Cocoa Nibs shall be the product prepared by removing the shell from cleaned cocoa beans, of which
the residual shell content may not exceed 1.75 per cent by mass, calc
ulated to an alkali free basis if the nibs or the cocoa beans from which the nibs were prepared have been processed with alkali, as determined by the method prescribed in the Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists, 12th Ed (1975), sections 13.010 to 13.014, under the heading “Shell in Caca
...[+++]o Nibs—Official Final Action”, published by the Association of Official Analytical Chemists, in Washington.Les fèves de cacao décortiquées sont le produit préparé par décorticage des fèves de cacao nettoyées. Leur teneur en écale résiduelle ne peu
t excéder 1,75 pour cent en masse — exempte d’alcali lorsque celui-ci a été utilisé pour le traitement des fèves décortiquées ou des fèves de cacao dont elles proviennent —, déterminée conformément à la méthode prévue dans la publication de l’Association of Official Analytical Chemists, de Washington, intitulée Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists, 12 éd (1975), aux articles
...[+++]13.010 à 13.014 sous la rubrique « Shell in Cacao Nibs — Official Final Action ».