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Analytical chemistry
Centrifuging
Chemical analysis
Chemical testing
Chromatography
Conductometry
Electrolytic analysis
Group for the Advanced Analytical Methods
Implement physico-chemical analysis to food materials
International Bureau for Physico-Chemical Standards
Perform a physico-chemical analysis of food material
Perform physico-chemical analysis to food materials
Photometry
Physical and chemical extraction
Physico-chemical analysis
Physico-chemical extraction
Physico-chemical properties analysis
Physico-chemical properties of crust leather
Physico-chemical properties of hides
Physico-chemical properties of hides and skins
Physico-chemical properties of skins
Physico-chemical properties of skins and hides
Physico-chemical properties of wet-blue leather
Undertake physico-chemical analysis to food materials
Volumetric analysis

Vertaling van "Physico-chemical analysis " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


implement physico-chemical analysis to food materials | undertake physico-chemical analysis to food materials | perform a physico-chemical analysis of food material | perform physico-chemical analysis to food materials

réaliser une analyse physico-chimique sur des ingrédients alimentaires


physico-chemical properties of hides | physico-chemical properties of skins | physico-chemical properties of hides and skins | physico-chemical properties of skins and hides

propriétés physico-chimiques de cuirs et peaux


physical and chemical properties of semifinished leather | physico-chemical properties of crust leather | physico-chemical properties of crust leather | physico-chemical properties of wet-blue leather

propriétés physico-chimiques de la croûte de cuir


Group for the Advanced Analytical Methods [ Group for the Advancement of Spectroscopic and Physico-Chemical Methods of Analysis | Group for the Advancement of Physical Methods of Analysis ]

Groupe pour l'avancement des sciences analytiques [ GAMS | Groupement pour l'avancement des méthodes spectroscopiques et physico-chimiques d'analyse | Groupement pour l'avancement des méthodes physiques d'analyse ]


wastes from physico/chemical treatments of waste (including dechromatation, decyanidation, neutralisation) | wastes from specific physico/chemical treatments of industrial wastes(e.g.dechromatation,decyanidation,neutralisation)

déchets provenant des traitements physico-chimiques spécifiques des déchets industriels(par exemple déchromatation,décyanuration,neutralisation)


physico-chemical properties analysis

analyse des propriétés physico-chimiques


physico-chemical extraction [ physical/chemical extraction | physical and chemical extraction ]

extraction physico-chimique [ extraction physicochimique ]


analytical chemistry [ centrifuging | chemical analysis | chemical testing | chromatography | conductometry | electrolytic analysis | photometry | volumetric analysis ]

chimie analytique [ analyse chimique | analyse électrolytique | analyse volumétrique | centrifugation | chromatographie | conductimétrie | photométrie | test chimique ]


International Bureau for Physico-Chemical Standards

Bureau international des étalons physico-chimiques
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
through a physico-chemical analysis of possible impurities in raw materials and, if necessary, in the final product (e.g. nitrosamines which are potentially generated during or after the manufacturing process).

par une analyse physico-chimique des impuretés éventuelles dans les matières premières et, si nécessaire, dans le produit fini (par exemple, les nitrosamines qui peuvent être générées durant ou après le processus de fabrication).


The names of the categories of olive oil correspond to physico-chemical and organoleptic characteristics which are set out in Annex XVI to Regulation (EC) No 1234/2007 and in Commission Regulation (EEC) No 2568/91 of 11 July 1991 on the characteristics of olive oil and olive-residue oil and on the relevant methods of analysis (10).

Les dénominations des catégories d’huile d’olive correspondent à des caractéristiques physico-chimiques et organoleptiques précisées à l’annexe XVI du règlement (CE) no 1234/2007 et par le règlement (CEE) no 2568/91 de la Commission du 11 juillet 1991 relatif aux caractéristiques des huiles d’olive et des huiles de grignons d’olive ainsi qu’aux méthodes d’analyses y afférentes (10).


an analysis of the essential characteristics, functions and current environmental status of those waters, based on the non-exhaustive list of elements set out in Table 1 of Annex III, and covering the habitat types, the biological components, the physico-chemical characteristics and the hydromorphology;

une analyse des caractéristiques essentielles, des fonctions et de l'état écologique de ces eaux, basée sur la liste non exhaustive d'éléments repris dans le tableau 1 de l'annexe III et couvrant les types d'habitats, les composantes biologiques, les caractéristiques physico-chimiques et l'hydromorphologie;


an analysis of the essential characteristics, functions and current environmental status of those waters, based on the non-exhaustive list of elements set out in Table 1 of Annex III, and covering the habitat types, the biological components, the physico-chemical characteristics and the hydromorphology;

une analyse des caractéristiques essentielles, des fonctions et de l'état écologique de ces eaux, basée sur la liste non exhaustive d'éléments repris dans le tableau 1 de l'annexe III et couvrant les types d'habitats, les composantes biologiques, les caractéristiques physico-chimiques et l'hydromorphologie;


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(a) an analysis of the essential characteristics, functions and current environmental status of those waters, based on the non-exhaustive list of elements set out in Table 1 of Annex II, and covering the habitat types, the biological components, the physico-chemical characteristics and the hydromorphology;

(a) une analyse des caractéristiques essentielles, des fonctions et de l’état écologique de ces eaux, basée sur la liste non exhaustive d’éléments repris dans le tableau 1 de l'annexe II et couvrant les types d'habitats, les composantes biologiques, les caractéristiques physico-chimiques et l'hydromorphologie;


(a) an analysis of the essential characteristics and current environmental status of those waters, based on the non-exhaustive list of elements set out in Table 1 of Annex II, and covering the habitat types, the biological components, the physico-chemical characteristics and the hydromorphology;

(a) une analyse des caractéristiques essentielles et de l’état écologique de ces eaux, basée sur la liste non exhaustive d’éléments repris dans le tableau 1 de l'annexe II et couvrant les types d'habitats, les composantes biologiques, les caractéristiques physico-chimiques et l'hydromorphologie;


(11) The names of the categories of olive oil correspond to physico-chemical and organoleptic characteristics which are set out in the Annex to Regulation No 136/66/EEC and in Commission Regulation (EEC) No 2568/91 of 11 July 1991 on the characteristics of olive oil and olive-residue oil and on the relevant methods of analysis(13), as last amended by Regulation (EC) No 796/2002(14).

(11) Les dénominations des catégories d'huile d'olive correspondent à des caractéristiques physico-chimiques et organoleptiques précisées à l'annexe du règlement n° 136/66/CEE et par le règlement (CEE) n° 2568/91 de la Commission du 11 juillet 1991 relatif aux caractéristiques des huiles d'olive et des huiles de grignons d'olive ainsi qu'aux méthodes d'analyses y afférentes(13), modifié en dernier lieu par le règlement (CE) n° 796/2002(14).


Nevertheless, the Committee recommends that, if in future genetically modified plant products are considered for use in medical and hygiene cotton products, risk assessments should be carried out on a case-by-case basis to include: definition of the molecular inserts and their effect on metabolism and fibre structure, analysis of raw and processed fibres for protein content, evidence of the substantial equivalence of the physico-chemical characteristics of medical and hygiene products derived from either non-GM or GM plant material.

Le comité recommande néanmoins que, si l'utilisation de produits végétaux génétiquement modifiés est envisagée à l'avenir dans les produits médicaux et d'hygiène en coton, des évaluations des risques soient réalisées au cas par cas et incluent: la définition des inserts moléculaires et leur effet sur le métabolisme et la structure des fibres, l'analyse du contenu protéinique des fibres brutes ou transformées, la preuve de l'équivalence substantielle des caractéristiques physicochimiques des produits médicaux et d'hygiène fabriqués à p ...[+++]


Whereas adjustment of the potential and actual alcoholic strength of grape must and wines by the addition of sucrose of concentrated grape must or of rectified concentrated grape must is an oenological practice which is sometimes used fraudulently in that the approved limits are exceeded or the alcoholic strength of wine products which cannot legally by enriched is adjusted; whereas the analysis of wine or wine products by nuclear magnetic resonance of the deuterium in the ethyl alcohol contained in these products is a method of analysis recognized by Commission Regulation (EEC) No 2676/90 (4); whereas the application of this method of ...[+++]

considérant que la correction des titres alcoométriques potentiels et acquis du moût de raisins ou des vins, par adjonction de saccharose, de moût de raisins concentré ou de moût de raisins concentré rectifié est une pratique oenologique parfois appliquée frauduleusement en dépassant les limites autorisées ou en corrigeant le titre alcoométrique des produits vinicoles ne pouvant pas légalement faire l'objet d'un tel enrichissement; que l'analyse des vins ou des produits dérivés du vin par résonance magnétique nucléaire du deutérium faisant partie de l'alcool éthylique contenu dans ces produits est une méthode d'analyse reconnue par le r ...[+++]


Nevertheless, the analysis of the physico-chemical parameters reveals a tendency to eutrophication.

Néanmoins, l'analyse physico-chimique de l'eau fait apparaître une tendance à l'eutrophisation.


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