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Anti-oxidative stability
Antioxidant additive
Assessing stability of materials
Assessment of materials stability
Check stability of materials
Lagoon sewage
Lube oil additive
Materials stability assessment
Oil oxidation stabiliser
Oil oxidation stabilizer
Oxidation pond
Oxidation resistance
Oxidation stability
Oxidation stability test
Oxidative stability
Sewage lagoon
Stabilization lagoon
Stabilization pond
TOST
Thermal oxidation stability test
Turbine oil stability test

Vertaling van "oxidation stability " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
oxidation stability [ oxidative stability ]

stabilité à l'oxydation


thermal oxidation stability test [ TOST | turbine oil stability test ]

essai d'oxydation des huiles inhibées pour turbines [ essai de stabilité à l'oxydation des huiles inhibées pour turbines à vapeur ]


oxidation stability test

essai de stabilité à l'oxydation


anti-oxidative stability | oxidation stability | oxidative stability

stabilité à l'oxydation


lube oil additive | oil oxidation stabiliser | oil oxidation stabilizer

additif pour huile lubrifiante


antioxidant additive | oil oxidation stabiliser | oil oxidation stabilizer

additif anti-oxydant pour huile


oxidation resistance | oxidation stability

résistance à l'oxydation




stabilization pond [ oxidation pond | sewage lagoon | stabilization lagoon | lagoon sewage ]

étang de stabilisation [ étang d'oxydation | étang d'épuration | bassin de stabilisation | bassin d'oxydation ]


assessing stability of materials | materials stability assessment | assessment of materials stability | check stability of materials

vérifier la stabilité de matériaux
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Oxidation stability can be demonstrated by EN-ISO12205 or by EN 14112.

La stabilité à l’oxydation peut être démontrée par la norme EN-ISO 12205 ou par la norme EN 14112.


Even though oxidation stability is controlled, it is likely that shelf life will be limited.

Bien que la stabilité à l’oxydation soit contrôlée, il est probable que la durée de vie du produit soit limitée.


This requirement shall be reviewed based on CEN/TC19 evaluations of oxidative stability performance and test limits.

Cette exigence est revue sur la base des évaluations CEN/TC19 de la performance et des limites des essais en matière de stabilité à l’oxydation.


At the request of some Member States the use of Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325 — 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), as acidity regulators, preservatives and/or anti-oxidants to prevent oxidation and/or rancidity and to increase microbiological stability have been considered and it is appropriate to authorise these uses in all meat preparations to which other ingredients than additives or salt have been added.

À la demande de certains États membres, l'utilisation de l'acide acétique et des acétates (E 260 — 263), de l'acide lactique et des lactates (E 270, E 325 — 327), de l'acide ascorbique et des ascorbates (E 300 — 302), de l'acide citrique et des citrates (E 330 — 333) comme régulateurs d'acidité, conservateurs et/ou antioxydants pour prévenir l'oxydation et/ou le rancissement et améliorer la stabilité microbiologique a été examinée et il convient de l'autoriser dans toutes les préparations de viandes auxquelles des ingrédients autres q ...[+++]


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At the request of some Member States the use of Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325 — 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), as acidity regulators, preservatives and/or anti-oxidants to prevent oxidation and/or rancidity and to increase microbiological stability have been considered and it is appropriate to authorise these uses in all meat preparations to which other ingredients than additives or salt have been added.

À la demande de certains États membres, l'utilisation de l'acide acétique et des acétates (E 260 — 263), de l'acide lactique et des lactates (E 270, E 325 — 327), de l'acide ascorbique et des ascorbates (E 300 — 302), de l'acide citrique et des citrates (E 330 — 333) comme régulateurs d'acidité, conservateurs et/ou antioxydants pour prévenir l'oxydation et/ou le rancissement et améliorer la stabilité microbiologique a été examinée et il convient de l'autoriser dans toutes les préparations de viandes auxquelles des ingrédients autres q ...[+++]


This standard should be updated accordingly and should establish limits for technical parameters not included in that Annex, such as oxidation stability, flash point, carbon residue, ash content, water content, total contamination, copper strip corrosion, lubricity, kinematic viscosity, cloud point, cold filter plugging point, phosphorous content, acid index, peroxides, acid index variation, injector fouling and addition of additives for stability.

Ladite norme devrait être actualisée en conséquence et devrait fixer des limites pour les paramètres techniques non inclus dans cette annexe, comme la stabilité à l’oxydation, le point éclair, le résidu de carbone, la teneur en cendres, la teneur en eau, les impuretés totales, la corrosion sur lame de cuivre, l’onctuosité, la viscosité cinématique, le point de trouble, la température limite de filtrabilité, la teneur en phosphore, l’indice d’acide, les péroxydes, la variation de l’indice d’acide, l’encrassement de l’injecteur et l’ajout d’additifs de stabilisation.


This standard should be updated accordingly and should establish limits for technical parameters not included in that Annex, such as oxidation stability, flash point, carbon residue, ash content, water content, total contamination, copper strip corrosion, lubricity, kinematic viscosity, cloud point, cold filter plugging point, phosphorous content, acid index, peroxides, acid index variation, injector fouling and addition of additives for stability.

Ladite norme devrait être actualisée en conséquence et devrait fixer des limites pour les paramètres techniques non inclus dans cette annexe, comme la stabilité à l’oxydation, le point éclair, le résidu de carbone, la teneur en cendres, la teneur en eau, les impuretés totales, la corrosion sur lame de cuivre, l’onctuosité, la viscosité cinématique, le point de trouble, la température limite de filtrabilité, la teneur en phosphore, l’indice d’acide, les péroxydes, la variation de l’indice d’acide, l’encrassement de l’injecteur et l’ajout d’additifs de stabilisation.


Whereas the stabilization of total emissions of nitrogen oxides is a first important step; whereas there is a need to reduce significantly the level of current emissions of both nitrogen oxides and all nitrogenized pollutants in the Community as a whole,

considérant que la stabilisation des émissions totales d'oxydes d'azote constitue une première étape importante et qu'il est nécessaire de réduire de manière significative le niveau actuel des émissions, non seulement d'oxydes d'azote, mais de tous les polluants azotés dans l'ensemble de la Communauté,


Whereas the stabilization of total emissions of nitrogen oxides is a first important step; whereas there is a need to reduce significantly the level of current emissions of both nitrogen oxides and all nitrogenized pollutants in the Community as a whole,

considérant que la stabilisation des émissions totales d'oxydes d'azote constitue une première étape importante et qu'il est nécessaire de réduire de manière significative le niveau actuel des émissions, non seulement d'oxydes d'azote, mais de tous les polluants azotés dans l'ensemble de la Communauté,


(6) Even though oxidation stability is controlled, it is likely that shell life will be limited.

(6) Même si la stabilité à l'oxydation est contrôlée, il est probable que la durée de conservation sera limitée.


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