WHEREAS REGULATION ( EEC ) NO 3559/73 FIXED THE CONVERSION FACTORS REFLECTING THE AVERAGE PRICE DIFFERENCE BETWEEN A PRODUCT WITH SPECIFIC COMMERCIAL CHARACTERISTICS AND PRODUCTS OF THE QUALITY IMMEDIATELY BELOW THAT OF THE PRODUCT TAKEN INTO CONSIDERATION ; WHEREAS TRENDS ON THE COMMUNITY MARKETS REQUIRE THE CONVERSION FACTORS FOR THE VARIOUS FRESHNESS CATEGORIES , SIZES AND PRESENTATIONS OF COD , SAITHE , WHITING AND MACKEREL TO BE ADJUSTED ;
CONSIDERANT QUE LE REGLEMENT ( CEE ) NO 3559/73 A FIXE LES COEFFICIENTS D ' ADAPTATION REFLETANT L ' ECART DE PRIX MOYEN ENTRE UN PRODUIT DETERMINE DANS SES CARACTERISTIQUES COMMERCIALES ET LES PRODUITS DE QUALITE IMMEDIATEMENT INFERIEURE A CELLE DU PRODUIT PRIS EN CONSIDERATION ; QUE L ' EVOLUTION CONSTATEE SUR LES MARCHES DE LA COMMUNAUTE CONDUIT A MODIFIER LES COEFFICIENTS D ' ADAPTATION POUR CERTAINS PRODUITS PAR LEUR CATEGORIE DE FRAICHEUR , TAILLE ET PRESENTATION EN CE QUI CONCERNE LE CABILLAUD , LE LIEU NOIR , LE MERLAN ET LE MAQUEREAU ;