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Anti-detonant agent
Anti-knock additive
Anti-knock agent
Anti-knock compound
Anti-knock preparation
Anti-knock product
Anti-oxidant
Anti-oxidant
Anti-oxidative stability
Anti-oxidizer
Anti-oxidizing agent
Anti-oxidizing preparation
Anti-oxygen
Anti-pinking agent
Antioxidant
Antioxidant
Antioxidizer
Oxidation inhibitor
Oxidation stability
Oxidative stability

Vertaling van "anti-oxidizing preparation " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


antioxidant | anti-oxidant | anti-oxygen | oxidation inhibitor

antioxydant | antioxygène | inhibiteur d'oxydation | agent antioxydant | produit antioxydant


oxidation inhibitor | anti-oxidant | anti-oxygen

inhibiteur d'oxydation | andioxydant


antioxidant | antioxidizer | anti-oxidizer | anti-oxidizing agent

antioxydant | agent antioxydant | antioxygène


anti-detonant agent | anti-knock additive | anti-knock agent | anti-knock compound | anti-knock preparation | anti-knock product | anti-pinking agent

additif antidétonant | agent anti-détonant | antidétonant | composé antidétonant | préparation antidétonante | produit antidétonant


anti-oxidative stability | oxidation stability | oxidative stability

stabilité à l'oxydation






Iron preparations and other anti-hypochromic-anaemia preparations

Préparations à base de fer et autres préparations prescrites dans les anémies hypochromes


Guidelines for the Preparation of an Anti-dumping Complaint

Lignes directrices pour la préparation d'une plainte de dumping
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
At the request of some Member States the use of Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325 — 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), as acidity regulators, preservatives and/or anti-oxidants to prevent oxidation and/or rancidity and to increase microbiological stability have been considered and it is appropriate to authorise these uses in all meat preparations to which other ingredients than additives or salt have been added.

À la demande de certains États membres, l'utilisation de l'acide acétique et des acétates (E 260 — 263), de l'acide lactique et des lactates (E 270, E 325 — 327), de l'acide ascorbique et des ascorbates (E 300 — 302), de l'acide citrique et des citrates (E 330 — 333) comme régulateurs d'acidité, conservateurs et/ou antioxydants pour prévenir l'oxydation et/ou le rancissement et améliorer la stabilité microbiologique a été examinée et il convient de l'autoriser dans toutes les préparations de viandes auxquelles des ingrédients autres q ...[+++]


At the request of some Member States the use of Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325 — 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), as acidity regulators, preservatives and/or anti-oxidants to prevent oxidation and/or rancidity and to increase microbiological stability have been considered and it is appropriate to authorise these uses in all meat preparations to which other ingredients than additives or salt have been added.

À la demande de certains États membres, l'utilisation de l'acide acétique et des acétates (E 260 — 263), de l'acide lactique et des lactates (E 270, E 325 — 327), de l'acide ascorbique et des ascorbates (E 300 — 302), de l'acide citrique et des citrates (E 330 — 333) comme régulateurs d'acidité, conservateurs et/ou antioxydants pour prévenir l'oxydation et/ou le rancissement et améliorer la stabilité microbiologique a été examinée et il convient de l'autoriser dans toutes les préparations de viandes auxquelles des ingrédients autres q ...[+++]


3811 | Anti-knock preparations, oxidation inhibitors, gum inhibitors, viscosity improvers, anti-corrosive preparations and other prepared additives, for mineral oils (including gasoline) or for other liquids used for the same purposes as mineral oils | Manufacture from materials of any heading, except that of the product.

3811 | Préparations antidétonantes, inhibiteurs d'oxydation, additifs peptisants, améliorants de viscosité, additifs anticorrosifs et autres additifs préparés, pour huiles minérales (y compris l'essence) ou pour autres liquides utilisés aux mêmes fins que les huiles minérales | Fabrication à partir de matières de toute position, à l'exclusion des matières de la même position que le produit.


3811 | Anti-knock preparations, oxidation inhibitors, gum inhibitors, viscosity improvers, anti-corrosive preparations and other prepared additives, for mineral oils (including gasoline) or for other liquids used for the same purposes as mineral oils: | | |

3811 | Préparations antidétonantes, inhibiteurs d’oxydation, additifs peptisants, améliorants de viscosité, additifs anticorrosifs et autres additifs préparés, pour huiles minérales (y compris l’essence) ou pour autres liquides utilisés aux mêmes fins que les huiles minérales: | | |


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Anti-knock preparations, oxidation inhibitors, gum inhibitors, viscosity improvers, anti-corrosive preparations and other prepared additives, for mineral oils or for other liquids used for the same purposes as mineral oils

Préparations antidétonantes, inhibiteurs d'oxydation, additifs peptisants, améliorants de viscosité, additifs anticorrosifs et autres additifs préparés, pour huiles minérales ou pour autres liquides utilisés aux mêmes fins que les huiles minérales


The Directive forms part of the second action programme of the European Communities on health and safety at the workplace. The Commission is recommended a ban, subject to certain exceptions and opportunities for national exemptions, on the production and utilization of z-naphtylamine and its salts, principally used in the manufacture of dyes and anti-oxidants, which is present in 1-naphtylamine, used in the preparation of a large number of compounds and dyes, pesticides and antioxidants in particular; 4-aminobiphenyl and its salts, u ...[+++]

La directive s'inscrit dans le cadre du deuxieme programme d'action des Communautes europeennes en matiere de securite et de sante sur le lieu du travail./.- 2 - La Commission preconise l'interdiction, sous reserve de certaines exceptions et possibilites de derogation nationale, de la production et de l'utilisation de la 2-naphtylamine et ses sels, utilisee principalement dans la fabrication de colorants et d'anti-oxidants, et qui est presente dans la 1-naphthylamine, utilisee dans la preparation d'un grand nombre de composes et notam ...[+++]


The Directive forms part of the second action programme of the European Communities on health and safety at the workplace. The Commission is recommended a ban, subject to certain exceptions and opportunities for national exemptions, on the production and utilization of z-naphtylamine and its salts, principally used in the manufacture of dyes and anti-oxidants, which is present in 1-naphtylamine, used in the preparation of a large number of compounds and dyes, pesticides and antioxidants in particular; 4-aminobiphenyl and its salts, u ...[+++]

La directive s'inscrit dans le cadre du deuxieme programme d'action des Communautes europeennes en matiere de securite et de sante sur le lieu du travail./.- 2 - La Commission preconise l'interdiction, sous reserve de certaines exceptions et possibilites de derogation nationale, de la production et de l'utilisation de la 2-naphtylamine et ses sels, utilisee principalement dans la fabrication de colorants et d'anti-oxidants, et qui est presente dans la 1-naphthylamine, utilisee dans la preparation d'un grand nombre de composes et notam ...[+++]


Adopt manufacturing standards for preserved mushrooms that comply with the following provisions : All preserved, cultivated mushrooms other than culinary preparations such as "mushrooms à la grecque", etc. must be prepared from fresh mushrooms (of cultivated varieties of Agaricus bisporus or Psalliota bispora) and water or mushroom cooking juice with the optional addition of salt (NaCL), vinegar or crystallized critic acid for cooking, spices, flavourings, ascorbic acid used as an anti-oxidant and possibly sodium glutamate.

La Commission vient de recommander aux Etats Membres : 1. d'adopter des normes de fabrication des conserves de champignons conformes aux dispositions suivantes : Toutes les conserves de champignons de Paris (de couche) à l'exception des préparations culinaires telles que "champignons à la grecque" etc, sont préparées à partir des champignons frais (des variétés cultivées de l'ACARICUS BISPORUS ou PSALLIOTA BISPORA) et d'eau ou de jus de cuisson de champignons avec addition facultative de sel (NACL) de vinaigre ou d'acide citrique cristalllisé de qualité alimentaire, d'épices, d'aromates, d'acide ascorbique employé comme ...[+++]




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Date index: 2023-05-11
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