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Analyse samples of food and beverages
Appraise food samples
Assess a sample of food
Assess food samples
Evaluate sample of food and beverages
Export-sample store
Feed room
Feedstuff store
Food in-store sampling
Food store
In-store sampling
Inspect sample of food and beverages
Investigate sample of food and beverages
Pet and pet food shop manager
Pet food store manager
Pet store manager
Pet superstore manager
Sample and hold
Sample-and-hold service
Stern locker
Store
Store-room
Storeroom
Test food samples
Track and hold unit
Track and store unit

Vertaling van "food in-store sampling " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
food in-store sampling | in-store sampling

dégustation


appraise food samples | test food samples | assess a sample of food | assess food samples

examiner des échantillons de denrées alimentaires


evaluate sample of food and beverages | inspect sample of food and beverages | analyse samples of food and beverages | investigate sample of food and beverages

analyser des échantillons d’aliments et de boissons


S/H | sample and hold | sample/hold | sample-and-hold service | track and hold unit | track and store unit

échantillonneur bloqueur


pet store manager | pet superstore manager | pet and pet food shop manager | pet food store manager

gérant de magasin d'animalerie | gérante de magasin d'animalerie | gérant d'animalerie/gérante d'animalerie | responsable de magasin d'animalerie


An inherited, mild, non-hemolytic subtype of hereditary stomatocytosis that is associated with a temperature-dependent anomaly in red cell membrane permeability to potassium that leads to high in vitro potassium levels in samples stored below 37°C. N

pseudohyperkaliémie familiale




feed room | feedstuff store | food store

magasin à fourrages


store-room | storeroom | food store | stern locker

cambuse


export-sample store

dépôt d'échantillons exportateurs
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Chapter 1 of Annex I to Regulation (EC) No 2073/2005 sets out the food safety criteria to be complied with by certain food categories, including sampling plans, analytical reference methods and limits for micro-organisms or their toxins and metabolites.

Le chapitre 1 de l’annexe I du règlement (CE) no 2073/2005 énonce les critères de sécurité à respecter pour certaines catégories de denrées alimentaires et, notamment, les plans d’échantillonnage, les méthodes d’analyse de référence et les limites relatives aux micro-organismes, toxines et métabolites.


Chapter 1 of Annex I to Regulation (EC) No 2073/2005 sets out the food safety criteria to be complied with by certain food categories, including sampling plans, analytical reference methods and limits for micro-organisms or their toxins and metabolites.

Le chapitre 1 de l’annexe I du règlement (CE) no 2073/2005 énonce les critères de sécurité à respecter pour certaines catégories de denrées alimentaires et, notamment, les plans d’échantillonnage, les méthodes d’analyse de référence et les limites relatives aux micro-organismes, toxines et métabolites.


Food business operators producing sprouts should therefore comply with the food safety criteria for ready-to-eat food laid down in Union legislation, including the sampling of processing areas and equipment as part of their sampling scheme.

Les exploitants du secteur alimentaire producteurs de germes devraient dès lors respecter les exigences en matière de sécurité alimentaire applicables aux denrées alimentaires prêtes à consommer, telles qu’elles sont définies par la législation de l’Union, dont l’échantillonnage des lieux de transformation et du matériel, dans le cadre de leur programme d’échantillonnage.


If the competent authority so decides, isolates from sampling by food business operators shall also be stored for these purposes.

Si l’autorité compétente le décide, les isolats issus du prélèvement d’échantillons réalisé par les exploitants du secteur alimentaire sont également stockés à cette fin.


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If the primary sample is made up of packaged foods, the secondary sample shall be one package.

Lorsque l’échantillon élémentaire contient des denrées préemballées, l’échantillon secondaire est constitué d’un préemballage.


The percentage of food and feed samples, in which unwanted residues of pesticides exceed maximum regulatory limits has not declined between 1996 and 2003: it has slightly increased to remain at around 5%, as shown by the ongoing monitoring activities of the Member States and the Commission[17].

Le pourcentage d'échantillons de denrées alimentaires et d'aliments pour animaux dans lesquels les concentrations de résidus de pesticides dépassent les limites maximales réglementaires n’a pas diminué entre 1996 et 2003; il a même légèrement augmenté pour se stabiliser autour de 5 %, comme il ressort des activités de surveillance en cours menées par les États membres et la Commission[17].


(ii) information on the stored samples such as the kind of material, the genetic characterisation, the amount of repository material, the stability, the conditions of appropriate storage and the shelf-life.

ii) informations sur les échantillons stockés, notamment le type de matériel, la caractérisation génétique, la quantité de matériel d'archives, la stabilité, les conditions appropriées de stockage et de conservation.


It is also expected that, as a result of the Thematic Strategy, the percentage of food and feed samples monitored in the Member States where MRLs are exceeded will decline.

La stratégie thématique devrait aussi se traduire par une diminution du pourcentage d’échantillons de denrées alimentaires ou d’aliments pour animaux pour lesquels les contrôles effectués dans les États membres font apparaître un dépassement des LMR.


The percentage of food and feed samples, in which unwanted residues of pesticides exceed maximum regulatory limits has not declined between 1996 and 2003: it has slightly increased to remain at around 5%, as shown by the ongoing monitoring activities of the Member States and the Commission[17].

Le pourcentage d'échantillons de denrées alimentaires et d'aliments pour animaux dans lesquels les concentrations de résidus de pesticides dépassent les limites maximales réglementaires n’a pas diminué entre 1996 et 2003; il a même légèrement augmenté pour se stabiliser autour de 5 %, comme il ressort des activités de surveillance en cours menées par les États membres et la Commission[17].


(36) To facilitate controls on genetically modified food and feed, applicants for authorisation should propose appropriate methods for sampling, identification and detection, and deposit samples of the genetically modified food and feed with the Authority; methods of sampling and detection should be validated, where appropriate, by the Community reference laboratory.

(36) Afin de faciliter les contrôles des denrées alimentaires et aliments pour animaux génétiquement modifiés, les demandeurs d'autorisation devraient proposer des méthodes appropriées d'échantillonnage, d'identification et de détection et déposer des échantillons des denrées alimentaires et aliments pour animaux génétiquement modifiés auprès de l'Autorité. Les méthodes d'échantillonnage et de détection devraient être validées, en tant que de besoin, par le laboratoire communautaire de référence.




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Date index: 2024-04-05
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