Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Air-lift fermenter
Airlift fermenter
Bottom fermented beer
Bottom fermenting beer
Bottom-fermentation beer
Bottom-fermented beer
Bottom-fermenting beer
Bulk fermentation time
Closed fermenter
Closed fermenting vessel
Closed tank
Closed vat
Closed vessel
Core pressure vessel
Execute stacking fermentation of tobacco leaves
Fermentation in glass vessel
Fermentation period
Fermentation tank
Fermentation time
Fermentation vessel
Fermenter
Fermenting tank
Fermenting tub
Fermenting tun
Fermenting vat
Fermenting vessel
Fermentor
First rising
Gas-lift fermenter
Initial fermentation
Lager
Lager beer
Perform stacking fermentation of tobacco leaves
Perform the stacking fermentation of tobacco leaves
Pressure cycle fermenter
Pressure vessel
Pressure-cycle fermenter
RPV
Reactor pressure vessel
Reactor vessel
Top fermentation beer
Top fermented beer
Top fermenting beer
Top-fermentation beer
Top-fermented beer
Top-fermenting beer
Undertake stacking fermentation of tobacco leaves

Vertaling van "Fermenting vessel " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
fermenting tank [ closed fermenter | closed fermenting vessel | closed vat | closed tank | closed vessel ]

cuve de fermentation [ cuve close | cuve de fermentation fermée | tank de fermentation ]


fermenting tun [ fermenting tub | fermenting vat | fermenting vessel | fermentor | fermenting tank | fermentation tank | fermenter ]

cuve de fermentation


fermentation tank | fermentation vessel | fermenter | fermenting vat

cuve de fermentation




top-fermented beer | top fermented beer | top fermenting beer | top-fermenting beer | top fermentation beer | top-fermentation beer

bière de fermentation haute | bière à fermentation haute


air-lift fermenter | airlift fermenter | gas-lift fermenter | pressure cycle fermenter | pressure-cycle fermenter

fermenteur gazosiphon | fermenteur à air forcé | fermenteur air-lift


lager | lager beer | bottom fermented beer | bottom-fermented beer | bottom fermenting beer | bottom-fermenting beer | bottom-fermentation beer

bière de fermentation basse | bière à fermentation basse | lager


execute stacking fermentation of tobacco leaves | perform the stacking fermentation of tobacco leaves | perform stacking fermentation of tobacco leaves | undertake stacking fermentation of tobacco leaves

faire fermenter des feuilles de tabac empilées


fermentation time [ fermentation period | bulk fermentation time | initial fermentation | first rising ]

pointage [ première fermentation | piquage ]


core pressure vessel | pressure vessel | reactor pressure vessel | reactor vessel | RPV [Abbr.]

caisson résistant d'un réacteur | caisson sous pression de réacteur | cuve de réacteur | cuve sous pression de réacteur
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
the residue accumulating in vessels containing wine after fermentation, during storage or after authorised treatment.

résidu se déposant dans les récipients contenant du vin après la fermentation ou lors du stockage ou après un traitement autorisé.


71. Where any stock, steam-engine, boiler, still, fermenting-tun, machinery, apparatus, vessel or utensil, boat, vessel, vehicle or other article or commodity is forfeited under this Act, for any contravention thereof, it may be seized by the collector or other officer, or by any other person acting on the authority of that officer, at any time after the commission of the offence for which it is forfeited, and may be marked, detained, removed, sold or otherwise secured until condemned or released by competent authority, and shall not, while under seizure, be used by the offen ...[+++]

71. Si des marchandises, machines à vapeur, chaudières, alambics, tonneaux à fermentation, mécanismes, appareils, vaisseaux ou ustensiles, bateaux, navires ou véhicules, ou autres articles ou denrées, sont confisqués pour infraction à la présente loi, le receveur ou autre préposé, ou toute autre personne qui agit sous l’autorisation de ce préposé, peut les saisir en tout temps après que l’infraction a été commise, et ils peuvent être marqués, gardés, enlevés, vendus ou autrement mis en sûreté jusqu’à ce qu’ils soient déclarés confisqués ou restitués par une autorité compétente; pendant qu’ils sont sous saisie, ils ne peuvent être employ ...[+++]


71. Where any stock, steam-engine, boiler, still, fermenting-tun, machinery, apparatus, vessel or utensil, boat, vessel, vehicle or other article or commodity is forfeited under this Act, for any contravention thereof, it may be seized by the collector or other officer, or by any other person acting on the authority of that officer, at any time after the commission of the offence for which it is forfeited, and may be marked, detained, removed, sold or otherwise secured until condemned or released by competent authority, and shall not, while under seizure, be used by the offen ...[+++]

71. Si des marchandises, machines à vapeur, chaudières, alambics, tonneaux à fermentation, mécanismes, appareils, vaisseaux ou ustensiles, bateaux, navires ou véhicules, ou autres articles ou denrées, sont confisqués pour infraction à la présente loi, le receveur ou autre préposé, ou toute autre personne qui agit sous l’autorisation de ce préposé, peut les saisir en tout temps après que l’infraction a été commise, et ils peuvent être marqués, gardés, enlevés, vendus ou autrement mis en sûreté jusqu’à ce qu’ils soient déclarés confisqués ou restitués par une autorité compétente; pendant qu’ils sont sous saisie, ils ne peuvent être employ ...[+++]


16. Every application for a licence for distilling or brewing shall contain, in addition to the information required by sections 14 and 15, a list and description in triplicate of all utensils, stills, worms, boilers, mash-tubs, fermenting-tuns, coolers, closed spirit-receivers or other vessels or machinery that are intended to be placed on the premises or that are on the premises at the time of application, specifying distinctly and clearly

16. Chaque demande de licence pour distiller ou brasser doit aussi contenir une liste et une description en triplicata de tous les ustensiles, alambics, serpentins, chaudières, cuves-matière, tonneaux à fermentation, réfrigérateurs, récipients d’eau-de-vie fermés, ou des autres vaisseaux ou mécanismes dont l’installation est projetée dans les lieux, ou qui s’y trouvent lors de la demande de licence, en spécifiant clairement et distinctement :


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
(b) secondary fermentation in closed vessels with or without the addition of sugar, dextrose, invert sugar, glucose or glucose solids or aqueous solutions thereof,

b) une fermentation secondaire en vase clos avec ou sans l’addition de sucre, de dextrose, de sucre inverti, de glucose, de solides de glucose ou de solutions aqueuses de n’importe lequel de ces sucres,


(2) Every mash-tub, fermenting-tun, closed spirit-receiver, cooler, tank, vat or other vessel that is used to do anything for which a licence is required by this Act, or that is used for containing any commodity subject to excise, shall have written, stamped or printed on it in white Roman characters, at least fifty millimetres (50 mm) in height, on a black ground, the serial number and the capacity thereof in litres.

(2) Toute cuve-matière, tout tonneau à fermentation, récipient d’eau-de-vie fermé, réfrigérateur, réservoir, cuve ou autre vaisseau utilisé pour accomplir une chose à l’égard de laquelle une licence est nécessaire aux termes de la présente loi, ou qui est employé à contenir des denrées sujettes à l’accise, doit porter la mention écrite, estampillée ou imprimée en lettres blanches romaines d’au moins cinquante millimètres (50 mm) de hauteur, sur fond noir, du numéro d’ordre et de la contenance en litres du vaisseau ou de l’ustensile.


accumulating in vessels containing wine after fermentation, during storage or after authorised treatment.

se déposant dans les récipients contenant du vin après la fermentation ou lors du stockage ou après un traitement autorisé.


Fermentation vessel of a capacity of 1,5 litres fitted with a device to keep it airtight and to condense alcohol vapour, since no loss of ethanol during fermentation must be tolerated.

Récipient pour la fermentation d'une capacité de 1,5 l muni d'un dispositif permettant d'opérer à l'abri de l'air et de condenser les vapeurs d'alcool car aucune perte d'éthanol pendant la fermentation ne doit être tolérée.


- Fresh mustsPlace one litre of must, whose concentration of fermentable sugars has been previously determined, in the fermentation vessel.

- Moûts fraisPlacer 1 l de moût, dont la concentration en sucres fermentescibles a été déterminée préalablement, dans le récipient prévu pour la fermentation.


Take care to see that the must is not concentrated through evaporation of water by using effective cooling. Place 1 litre of de-sulphited must in the fermentation vessel and continue as described for fresh must.Note:If potassium metabisulphite is used to sulphite the must, 0,25 ml of sulphuric acid (r20 = 1,84 g/ml) per gram of metabisulphite used per litre of must should be added to the must before de-sulphiting.3.2.2.2. Concentrated musts

Veiller à ne provoquer aucune concentration du moût par évaporation de l'eau en utilisant un réfrigérant efficace.Placer 1 l de moût désulfité dans le récipient pour fermentation et continuer comme il est indiqué pour les moûts frais.Remarque:Si l'on a utilisé du métabisulfite de potassium pour sulfiter le moût, il est nécessaire d'additioner ce dernier d'acide sulfurique préalablement au désulfitage à raison de 0,25 ml d'acide sulfurique concentré (r20 = 1,84 g/ml) par gramme de métabisulfite utilisé par litre de moût.3.2.2.2.


w