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Agri-foodstuffs industry
Agribusiness
Agricultural product processing
Agricultural product processing industry
Agro-industry
Bacon
CLITRAVI
Canada's Meat Processing Industry
Cold meats
Corned beef
Cutting premises
Cutting-up premises
Foie gras
Frogs' legs
Goose liver
Ham
Meat extract
Meat industry
Meat paste
Meat processing industry
Meat product
Meat-processing industry
Prepared meats
Processed meat product
Processing of agricultural products
Pâté
Sausage
Slaughterhouse
Tend meat processing production machine
Tend meat processing production machinery
Tend meat processing production machines
Watch meat processing machines

Vertaling van "Meat-processing industry " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
meat processing industry [ meat-processing industry ]

industrie de la transformation de la viande [ industrie de transformation de la viande ]


meat processing industry [ cutting premises | cutting-up premises | slaughterhouse | meat industry(UNBIS) ]

industrie de la viande [ abattoir | atelier de découpe ]


Canada's Meat Processing Industry

L'industrie de la transformation des viandes du Canada


Liaison Centre of the Meat Processing Industries of the EEC

Centre de liaison des industries transformatrices de viandes de la CEE


Liaison Centre of the Meat Processing Industries of the EEC

Centre de liaison des industries transformatrices de viandes de la CEE | CLITRAVI [Abbr.]


Liaison Centre of the Meat Processing Industries of the EEC | CLITRAVI [Abbr.]

Centre de liaison des industries transformatrices de viandes de la CEE | CLITRAVI [Abbr.]


Liaison Centre of the Meat Processing Industries of the European Economic Community-CLITRAVI

Centre de liaison des industries transformatrices de viandes de la Communauté économique européenne-CLITRAVI


meat product [ bacon | cold meats | corned beef | foie gras | frogs' legs | goose liver | ham | meat extract | meat paste | pâté | prepared meats | processed meat product | sausage ]

produit carné [ bacon | charcuterie | corned beef | cuisse de grenouille | extrait de viande | foie gras | jambon | lard | pâté de viande | produit à base de viande | produit transformé à base de viande | saucisse ]


tend meat processing production machine | watch meat processing machines | tend meat processing production machinery | tend meat processing production machines

utiliser des machines de production de viandes transformées


agro-industry [ agricultural product processing | agricultural product processing industry | agri-foodstuffs industry | processing of agricultural products | agribusiness(UNBIS) ]

agro-industrie [ industrie agricole | industrie agroalimentaire | industrie de la transformation agricole | transformation de produit agricole ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
So far, SAPARD Agency has published two open invitations to tender (January 2002 and November 2002) for four measures laid down in the Rural Development Plan (other than the technical assistance measure): investments in agricultural holdings (livestock breeding and processing); investment in restructuring and adaptation of the food-processing industry (milk, meat and fish); support for economic diversification of farms (on-farm tourism and handicraft); and rural infrastructure as the fourth measure (water supply infrastructure, theme trails and road infrastructure).

À ce jour, l'agence SAPARD a lancé deux invitations publiques à soumissionner (janvier 2002 et novembre 2002) pour quatre mesures arrêtées dans le plan de développement rural (en dehors de la mesure d'assistance technique) : investissements dans les exploitations agricoles (élevage de bétail et transformation), investissements dans la restructuration et l'adaptation de l'industrie de la transformation alimentaire (lait, viande et poisson), aide à la diversification économique des exploitations agricoles (tourisme à la ferme et métiers artisanaux) et l'infrastructure rurale en tant que quatrième mesure (infrastructure d'approvisionnement ...[+++]


Notably, representatives of primary producers (i.e. farmers) and the meat processing industry have refrained from participating in the scheme's governance group at EU level.

Les représentants des producteurs primaires (comme les agriculteurs) et de l’industrie de la transformation de la viande, notamment, n’ont pas voulu participer au groupe de gouvernance du système au niveau de l'UE.


But certain stakeholders – namely farmers and the meat processing industry – have not have joined this framework at EU level.

Certaines parties prenantes, à savoir les agriculteurs et l'industrie de transformation de la viande, n'ont cependant pas adhéré à ce système au niveau de l'UE.


Among the agricultural feed and food products, the exports feature in particular wines, cereals, meat, olive oil and dairy products, and one third of the export value is generated by beverages and products of the food industry such as pasta, infant food and other processed products.

Parmi les aliments pour animaux et les denrées alimentaires, les exportations comprennent notamment les vins, les céréales, la viande, l'huile d'olive et les produits laitiers; de même, un tiers de la valeur des exportations est généré par les boissons et les produits de l’industrie alimentaire, tels que les pâtes, les aliments pour nourrissons et autres produits transformés.


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At the request of a Member State and/or the meat industry, the use of Acetylated distarch phosphate (E 1414) and Hydroxy propyl distarch phosphate (E 1442) to diminish leakage of water in preparations in which ingredients have been injected, in meat preparations composed of meat parts that have been handled differently: minced, sliced or processed and that are combined together, e.g. roulades containing minced meat and in order to maintain juiciness during the preparation of gyros, souvlaki, bifteki, soutzoukakikebap and seftalia have been considered and it is appropriate to authorise these uses.

À la demande d'un État membre et/ou de l'industrie de la viande, l'utilisation du phosphate de diamidon acétylé (E 1414) et du phosphate de diamidon hydroxypropylé (E 1442) pour réduire la perte d'eau dans les préparations dans lesquelles des ingrédients ont été injectés et dans les préparations de viandes composées de morceaux de viande traités différemment (hachés, tranchés ou transformés) et combinés, telles les paupiettes, et pour préserver la jutosité lors de la préparation de gyros, souvlaki, bifteki, soutzoukaki, kebapet seftaliaa été examinée et il convient de l'autoriser.


At the request of some Member States and/or the meat industry, the use of Alginates (E 401 — 404), Carrageenan (E 407), Processed euchema seaweed (E 407a), Locust bean gum (E 410), Guar gum (E 412), Tragacanth (E 413), Xanthan gum (E 415), Acetylated distarch phosphate (E 1414) and Hydroxy propyl distarch phosphate (E 1442) as humectants or stabilisers to diminish leakage of water in the packaging and to prevent the loss of meat juices during further processing have been considered.

À la demande de certains États membres et/ou de l'industrie de la viande, l'utilisation des alginates (E 401 — 404), des carraghénanes (E 407), des algues Euchema transformées (E 407a), de la farine de graines de caroube (E 410), de la gomme guar (E 412), de la gomme adragante (E 413), de la gomme xanthane (E 415), du phosphate de diamidon acétylé (E 1414) et du phosphate de diamidon hydroxypropylé (E 1442) comme humectants et stabilisants pour limiter la perte d'eau dans l'emballage et pour prévenir la perte de jus de viande lors d'une transformation ultérieure a été examinée.


Canada's federally inspected meat processing industry is the most regulated of all food processing sectors.

L'industrie canadienne de la transformation de la viande, qui fait l'objet des inspections des autorités fédérales, est la plus réglementée des secteurs de la transformation des aliments.


Whereas Council Regulation (EEC) No 98/69 of 16 January 1969 laying down general rules for the disposal of frozen beef and veal by intervention agencies (3), as amended by Regulation (EEC) No 429/77(4), provides that such meat may be sold for special use ; whereas detailed rules should be laid down for the disposal of such meat to the Community processing industry;

considérant que le règlement (CEE) nº 98/69 du Conseil, du 16 janvier 1969, établissant les règles relatives à l'écoulement de la viande bovine congelée achetée par les organismes d'intervention (3), modifié par le règlement (CEE) nº 429/77 (4), prévoit la possibilité d'écouler cette viande lorsqu'elle est destinée à une utilisation particulière ; qu'il est nécessaire de prévoir les modalités d'application de la vente de cette viande lorsqu'elle est destinée à la transformation dans la Communauté;


Whereas in order to guarantee adequate supplies for the processing industries in the Community, while maintaining a preference for Community-produced meat, provision should be made, in respect of frozen meat intended for processing, for a special import system consisting in the total or partial suspension of the levy ; whereas, in order to apply this system in certain cases, an estimate must be made each year of the amount of meat available for and required by the processing industry;

considérant qu'en vue de garantir un approvisionnement statisfaisant des industries de transformation de la Communauté, tout en maintenant une préférence en faveur des viandes de production communautaire, il y a lieu de prévoir, pour la viande congelée destinée à la transformation, un régime spécial à l'importation consistant en la suspension totale ou partielle du prélèvement ; qu'il est nécessaire, en vue de l'application de ce régime dans certains cas, d'établir chaque année un bilan estimatif des disponibilités et des besoins en viande destinée à l'industrie de transformation;


2. Each year, before 31 December, and in the first instance before the date on which the provisions of this Regulation take effect, the Council, acting in accordance with the voting procedure laid down in Article 43 (2) of the Treaty on a proposal from the Commission, shall draw up an estimate of the meat intended for the processing industry, taking account, on the one hand, of expected Community supplies of meat of a quality and type of cut suitable for industrial use and, on the other, of industrial needs, including the needs of industries producing preserved foods which are included in Article 1 (c) and which do n ...[+++]

2. Chaque année, avant le 31 décembre, et pour la première fois avant la date de mise en application du régime prévu par le présent règlement, le Conseil, statuant sur proposition de la Commission selon la procédure de vote prévue à l'article 43 paragraphe 2 du traité, établit un bilan estimatif de la viande destinée à l'industrie de transformation en tenant compte, d'une part, des disponibilités prévues dans la Communauté en viandes des qualités et des présentations aptes à l'utilisation industrielle et, d'autre part, des besoins des industries, y compris de celles produisant des conserves visées à l'article 1er sous c) et ne contenant ...[+++]


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