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Chafea
EACEA
EACI
EAHC
EASME
EFSA
ERCEA
Europe's food safety watchdog
European Food Safety Authority
European Research Council Executive Agency
European food safety guidance
European food safety policies
European food safety policy
European food safety watchdog
European network for food safety
Executive Agency for Competitiveness and Innovation
Executive Agency for Health and Consumers
Executive agency
Food Safety Information Network
INEA
Innovation and Networks Executive Agency
Pan-European Conference on Food Safety and Quality
REA
RESAL
Research Executive Agency
Safety policy for european food
TEN-T EA
Trans-European Transport Network Executive Agency

Vertaling van "European network for food safety " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
European network for food safety | RESAL [Abbr.]

réseau européen de sécurité alimentaire | RESAL [Abbr.]


European network for food safety

Réseau européen de sécurité alimentaire | RESAL [Abbr.]


Pan-European Conference on Food Safety and Quality

Conférence paneuropéenne sur la sécurité sanitaire et la qualité des aliments


european food safety policies | safety policy for european food | european food safety guidance | european food safety policy

politique européenne de sécurité alimentaire


European Food Safety Authority [ EFSA ]

Autorité européenne de sécurité des aliments [ EFSA ]


European food safety watchdog | Europe's food safety watchdog

organisme européen de surveillance de la sécurité des aliments


Food Safety Information Network

réseau d’information sur la salubrité des aliments


European Food Safety Authority

Autorité européenne de sécurité des aliments


European Food Safety Authority [ EFSA ]

Autorité européenne de sécurité des aliments [ EFSA ]


executive agency [ Chafea | Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency | EACEA | EACI | EAHC | EASME | Education, Audiovisual and Culture Executive Agency | ERCEA | European Research Council Executive Agency | Executive Agency for Competitiveness and Innovation | Executive Agency for Health and Consumers | Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises | INEA | Innovation and Networks Executive Agency | REA | ...[+++]

agence exécutive [ Agence exécutive «Éducation, audiovisuel et culture» | Agence exécutive du Conseil européen de la recherche | Agence exécutive du réseau transeuropéen de transport | Agence exécutive pour la compétitivité et l’innovation | Agence exécutive pour la recherche | Agence exécutive pour la santé et les consommateurs | Agence exécutive pour les consommateurs, la santé, l’agriculture et l’alimentation | Agence exécutive pour les petites et moyennes entreprises | Agence exécutive pour l’innovation et les réseaux | Chafea | E ...[+++]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The Europeans are more food safety conscious and have different risk assessment tools than we do.

Les Européens sont plus sensibilisés aux questions de salubrité des aliments et possèdent des outils d'évaluation des risques qui sont différents des nôtres.


Don't forget that we have strong rules in agriculture at the European level on food safety, social questions, and ecological questions.

N'oubliez pas que nous avons des règles strictes en matière agricole au niveau européen pour ce qui est de la sécurité alimentaire, des questions sociales et des enjeux écologiques.


Regulation (EC) No 178/2002 constitutes the cornerstone of the new European legislation on food safety.

Le règlement (CE) no178/2002 constitue la pierre angulaire de la nouvelle législation européenne en matière de sécurité alimentaire.


This assessment should be carried out by the European Food Safety Authority (EFSA) which, in accordance with Article 22(2) of Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (6), is competent to provide ...[+++]

Cette évaluation devrait être effectuée par l’Autorité européenne de sécurité des aliments (EFSA) qui, conformément à l’article 22, paragraphe 2, du règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (6), est compétente pour fournir des avis scientifiques et une assistance scient ...[+++]


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Since 1999, the Scientific Committee on Food and subsequently the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority) established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food ...[+++]

Depuis 1999, le comité scientifique de l’alimentation humaine, puis l’Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après dénommée «l’Autorité») instituée par le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (6), ont émis des avis sur diverses substances, naturellement présentes dans les matériaux de base des arômes et des ingrédients alimentaires possédant des propriétés ar ...[+++]


European Food Safety Authority to promote and make full use of the networking of national scientific bodies, in line with Article 36 of Regulation (EC) 178/2002 on food law, and thus to increase the possibility of resolving diverging scientific opinions among the Member States The Commission will enhance its coordination role on co-existence issues, as defined in Directive 2001/18/EC, through the establishment of a coordination network designed to facilitate the exchange of information on co-e ...[+++]

Autorité européenne de sécurité des aliments promouvoir et utiliser pleinement la mise en réseau des organismes scientifiques nationaux, conformément à l’article 36 du règlement (CE) n° 178/2002 sur la législation alimentaire, et accroître ainsi la possibilité de concilier les opinions scientifiques divergentes des États membres Commission renforcer son rôle de coordination sur les questions liées à la coexistence, telle qu’elle est définie dans la directive 2001/18/CE, par la mise en place d'un réseau de coordination destiné à faciliter l’échange d’informations sur la coexistence avec et entre les États, rapport au Conseil et au Parlement ...[+++]


provide impartial and objective scientific assistance to the European institutions on food safety issues that affect the obligations of the European Union under international trade treaties, including any issues arising from the WTO Disputes Settlement Procedure.

fournir une aide scientifique impartiale et objective aux institutions européennes sur les questions de sécurité alimentaire liées aux obligations de l'Union européenne découlant des traités commerciaux internationaux, y compris toute question résultant de la procédure de règlement des litiges de l'OMC.


An active role for the Community in international bodies will be an important element in explaining European developments in food safety.

La Communauté devra jouer à cet effet un rôle actif au sein des organismes internationaux pour expliquer les mesures prises en Europe dans le domaine de la sécurité alimentaire.


An active role for the Community in international bodies will be an important element in explaining European developments in Food Safety.

Un rôle actif pour la Communauté au sein des organismes internationaux constituera un élément important pour expliquer l'évolution européenne en matière de sécurité alimentaire.


The Europeans are very food-safety conscious and are looking to reduce the number of active ingredients that are registered for use in their market.

Les Européens sont très soucieux de l'innocuité des aliments et cherchent à diminuer le nombre d'ingrédients actifs homologués sur leur marché.


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