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ASP
Amnesic Shellfish Poisoning
Amnesic shellfish poison
Amnesic shellfish poisoning
DA
DSP
Diarrhetic Shellfish Poisoning
Diarrhoeic shellfish poisoning
Domoic acid
NSP
Neurotoxic shellfish poisoning
Other fish and shellfish poisoning
Paralytic Shellfish Poisoning in Eastern Canada
Shellfish poisoning

Vertaling van "amnesic shellfish poison " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
amnesic shellfish poison | ASP | domoic acid | DA [Abbr.]

acide domoïque


Amnesic Shellfish Poisoning | ASP [Abbr.]

intoxication amnésique par les mollusques | IAM [Abbr.]


amnesic shellfish poisoning | ASP

intoxication amnésique par les mollusques | IAM


amnesic shellfish poisoning

intoxication par phycotoxine amnestique [ intoxication amnésique par les mollusques ]


Diarrhetic Shellfish Poisoning | diarrhoeic shellfish poisoning | DSP [Abbr.]

intoxication diarrhéique par les coquillages | intoxication diarrhéique par les mollusques




Role of PSP (paralytic shellfish poisoning) toxins in an Atlantic mackerel (Scomber scombrus) mortality in Nova Scotia in 1993

Rôle des toxines IPM (intoxication paralysante par les mollusques) dans une mortalité de maquereau bleu (Scomber scombrus) en Nouvelle-Écosse en 1993


neurotoxic shellfish poisoning | NSP

intoxication neurotoxique par les mollusques


Paralytic Shellfish Poisoning in Eastern Canada

L'intoxication paralysante par les mollusques dans l'Est du Canada


Other fish and shellfish poisoning

Autres intoxications par poissons et coquillages
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Regulation (EC) No 2074/2005 establishes the analytical methods for the detection of the amnesic shellfish poison (ASP) content of edible parts of molluscs.

Le règlement (CE) no 2074/2005 établit les méthodes d’analyse pour déterminer la teneur en toxines amnésiantes (amnesic shellfish poison — ASP) des parties comestibles des mollusques.


AMNESIC SHELLFISH POISON (ASP) DETECTION METHOD

MÉTHODE DE DÉTECTION D'ANALYSE DES TOXINES AMNÉSIANTES (ASP)


Regulation (EC) No 2074/2005 establishes the analytical methods for the detection of the amnesic shellfish poison (ASP) content of edible parts of molluscs.

Le règlement (CE) no 2074/2005 établit les méthodes d’analyse pour déterminer la teneur en toxines amnésiantes (amnesic shellfish poison — ASP) des parties comestibles des mollusques.


The limits for Paralytic Shellfish Poison (PSP), Amnesic Shellfish Poison (ASP) and lipophilic toxins are laid down in Regulation (EC) No 853/2004.

Les limites pour les toxines paralysantes (Paralytic Shellfish Poison — PSP), les toxines amnésiantes (Amnesic Shellfish Poison — ASP) et les toxines lipophiles sont fixées par le règlement (CE) no 853/2004.


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The total content of amnesic shellfish poison (ASP) of edible parts of molluscs (the entire body or any part edible separately) must be detected using the high-performance liquid chromatography (HPLC) method or any other recognised method.

La teneur totale en toxines amnésiantes (amnesic shellfish poison — ASP) des parties comestibles des mollusques (corps entier ou toute partie consommable séparément) doit être déterminée par chromatographie liquide haute performance (CLHP) ou par toute autre méthode reconnue.


(b)for amnesic shellfish poison (ASP), 20 milligrams of domoic acid per kilogram.

b)pour le «Amnesic Shellfish Poison» (ASP), 20 milligrammes d'acide domoïque par kilogramme.


for Amnesic Shellfish Poison (ASP), 20 milligrams of domoic acid per kilogram;

pour le "Amnesic Shellfish Poison" (ASP), 20 milligrammes d'acide domoïque par kilogramme;


for amnesic shellfish poison (ASP), 20 milligrams of domoic acid per kilogram;

pour le «Amnesic Shellfish Poison» (ASP), 20 milligrammes d'acide domoïque par kilogramme;


(b) The total Amnesic Shellfish Poison (ASP) content in edible parts of molluscs (the entire body or any edible part edible separately) must not exceed 20 micrograms of domoic acid per gram using the HPLC method.

(b) Le taux de "Amnesic Shellfish Poison" (ASP) dans les parties comestibles des mollusques (corps entier ou toute partie consommable séparément) ne doit pas dépasser 20 microgrammes d'acide domoïque par gramme en utilisant la méthode HPLC.


These sectors present quite different questions from the general food industry categories and the challenges raised by recent problems in fisheries, including infectious salmon anaemia, amnesic shellfish poisoning and dioxins, require industry-specific measures.

Ceux-ci se différencient tout à fait, quant aux problèmes qu'ils présentent, des autres catégories de l'industrie alimentaire générale, et les défis posés par les récents problèmes de la pêche, notamment l'anémie infectieuse du saumon, l'intoxication par ingestion de coquillages et les dioxines, appellent des mesures spécifiques.




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Date index: 2022-07-24
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