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Add up the average weight of cigarettes
Average carcase weight
Average shipping weight
Carcase weight
Carcass weight
Compute average weight of cigarettes
Compute average weights of cigarettes
Compute the average weight of cigarettes
Dressed weight
Flow-weighted average
Flow-weighted average concentration
Flow-weighted mean concentration
Hot carcase weight
Hot carcass weight
Molar-mass average
Molecular weight average
Number-average molecular weight
Relative molecular-mass average
Warm carcass weight
Warm weight
Weight-average molecular weight
Weighted average approach
Weighted average method

Vertaling van "average carcase weight " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


carcass weight [ dressed weight | carcase weight ]

poids en carcasse [ poids de carcasse | poids des quatre quartiers ]


flow-weighted average | flow-weighted average concentration | flow-weighted mean concentration

concentration moyenne pondérée en fonction du débit | concentration moyenne pondérée par les débits | CMPD [Abbr.]


hot carcase weight | hot carcass weight | warm carcass weight | warm weight

poids de la carcasse chaude


weighted average approach [ weighted average method ]

méthode de la moyenne pondérée


molar-mass average [ molecular weight average | relative molecular-mass average ]

moyenne de masse molaire [ moyenne de masse moléculaire relative | moyenne de poids moléculaire ]


weight-average molecular weight

masse moléculaire moyenne en poids


number-average molecular weight

masse moléculaire moyenne en nombre




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calculer le poids moyen de cigarettes
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Studies on carcases of ‘Cabrito do Alentejo’ provide the following differentiating characteristics: light colour, due to the presence of subcutaneous fat, which is also light in colour; 60 % to 66 % of extremely tender and succulent muscle; 25 %, on average, of bone; a lower percentage of fat than other genotypes studied; significant economic yield, since the leg, shoulder and ribs together account for around 70 % of the total weight of the carcase; th ...[+++]

Les conclusions d’études menées sur les carcasses de Cabrito do Alentejo révèlent que ces dernières présentent les spécificités suivantes: coloration claire en raison de la présence de graisse sous-cutanée, de couleur claire également; une proportion de muscle de 60 à 66 %, présentant une bonne tendreté et succulence; une proportion moyenne d’os de 25 %; un pourcentage de graisses inférieur à celui qui a été constaté pour d’autres types génétiques ayant fait l’objet d’études; un rendement économique appréciable, étant donné que l’épaule et l’échine représentent au total près de 70 % du poids de la carcasse. La fraction comestible, co ...[+++]


1. Except for tendering procedures under Article 6a of Regulation (EEC) No 805/68, tenders shall not be taken into consideration if the price proposed is higher than the average market price recorded in a Member State or region of a Member State by quality, converted into quality R 3 using the coefficients specified in Annex IV and increased by an amount of ECU 8 per 100 kilograms carcase weight.

1. Sauf dans le cas des adjudications visées à l'article 6a du règlement (CEE) no 805/68, ne sont pas prises en considération les offres dépassant le prix moyen de marché, constaté dans un État membre ou une région d'État membre par qualité, converti dans la qualité R3 selon les écarts prévus à l'annexe IV, et majoré d'un montant de 8 écus par 100 kilogrammes poids carcasse.


(b) the rear part of the half carcase cut in the manner known as 'straight' with a minimum of three ribs and a maximum of five ribs and with an average minimum weight of 55 kilograms.

b) les parties postérieures de la demi-carcasse découpées selon la coupe dite « droite », avec au minimum 3 côtes et au maximum 5 côtes, dont le poids moyen est au moins égal à 55 kilogrammes.


(a) the rear part of the half carcase cut in the manner known as 'pistola' with a minimum of five cut ribs and a maximum of eight cut ribs and with a minimum average weight of 55 kilograms; it is cut straight to the hip bone and then parallel to the fillet so that this is practically free from attached parts of the flan, the flank being excluded from storage; or

a) les parties postérieures de la demi-carcasse découpée selon la coupe dite « pistolet », avec au minimum 5 côtes coupées et au maximum 8 côtes coupées, dont le poids moyen est au moins égal à 55 kilogrammes; la coupe « pistolet » comporte l'incision jusqu'à l'os coxal et une coupe droite le long du filet le séparant du caparaçon, le caparaçon étant exclu du stockage;


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The annual average carcase weight gain alone added 60,000 tonnes to beef production each year. - the consumption trend, which is stagnant or declining and will decline faster if a greater gap arises between beef prices and those of competing meats - consumer confidence in the product which is crucial and in this sense the Commission's proposals on fighting hormone abuse and the investment by the Commission of 10 mecu in 1993 on promoting of beef as a quality production should help on the demand side.

Le gain de poids annuel moyen des carcasses a suffi pour faire progresser la production annuelle de viande bovine de 60 000 t; - la tendance de la consommation, qui est stagnante ou déclinante et qui continuera à décliner plus rapidement si l'écart augmente entre les prix de la viande bovine et ceux des viandes concurrentes; - la confiance du consommateur à l'égard de la qualité du produit, qui est un point capital; dans ce sens, les propositions de la Commission relatives à la lutte contre l'usage abusif d'hormones ainsi que les dix millions d'écus consacrés par la Commission en 1993 à la promotion de la viande bovine de qualité devr ...[+++]


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