... kunn
en afstemmen van de hoeveelheid te bestellen producten op de planning en de verwerkingssnelheden - Het kunnen verwerken van de gegevens van het verbruik van het materiaal - Het kunnen overzicht houden op de werkzaamheden op de afdeling - Het kunnen toezien op de efficiënte, correcte en performante uitvoering van de productie - Het kunnen vergelijken van de resultaten van controles met richtwaarden - Het kunnen opmerken van afwijkingen aan de producten - Het kunnen registeren van storingen en deze melden aan de verantwoordelijken - Het kunnen bijhouden van gegevens over storingen in het productieverloop - Het kunnen overleggen ove
...[+++]r aanpassingen van het productieproces - Het kunnen verlenen van hulp en advies bij technische problemen aan de medewerkers - Het kunnen analyseren en synthetiseren van de geregistreerde gegevens - Het kunnen verzamelen van bijkomende informatie - Het kunnen vormen van een conclusie in functie van het optimaliseren van het productieproces - Het kunnen aftoetsen van de verbeteracties met de verantwoordelijke en/of betrokkenen - Het kunnen implementeren (na overleg) van de verbeteracties - Het kunnen controleren van de uitvoering van de onderhoudsschema's - Het kunnen opmerken van afwijkingen, storingen en de nood aan preventief en correctief onderhoud - Het kunnen opmerken van de nood aan vervanging van machines - Het indien nodig kunnen inschakelen van de onderhoudsdienst - Het kunnen uitwisselen van technische informatie - Het kunnen laten uitvoeren van specifieke herstellingen, regelingen of bijstellingen aan machines - Het kunnen toezien op het aannemen van een ergonomische houding van alle werknemers - Het kunnen toezien op de uitvoering van de veiligheidsvoorschriften en werkprocedures - Het kunnen toelichten van regels en afspraken van de organisatie - Het kunnen instrueren van de medewerkers in het werken volgens hygiëne-, veiligheids-, milieu en kwaliteitsregels - Het samen met een deskundige kunnen bekijken of er aanpassingen op de afdeling moeten gebeuren - Het kunnen opvolgen van de implementatie van deze aanpassingen - Het kunnen permanent opbouwen van de eigen deskundigheid - Het kunnen controleren en toezien op de uitvoering van de opdrachten - Het kunnen controleren en toezien op de vaktechnische uitvoering van het werk - Het kunnen geven van extra uitleg waar nodig - Het kunnen stimuleren van de medewerkers tot het leveren van kwaliteit binnen het voorziene tijdsbestek - Het kunnen bijhouden van personeelsgegevens in het kader van de productie - Het kunnen onthalen en begeleiden van nieuwe medewerkers bij hun integratie - Het kunnen instrueren van medewerkers over het omgaan met machines - Het kunnen begeleiden van medewerkers bij een opleiding of nieuwe taken - Het kunnen luisteren naar voorstellen en vragen van de medewerkers - Het kunnen stimuleren van de medewerkers tot een goede werksfeer en teamvorming - Het kunnen opmerken van opleidings- en ontwikkelingsbehoeftes - Het kunnen doen van een actieve inbreng in het globaal preventieplan en het jaarlijks actieplan - Het kunnen evalueren van het voorstel tot aankoop van collectieve en persoonlijke beschermingsmiddelen - Het kunnen adviseren bij de toewijzing van budgetten aan de verschillende productieactiviteiten en -benodigdheden - Het kunnen bepalen van de prioriteiten wat betreft kostentoewijzing van eigen afdeling(en) - Het kunnen doen van voorstellen over de aankoop van nieuwe machines in overleg met de financieel directeur Specifiek - Het bezitten van een kleuronderscheidend vermogen - Het bewaken van de vorm- en kwaliteitseisen gesteld door de klant en/of het verdere productieproces - Het kunnen raadplegen en gebruiken van technische bronnen (handleidingen, help-functies, ... ) - Het mondeling en/of schriftelijk communiceren met teamleden, leidinggevenden en derden Probleemoplossende vaardigheden Generiek - Toets de productiehaalbaarheid af en stelt indien nodig aanpassingen voor - Bepaalt de meest efficiënte productiestappen - Past de planning en inzet van het personeel aan bij wijzigende omstandigheden - Benut de machines en personeel optimaal - Stuurt het verloop van het productieproces bij indien nodig - Reageert gepast bij afwijkingen in het productieproces - Gaat na wat de oorzaak is bij afwijkingen aan de producten - Registreert en analyseert de productiegegevens en stuurt indien nodig bij - Gaat na wat de oorzaken zijn van storingen - Schat de impact van de storingen in op de productieplanning - Zoekt naar een oplossing die de planning niet in de war brengt - Stemt de aanpak af op de voorrang van problemen - Treedt adequaat op in geval van risicosituaties en ongeval Specifiek - Het gepast kunne ...... du mesurage et du réglage de la valeur de ton ; - connaissance du travail standardisé dans un espace en couleur étalonné ; - connaissance de la gestion de la couleur ( ) ; - connaissance des techniques de séparation : cyan, magenta, jaune et noir (CMYK) ; - connaissance des techniques de séparation alternatives comme l'hexachromie ; - connaissance des critères d'évaluation d'une épreuve d'impression ; - connaissance des critères d'évaluation du produit à l'aide du modèle ou d'un exemplaire d'épreuve ; - connaissance des marches à sec ; - connaissance de l'égalité visée et de l'égalité des imprimés ; - connaissance du mesurage de la couleur (photométrie spectrale/densitométrie) ( ) ; - connaissance d'un système MIS ( ) (système
...[+++] d'informations de gestion) ; - connaissance des techniques et procédures d'expédition ; - connaissance de l'évaluation de l'équilibre qualité/coûts ; - connaissance des procédures internes ; - connaissance des systèmes d'enregistrement ; - connaissance de la gestion de conflits ; - connaissance des procédures d'urgence et d'évacuation. 2.2.2. Compétences Compétences cognitives Génériques - pouvoir utiliser des systèmes (logiciels) pertinents ; - pouvoir consulter le planning de production et les fiches de production ; - pouvoir adresser un feed-back aux services concernés ; - pouvoir vérifier la disponibilité des moyens nécessaires (personnes, matériels et matières) ; - pouvoir associer les étapes de production aux moyens disponibles (personnes, matériels et matières) ; - pouvoir organiser les postes de travail de façon optimale ; - pouvoir fixer les délais de traitement de façon optimale ; - pouvoir tenir compte des aptitudes des collaborateurs ; - pouvoir répartir le travail entre les collaborateurs compte tenu de leur occupation et de leur charge de travail ; - pouvoir utiliser des systèmes (logiciels) pertinents ; - pouvoir établir le planning de production et du personnel ; - pouvoir superviser l'exécution du contrôle selon les instructions ; - pouvoir décider de la destination des matières premières ou produits après contrôle ; - pouvoir déterminer la quantité de produits à commander en fonction du planning et des vitesses de transformation ; - pouvoir traiter des données relatives à la consommation de matières ; - pouvoir surveiller les travaux au niveau du département ; - pouvoir veiller à une exécution efficace, correcte et performante de la production ; - pouvoir comparer les résultats des contrôles avec des valeurs de consigne ; - pouvoir remarquer les divergences au niveau des produits ; - pouvoir enregistrer les perturbations et les signaler aux responsables ; - pouvoir tenir à jour des données concernant les perturbations sur le plan du déroulement de la production ; - pouvoir se concerter concernant des adaptations du processus de production ; - pouvoir apporter son aide et donner un avis aux collaborateurs en cas de problèmes techniques ; - pouvoir analyser et synthétiser les données enregistrées ; - pouvoir rassembler des informations complémentaires ; - pouvoir former une conclusion en fonction de l'optimisation du processus de production ; - pouvoir évaluer les mesures d'amélioration avec le responsable et/ou les parties concernées ; - pouvoir mettre les mesures d'amélioration en oeuvre (après concertation) ; - pouvoir contrôler l'exécution des schémas d'entretien ; - pouvoir remarquer les divergences, défaillances ou la nécessité d'un entretien préventif et/ou correctif ; - pouvoir remarquer la nécessité de remplacer des machines ; - pouvoir faire, si nécessaire, appel au service d'entretien ; - pouvoir échanger des informations techniques ; - pouvoir faire exécuter des réparations, réglages ou ajustements spécifiques au niveau des machines ; - pouvoir veiller à ce que tous les travailleurs adoptent une position ergonomique ; - pouvoir veiller à l'exécution des consignes de sécurité et procédures de travail ; - pouvoir expliquer les règles et accords de l'organisation ; - pouvoir apprendre aux collaborateurs à travailler conformément aux règles d'hygiène, de sécurité, d'environnement et de qualité ; - pouvoir analyser, conjointement avec un expert, si des adaptations doivent être apportées au niveau du département ; - pouvoir suivre la mise en oeuvre de ces adaptations ; - pouvoir développer en permanence son propre savoir-faire ; - pouvoir contrôler et veiller à l'exécution des tâches ; - pouvoir contrôler et veiller à une exécution professionnelle et technique du travail ; - pouvoir donner des explications complémentaires au besoin ; - pouvoir stimuler les collaborateurs à fournir un travail de qualité ...