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EGR protein
Early growth response protein
Egr protein
Food Protein Council
SPC
Soy
Soy Protein Council
Soy bean beverage
Soy bean milk
Soy bean moth
Soy bean pod moth
Soy beverage
Soy drink
Soy juice
Soy milk
Soy protein
Soy protein isolate
Soy protein sensitivity
Soy protein-iron complex
Soy sauce
Soya
Soya isolate
Soya protein isolate
Soya sauce
Soya-protein isolate
TVP
Textured vegetable protein
Texturised vegetable protein
Texturized soy protein
Texturized vegetable protein

Vertaling van "Soy protein " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
Soy Protein Council [ SPC | Food Protein Council ]

Soy Protein Council [ SPC | Food Protein Council ]


Soy protein-iron complex

complexe fer-protéine de soja




Soy protein sensitivity

allergie aux protéines de soya


texturized vegetable protein [ TVP | texturized soy protein | texturised vegetable protein | textured vegetable protein ]

protéine végétale texturée


soya protein isolate [ soya-protein isolate | soy protein isolate | soya isolate ]

isolat de protéines de soja [ isolat de soja ]


soy beverage | soy bean beverage | soy drink | soy juice | soy milk | soy bean milk

boisson de soya | boisson de soja | jus de soja | lait de soya | lait de soja | breuvage de soya | breuvage de soja




soy sauce | soy | soya | soya sauce

sauce de soja | sauce de soya | sauce soja | sauce soya


early growth response protein | EGR protein | Egr protein | egr protein

protéine de réponse précoce au facteur de croissance | protéine Egr
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
With regard to the reported health effects of baby foods containing soy proteins or soy products: (a) has the government taken action to investigate reports that these foods may cause medical problems such as autoimmune thyrodoiditis, birth defects, malignancies, and other types of diseases because of the hormone-like effects of some soy products; (b) if so, what investigative action has been taken; and (c) as a result of its investigation, does the government have a plan to require health warnings like those required by the World Health Organization on the labels of baby foods?

En ce qui concerne les effets sur la santé signalés des aliments pour bébés contenant les protéines de soya ou des produits à base de soya: a) le gouvernement a-t-il pris des mesures pour étudier les rapports selon lesquels ces aliments peuvent causer des problèmes médicaux comme la thyroïdite auto-immune, des défauts à la naissance, des malignités et d'autres types de maladies à cause des effets hormonoides de certains produits à base de soya; b) si oui, quelles mesures d'enquêtes ont été prises; et c) suite à son enquête, le gouvernement a-t-il un plan pour exiger des messages relatifs à la santé comme ceux exigés par l'Organisation ...[+++]


Nutrition for Healthy Term Infants also states that soy protein based formulas are inappropriate for infants who are not breastfed and who are at high risk of atopic disease or for those infants with a documented allergy to cow's milk protein.

Dans «Nutrition des bébés à terme en santé», on affirme également que les formules à base de protéines de soya sont inappropriées pour les bébés qui ne sont pas nourris au sein et qui sont à risque élevé de maladies atopiques ou pour les bébés souffrant d'une allergie documentés aux protéines du lait de vache.


Untapped opportunities exist for new products such as bio-diesel fuel made from soybean oil, biodegradable lubricants, and soy protein-based plastics and adhesives.

Parmi les possibilités encore non exploitées de nouveaux produits, citons le carburant biodiesel fait avec de l'huile de soja, les lubrifiants biodégradables, le plastique fait avec la protéine de soja et les produits adhésifs.


Following an application from the European Natural Soyfood Manufacturers Association (ENSA), the European Vegetable Protein Federation (EUVEPRO) and the Soya Protein Association (SPA), submitted pursuant to Article 14(1)(a) of Regulation (EC) No 1924/2006, the Authority was required to deliver an opinion on a health claim related to the effects of isolated soy protein on reduction of blood LDL-cholesterol concentrations (Question No EFSA-Q-2011-00784) (6).

À la suite d'une demande de la European Natural Soyfood Manufacturers Association (ENSA), de la European Vegetable Protein Federation (EUVEPRO) et de la Soya Protein Association (SPA), introduite conformément à l'article 14, paragraphe 1, point a), du règlement (CE) no 1924/2006, il a été demandé à l'Autorité de rendre un avis sur une allégation de santé concernant les effets d'un isolat de protéine de soja sur la réduction des concentrations de cholestérol LDL dans le sang (no de question: EFSA-Q-2011-00784) (6).


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On the basis of the data presented, the Authority concluded in its opinion received by the Commission and the Member States on 2 February 2012 that a cause and effect relationship had not been established between the consumption of isolated soy protein, as defined by the applicant, and the claimed effect.

Dans son avis, reçu par la Commission et les États membres le 2 février 2012, l'Autorité a conclu que les données présentées n'avaient pas permis d'établir un lien de cause à effet entre la consommation d'un isolat de protéine de soja, tel qu'il a été défini par le demandeur, et l'effet allégué.


A maximum level of 20 μg/kg for hydrolysed vegetable protein (HVP) and soy sauce has been established by Commission Regulation (EC) No 1881/2006 (2) for liquid products containing 40 % dry matter, corresponding to a maximum of 50 μg/kg in the dry matter.

Une teneur maximale de 20 μg/kg dans les protéines végétales hydrolysées (PVH) et la sauce de soja a été fixée par le règlement (CE) no 1881/2006 de la Commission (2) en ce qui concerne les produits liquides contenant 40 % de matière sèche, ce qui correspond à une teneur maximale de 50 μg/kg dans la matière sèche.


Such products, which can be derived from protein of animal or vegetable origin such as cows’ milk, goats’ milk, soy or rice, are often marketed as ‘growing up milks’ or ‘toddlers’ milks’ or with similar terminology.

Ces produits, qui peuvent être fabriqués à partir de protéines d’origine animale ou végétale telles que le lait de vache, le lait de chèvre, le soja ou le riz, sont souvent commercialisés comme «lait de croissance» ou «lait infantile» ou sous une dénomination similaire.


We're still going through some of the statistics to determine exactly what the milk protein concentrates out of that category are and what the other products in that category are, including soy protein and all kinds of different things.

Pensez-vous qu'il aurait été préférable de le déclencher plus tôt? Nous examinons encore certains chiffres pour déterminer avec précision quels sont, dans cette catégorie, les concentrés protéiques du lait et quels sont les autres produits, notamment la protéine de soja et différents produits.


Accordingly maximum levels should be set for 3-MCPD in hydrolysed vegetable protein (HVP) and soy sauce taking into account the risk related to the consumption of these foods.

Par conséquent, des teneurs maximales en 3-MCPD doivent être fixées dans les protéines végétales hydrolysées (PVH) et la sauce de soja, compte tenu du risque lié à la consommation de ces aliments.


Now, I love steak as much as the next guy, but in our own house we put vegetable soy proteins in the diet a lot more frequently than a few years ago.

Comme tout le monde, j'aime un bon steak, mais chez nous, nous incorporons des protéines végétales de soja dans notre alimentation plus souvent maintenant qu'il y a quelques années.




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Date index: 2022-02-13
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