IV. Specifieke voorschriften met betrekking tot microbiologische proceshygiënecriteria van toepassing op karkassen van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren 1° In geval van gebruik van de niet-destructieve methode, worden per karkas van een als landbouwhuisdier gehouden hoefdier vier plaatsen bemonsterd door middel van een schuurspons : - runderen, paarden : bil (achter buite
nzijde van de bil), flank, borst (thorax) en
achterkant van het voorste lidmaat - 4 x 400 cm ; - schapen,
geiten : zelfde plaatsen als b
...[+++]ij runderen - 4 x 100 cm ; - varkens : ham (100 cm ), bekken (100 cm ), borst (300 cm ) en achterkant van het voorste lidmaat (100 cm ).IV. Prescriptions spécifiques en matière de critères microbiologiques applicables aux carcasses d'ong
ulés domestiques 1° Dans le cas de l'application de la méthode non destructive, quatre zones sont échantillonnées par carcasse d'ongulé domestique au moyen d'une éponge abrasive : - Bovins, chevaux : rumsteck (zone postéro-ext
erne de la cuisse), flanc, gros bout de poitrine (thorax) et face postérieure du membre antérieur - 4 x 400 cm ; - Ovins, caprins : zones identiques aux bovins - 4 x 100 cm ; - Porcins : jambon (100 cm ), bassi
...[+++]n (100 cm ), poitrine (300 cm ) et face postérieure du membre antérieur (100 cm ).