...klant
en de voorkeur van smaken voor bier en voedingsproducten - Leest marktonderzoeksrapporten, vaktijdschriften, internetforums, . - Raadpleegt marktinformatiebronnen en databasebestanden - Wisselt kennis en ervaring uit met deskundigen/collega's o Selecteert producten bij brouwerijen/leveranciers (Id 17496-c) - Volgt ontwikkelingen in de markt op - Documenteert zich over de markt van de brouwerijen en leveranciers - Doet prospectie bij brouwerijen/leveranciers - Contacteert leveranciers - Stelt een prijsaanvraag op - Vergelijkt offertes - Onderhandelt over prijzen en leveringstermijnen - Maakt prijs- en leveringsafspraken - Plaatst
...[+++] een bestelling of verzamelt de benodigde bierproducten - Bewaart bieren op de gepaste wijze en de juiste temperatuur - Past ergonomische hef- en tiltechnieken toe o Verzamelt grondige informatie over zijn producten (co 01223) - Zoekt de geschiedenis van bier en brouwerijen op - Kijkt naar het belang van het bier (streekbier,...) - Vergaart informatie over de gebruikte grondstoffen en brouwmethoden en brengt dit in relatie met de verwachte smaak - Onderscheidt bieren volgens classificatie - Maakt een inschatting van de te verwachte typische sensorische eigenschappen van het bier - Relateert aan bierstijlen - Leest en interpreteert het etiket o Organiseert proeverijen van bieren (Id 21135-c) - Maakt de planning op - Bepaalt de volgorde van de te proeven bieren - Voorziet het nodige materiaal - Brengt de bieren op de gewenste temperatuur - Richt het proeflokaal in - Stelt evaluatieroosters samen - Voorziet de nodige documenten - Schenkt de bieren volgens de richtlijnen - Geeft technische toelichting bij de te proeven bieren - Leidt de proeverij - Beoordeelt de uitslagen en licht toe, rekening houdend met de doelstellingen van de proeverij - Achterhaalt samen met de deelnemers of het bier aan de normen beantwoordt - Bespreekt de oorzaak van het niet beantwoorden aan de norm van het bier en hoe dit kan aangepast/bijgesteld worden - Vergelijkt de resultaten van proeftests met richtwaarden o Organiseert de werkplek (co 01224) - Keurt de bierbewaarplaats: de temperatuur, de verluchting, de hygiënische toestand, de verlichting - Keurt en bepaalt de ideale tapdruk - Past eventueel de tegendruk aan - Koppelt de vaten van de te proeven bieren aan - Koppelt de koolzuurleiding aan en zet de koolzuurkraan en bierkraan op de tapkop open - Kan defecten opsporen en verhelpen - Kan het afstemmen van de koelinstallatie berekenen aan de hand van het biervolume of past aan via de ijsbank - Zorgt dat de toog, afdruiprek, glazen, glazenborstel, afschuimer en afschuimbeker hygiënisch gereinigd zijn - Ontvet, spoelt, mireert , koelt af en laat het glas uitlekken volgens de richtlijnen - K ......même que les objectifs ; - écoute activement ; - reconnaît le type de client et les préférences gustatives en matière de bières et de produits alimentaires ; - lit des rapports d'études de marché, des magazines professionnels, forums internet.; - consulte des sources d'informations de marché et des bases de données ; - échange des connaissances et expériences avec des experts/collègues. o Sélectionne des produits dans des brasseries/chez des fournisseurs (Id 17496-c) : - suit de près les développements du marché ; - se documente concernant le marché des brasseries et fournisseurs ; - fait de la prospection dans des brasseries/chez des fournisseurs ; - contacte des fournisseurs; - établit une demande de prix ; - compare des offr
...[+++]es ; - négocie les prix et délais de livraison ; - prend des accords en matière de prix et de livraison ; - place une commande ou rassemble les produits de bière nécessaires ; - conserve des bières de manière appropriée et à la température idéale ; - applique des techniques ergonomiques de levage et de hissage. o Rassemble des informations détaillées concernant ses produits (co 01223) : - fait des recherches concernant l'histoire de la bière et des brasseries ; - fait attention à l'intérêt de la bière (bière régionale...); - rassemble des informations concernant les matières premières utilisées et les méthodes de brassage et les met en relation avec le goût attendu ; - distingue les bières selon la classification ; - procède à une estimation des propriétés sensorielles typiques attendues de la bière ; - s'en réfère à des styles de bières ; - lit l'étiquette et l'interprète. o Organise des dégustations de bières (Id 21135-c) : - établit le planning ; - détermine l'ordre des bières à déguster ; - prévoit le matériel nécessaire ; - met les bières à la température souhaitée ; - aménage le local de dégustation ; - établit des grilles d'évaluation ; - prévoit les documents nécessaires ; - verse les bières selon les consignes ; - fournit des explications techniques concernant les bières à déguster ; - dirige la dégustation ; - évalue les résultats et les commente, compte tenu des objectifs de la dégustation ; - détermine, conjointement avec les participants, si la bière satisfait aux normes ; - analyse la cause de la non-conformité de la bière par rapport à la norme et comment cela peut être adapté/rectifié ; compare les résultats des tests de dégustation avec des valeurs de consigne. o Organise le lieu de travail (co 01224) : - contrôle le lieu de conservation de la bière : température, aération, état d'hygiène, éclairage ; - contrôle et fixe la pression de débit idéale ; - applique éventuellement la contre-pression ; - met les fûts des biè ...