Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Asfyxiedoor braaksel
Asfyxiedoor voedsel
Aspiratie en inhalatie van voedsel
Batch-verwerking
Compressie van tracheadoor braaksel in oesofagus
Compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus
Corpus alienum in neus
Elk
Geregurgiteerd voedsel
Groepsgewijs verwerking
Inclusief bot of pit
Informatieverwerking op afstand
Multi-verwerking
Obstructie van ademhalingdoor braaksel in oesofagus
Obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus
Obstructie van farynx door corpus alienum
Obstructie van farynx door voedsel
Onderbreking van ademhalingdoor braaksel in oesofagus
Onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus
Onmiddellijke verwerking
Real-time verwerking
Tijdgebonden verwerking
Tijdige verwerking
Verslikkingdoor braaksel
Verslikkingdoor voedsel
Verstikkingdoor braaksel
Verstikkingdoor voedsel
Verwerking op afstand

Vertaling van "verwerkers van voedsel " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE
afval van de bereiding en verwerking van vlees, vis en ander voedsel van dierlijke oorsprong

déchets provenant de la préparation et de la transformation de la viande, des poissons et autres aliments d'origine animale


afval van de bereiding en verwerking van vlees,vis en ander voedsel van dierlijke oorsprong

déchets provenant de la préparation et de la transformation de la viande,des poissons et autres aliments d'orgine animale


asfyxiedoor voedsel [inclusief bot of pit] | verslikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | verstikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | aspiratie en inhalatie van voedsel [elk] (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | obstructie van farynx door voedsel (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)


Batch-verwerking | Groepsgewijs verwerking

traitement par lots


klanten adviseren over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel | klanten advies geven over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel | klanten raad geven over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel

conseiller des clients sur des accords mets et vins ou spiritueux


asfyxiedoor elk voorwerp, behalve voedsel of braaksel, binnenkomend door neus of mond | verslikkingdoor elk voorwerp, behalve voedsel of braaksel, binnenkomend door neus of mond | verstikkingdoor elk voorwerp, behalve voedsel of braaksel, binnenkomend door neus of mond | aspiratie en inhalatie van corpus alienum, behalve voedsel of braaksel (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor corpus alienum in oesofagus | obstructie va ...[+++]

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par corps étranger dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | par tout objet, sauf aliments ou vomissements, pénétrant par le nez ou la bouche | aspiration ou inhalation d'un corps étranger, sauf aliments ou vomissements (dans les voies respiratoires) SAI corps étranger dans le nez obstruction du pharynx par un corps étranger


onmiddellijke verwerking | real-time verwerking | tijdgebonden verwerking | tijdige verwerking

traitement en direct | traitement en temps réel | traitement immédiat


asfyxiedoor braaksel [geregurgiteerd voedsel] | verslikkingdoor braaksel [geregurgiteerd voedsel] | verstikkingdoor braaksel [geregurgiteerd voedsel] | aspiratie en inhalatie van braaksel (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor braaksel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor braaksel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor braaksel in oesofagus

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par vomissements dans l'œsophage (vomiturition) | asphyxie | étouffement | suffocation | au cours de vomissements [régurgitation d'aliments] | aspiration et inhalation de vomissements (dans les voies respiratoires) SAI


Informatieverwerking op afstand | Verwerking op afstand

létraitement


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Het doel is te voldoen aan de eisen van burgers en het milieu inzake veilig, gezond en betaalbaar voedsel, de verwerking, distributie en consumptie van voedsel en voeder duurzamer te maken en de voedingssector concurrerender te maken, en daarbij ook de culturele component van voedselkwaliteit in aanmerking te nemen.

L'objectif est de répondre aux demandes des citoyens, qui recherchent des aliments sûrs, sains et à prix abordable, ainsi qu'aux besoins environnementaux, de renforcer le caractère durable des activités de transformation, de distribution et de consommation des produits destinés à l'alimentation humaine et animale et d'accroître la compétitivité du secteur de l'alimentation tout en tenant compte des aspects culturels liés à la qualité des aliments.


"Wereldwijd gaat een derde van het voor menselijke consumptie geproduceerde voedsel verloren of wordt verspild – in totaal 1,3 miljard ton per jaar – en de verwerking van voedsel levert hieraan een grote bijdrage," legde de wetenschappelijke coördinator van NOSHAN, Montse Jorba van het LEITAT Technologisch Centrum in Spanje, uit".

«Dans le monde, un tiers des aliments produits pour la consommation humaine est perdu ou gaspillé, soit au total 1,3 milliard de tonnes par an — et l'agroalimentaire est à l'origine d'une grande quantité de déchets», explique la coordinatrice scientifique de NOSHAN, Mme. Montse Jorba, du centre technologique LEITAT en Espagne.


Voedsel gaat verloren of wordt verspild over de gehele voedingsketen: in de landbouw, bij verwerking of productie, in winkels, in restaurants en thuis.

Des aliments sont perdus ou gaspillés tout au long de la chaîne alimentaire: dans les exploitations agricoles, dans les installations de transformation et de fabrication, dans les magasins, dans les restaurants et à domicile.


De activiteiten van deze drie organisaties zijn bijna altijd van plurisectoriële aard, in die zin dat de verbetering van de voedselzekerheid waar de FAO naar streeft verband houdt met landbouw, kredieten, verwerking van produkten, steun aan commercialisering, enz. De programma's van het WFP beperken zich maar zelden tot het leveren van voedselhulp; daarnast ontwikkelt het WFP ook activiteiten die als doel hebben de lokale capaciteiten voor de produktie van voedsel te versterken.

Les actions de ces trois organisations sont presque toujours de nature plurisectorielle dans le sens que la sécurisation alimentaire développée par la FAO peut englober l'agriculture, le crédit, la transformation des produits, des appuis à la commercialisation, etc.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Het doel is te voldoen aan de eisen van burgers en het milieu inzake veilig, gezond en betaalbaar voedsel, de verwerking, distributie en consumptie van voedsel en voeder duurzamer te maken en de voedingssector concurrerender te maken, en daarbij ook de culturele component van voedselkwaliteit in aanmerking te nemen.

L'objectif est de répondre aux demandes des citoyens, qui recherchent des aliments sûrs, sains et à prix abordable, ainsi qu'aux besoins environnementaux, de renforcer le caractère durable des activités de transformation, de distribution et de consommation des produits destinés à l'alimentation humaine et animale et d'accroître la compétitivité du secteur de l'alimentation tout en tenant compte des aspects culturels liés à la qualité des aliments.


Voorts worden chemische en microbiële verontreinigingen van voedsel en voeders en desbetreffende risico's en blootstellingen, ook allergenen, geanalyseerd, geëvalueerd, gemonitord, gecontroleerd en opgespoord in de gehele voedsel-, voeder- en drinkwatervoorzieningsketen van productie en opslag tot aan verwerking, verpakking, distributie, catering en bereiding thuis.

La contamination, les risques et les expositions chimiques et microbiens, de même que les allergènes concernant les denrées alimentaires et les aliments pour animaux feront l'objet d'une analyse, d'une évaluation, d'une surveillance, d'un contrôle et d'un suivi tout au long de la chaîne d'approvisionnement en aliments, en aliments pour animaux et en eau potable, depuis la production et le stockage jusqu'à la fabrication, au conditionnement, à la distribution, à l'approvisionnement et à la préparation à la maison.


De Commissie heeft voorgesteld dat het EIT in 2014 KIG's opricht voor drie nieuwe thema's: innovatie op het gebied van gezonde leefgewoonten en actief ouder worden, grondstoffen — duurzame exploratie, winning, verwerking, recycling en vervanging, en voedsel voor de toekomst — een duurzame toevoerketen van de bron naar de consument.

La Commission a proposé que l’EIT crée trois nouvelles CCI en 2014: innovation en faveur d’une vie saine et d’un vieillissement actif, matières premières (prospection, extraction, transformation durables, recyclage et substitution), et aliments pour l’avenir (chaîne d’approvisionnement durable depuis les ressources jusqu’aux consommateurs).


„Van riek tot vork”: voeding (met inbegrip van schaal- en schelpdieren) gezondheid en welzijn: voor consument, maatschappij, cultuur, industrie en gezondheid relevante en traditionele aspecten van voeding en diervoeders, met inbegrip van gedrags- en cognitieve wetenschappen; voeding, voedingsgerelateerde ziekten en aandoeningen, waaronder obesitas bij kinderen en volwassenen en allergieën; voeding en ziektepreventie (inclusief betere kennis van de gezondheidsbevorderende bestanddelen en de eigenschappen van voedingsmiddelen); innovatieve technologie voor de verwerking van voedingsmiddelen en diervoeders (inclusief verpakking en techno ...[+++]

«De la fourchette à la fourche»: alimentation (y compris les produits de la mer), santé et bien-être: aspects de l'alimentation humaine et animale relatifs au consommateur, à la société, à la culture, à l'industrie, à la santé ainsi qu'aux traditions, incluant les sciences comportementales et cognitives; nutrition, affections et troubles liés à l'alimentation, notamment l'obésité des enfants et des adultes et les allergies; nutrition et prévention des maladies (y compris des connaissances accrues concernant les composés favorables à la santé et les propriétés des aliments); technologies innovantes de transformation des aliments pour les humains et pour les animaux (y compris le conditionnement et les technologies utilisées ...[+++]


Ook is slechts 20% van de ondervraagden van mening voldoende informatie over de productie en verwerking van voedsel te krijgen.

Seuls 20 % des personnes interrogées, par exemple, s'estimaient assez informées sur la manière dont les denrées alimentaires sont produites et traitées.


119. samen te werken bij de opstelling en uitvoering van beleidsmaatregelen voor voedselzekerheid, waaronder steun aan de productie, verwerking, opslag, verhandeling en distributie van voedsel, verbetering van de toegang tot voedsel en waarborging van een adequate voedselkwaliteit.

119. de coopérer pour élaborer et mettre en œuvre des politiques en matière de sécurité alimentaire, y compris des politiques visant à soutenir la production, la transformation, le stockage, la commercialisation et la distribution des aliments, à améliorer l'accès à la nourriture et à assurer une qualité nutritionnelle adéquate.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'verwerkers van voedsel' ->

Date index: 2024-11-03
w