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Bulk fermentation time
Fermentation in barrels
Fermentation in cask
Fermentation in casks
Fermentation period
Fermentation tank
Fermentation time
Fermentation vessel
Fermenter
Fermenting tank
Fermenting tub
Fermenting tun
Fermenting vat
Fermenting vessel
Fermentor
First rising
Grape must in fermentation
Grape must with fermentation arrested
Initial fermentation
Natural fermentation
Natural fermented product
Pasteurised new wine in fermentation
Pasteurized new wine in fermentation
Top fermentation beer
Top fermented beer
Top fermenting beer
Top-fermentation beer
Top-fermented beer
Top-fermenting beer

Vertaling van "Natural fermentation " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE




fermenting tun [ fermenting tub | fermenting vat | fermenting vessel | fermentor | fermenting tank | fermentation tank | fermenter ]

cuve de fermentation


top-fermented beer | top fermented beer | top fermenting beer | top-fermenting beer | top fermentation beer | top-fermentation beer

bière de fermentation haute | bière à fermentation haute


fermentation tank | fermentation vessel | fermenter | fermenting vat

cuve de fermentation


top fermentation beer [ top-fermentation beer | top-fermented beer | top-fermenting beer ]

bière de fermentation haute [ bière haute ]


fermentation time [ fermentation period | bulk fermentation time | initial fermentation | first rising ]

pointage [ première fermentation | piquage ]


fermentation in barrels | fermentation in cask | fermentation in casks

fermentation en tonneau


grape must in fermentation | grape must with fermentation arrested

moût de raisin pasteurisé en cours de fermentation | moût de raisin partiellement fermenté


pasteurised new wine in fermentation (1) | pasteurized new wine in fermentation (2)

bourru pasteurisé
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(a) subject to paragraph (c), sauerkraut is the product obtained by the full natural fermentation of properly prepared and shredded cabbage to which salt is added and, upon completion of fermentation, contains not less than one per cent acid, expressed as lactic;

a) la choucroute est le produit obtenu par la fermentation naturelle complète de choux bien préparés et débités en lanières auxquels il est ajouté du sel et qui, une fois la fermentation terminée, contient au moins un pour cent d’acide exprimé en acide lactique;


Maize extractives fermented condensed (or Corn extractives fermented condensed or Condensed fermented maize extractives or Condensed fermented corn extractives) (IFN 4-02-890) is obtained by the partial removal of water from the liquid resulting from steeping corn in a water and sulphur dioxide solution that is allowed to ferment by the action of naturally occurring lactic acid producing microorganisms, as practised in the wet milling of corn.

Extraits de maïs fermentés et condensés (NIA 4-02-890) — obtenus par le retranchement d’une partie de l’eau du liquide ayant servi au trempage du maïs dans une solution aqueuse de dioxyde de soufre, que l’on a laissé fermenter sous l’action de microorganismes naturels produisant de l’acide lactique, ainsi qu’on le fait dans le traitement humide du maïs.


Maize extractives fermented condensed (or Corn extractives fermented condensed or Condensed fermented maize extractives or Condensed fermented corn extractives) (IFN 4-02-890) is obtained by the partial removal of water from the liquid resulting from steeping corn in a water and sulphur dioxide solution that is allowed to ferment by the action of naturally occurring lactic acid producing microorganisms, as practised in the wet milling of corn.

Extraits de maïs fermentés et condensés (NIA 4-02-890) — obtenus par le retranchement d’une partie de l’eau du liquide ayant servi au trempage du maïs dans une solution aqueuse de dioxyde de soufre, que l’on a laissé fermenter sous l’action de microorganismes naturels produisant de l’acide lactique, ainsi qu’on le fait dans le traitement humide du maïs.


11. Every person who imports, makes, has in his possession or keeps any still, worm, mash-tub, fermenting-tun, distilling, rectifying or brewing apparatus, tobacco press or mill for cutting or grinding tobacco shall, forthwith, after the apparatus or machinery comes into his possession and in each subsequent year on or before April 10, give to the collector of the division in which the apparatus or machinery is located a full and particular list, description and return thereof, the same in nature and form as is required by this Act in ...[+++]

11. Quiconque importe, fait ou a en sa possession ou garde un alambic, serpentin, cuve-matière, tonneau à fermentation, appareil de distillation, de rectification ou de brassage, presse à tabac, ou moulin pour hacher ou moudre le tabac, doit, après que cet article est entré en sa possession, et dans chaque année subséquente, le ou avant le 10 avril, en donner immédiatement au receveur de la division d’accise dans laquelle se trouve cet article, une liste, une description et un rapport complets et détaillés, de la même nature et sous la même for ...[+++]


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50. Shares the Commission's view that existing initiatives promoting sustainable agriculture that build on multilateral actions (such as the FAO), regional, national and local activities (such as organic and high-natural-value farming, energy-efficient greenhouses, sustainable animal housing, precision agriculture, CO2 neutral agricultural entrepreneurship, biomass and manure fermentation) as well as business activities should be strengthened, and that, in addition, new initiatives and partnerships should be launched under the governa ...[+++]

50. convient avec la Commission qu'il importe de renforcer les initiatives existantes de promotion de l'agriculture durable fondées sur des actions multilatérales (comme celles de la FAO), ainsi que les activités régionales, nationales et locales (telles que l'agriculture biologique et de haute valeur naturelle), les serres énergétiquement efficaces, le logement durable des animaux, l'agriculture de précision, les entreprises agricoles sans rejet de CO2 et la fermentation de la biomasse et du fumier) et commerciales, et de lancer dava ...[+++]


Wine is emphatically not a form of alcohol manufactured through industrial processes but a drink produced through the natural fermentation of fresh grapes.

Non, le vin n’est pas un alcool issu de l’industrie mais une boisson issue de la fermentation naturelle de raisins frais.


1. Where climatic conditions have made it necessary in certain wine-growing zones of the Community in accordance with Annex IX, the Member States concerned may allow to supplement the natural alcoholic strength by volume of fresh grapes, grape must, grape must in fermentation, new wine still in fermentation and wine obtained from the wine grape varieties referred to in the first subparagraph of Article 18(1).

1. Lorsque les conditions climatiques le rendent nécessaire dans certaines zones viticoles de la Communauté, conformément à l'annexe IX, les États membres concernés peuvent autoriser l'augmentation du titre alcoométrique volumique naturel des raisins frais, du moût de raisins, du moût de raisins partiellement fermenté ainsi que du vin nouveau encore en fermentation et du vin issus des variétés à raisins de cuve visées à l'article 18, paragraphe 1.


1. Where climatic conditions have made it necessary in certain wine-growing zones of the Community in accordance with Annex IX, the Member States concerned may allow to supplement the natural alcoholic strength by volume of fresh grapes, grape must, grape must in fermentation, new wine still in fermentation and wine obtained from the wine grape varieties referred to in the first subparagraph of Article 18(1).

1. Lorsque les conditions climatiques le rendent nécessaire dans certaines zones viticoles de la Communauté, conformément à l'annexe IX, les États membres concernés peuvent autoriser l'augmentation du titre alcoométrique volumique naturel des raisins frais, du moût de raisins, du moût de raisins partiellement fermenté ainsi que du vin nouveau encore en fermentation et du vin issus des variétés à raisins de cuve visées à l'article 18, paragraphe 1.


Biotechnologies are a vast sector, which ranges from the innocent use of natural fermenting agents, used since the dawn of mankind to make bread and beer, to the genetic engineering of human beings, which touches on the very essence of mankind in all its intimacy and heredity, leaving behind individuality in a bid to achieve immortality.

Les biotechnologies sont un très vaste secteur, qui va depuis l'innocente utilisation de fermentations bactériennes, connues depuis l'aube de l'humanité, avec la fabrication du pain et de la bière, jusqu'aux manipulations génétiques sur l'homme, où l'on touche à l'essence même de l'humanité, dans ce qu'elle a de plus intime, dans son patrimoine héréditaire, donc dépassant l'individu pour atteindre à l'immortel.


If ethanol were a synthetic substance made by some chemical company that wanted to put it on the market, it would never be allowed; however, because it is a natural product of fermentation, we sing its praises.

Si l'éthanol était une substance synthétique fabriquée par quelques sociétés de l'industrie des produits chimiques, qui souhaiteraient le mettre sur le marché, ce ne serait jamais permis; cependant, comme il s'agit d'un produit naturel de la fermentation, nous en chantons les louanges.




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Date index: 2022-06-13
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