtel wordt tijdens zijn beroepsuitoefening geconfronteerd met een diversiteit aan werkzaamheden : het gelijkti
jdig organiseren en controleren van de werkzaamheden van de hele zaal, het voeren van verkoopgesprekken, het informeren en adviseren van gasten, het aanwerven en opvolgen van personeel, het uitvoeren van technische handelingen, het gelijktijdig interpreteren en opmerken van de inhoud van glazen, signalen van de gasten, signalen van de bar,
signalen vanuit de keuken ...[+++], de juiste atmosfeer en de activiteiten in de zaal
- le maître d'hôtel est, dans l'exercice de sa profession, confronté à une diversité de tâches : l'organisation et le contrôle simultanés des travaux dans toute la salle, l'organisation d'entretiens de vente, l'information et les conseils aux clients, l'engagement et le suivi du personnel, l'exécution d'actes techniques, l'interprétation et la constatation du contenu des verres, les signes de clients, les signaux du bar, les signaux de la cuisine, l'atmosphère appropriée et les activités en salle;