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BOTOX
BTWC
BTX
Banana fusarium wilt
Banana fusarium wilt disease
Biological and Toxin Weapons Convention
Bioweapons Convention
Botulin
Botulinal toxin
Botulinum toxin
Botulinum toxin type A
Botulinus toxin
Botulismotoxin
Cabbage yellows
Convention on Biological and Toxin Weapons
Dick test toxin
Dick toxin
Erythrogenic toxin
Fusarium oxysporum
Fusarium toxin
Fusarium wilt
Fusarium wilt disease of banana
Fusarium wilt of banana
Fusarium yellows
Heat stable toxin
Heat-stable toxin
Identify poisons
Panama disease
Panama wilt
Poison and toxin recognising
Poisons and toxins identifying
Recognise poisons and toxins
Scarlatinal toxin
Scarlet fever erythrogenic toxin
Streptococcal erythrogenic toxin
Streptococcus erythrogenic toxin

Traduction de «fusarium toxins » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous




Panama disease [ banana fusarium wilt | fusarium wilt of banana | Panama wilt | banana fusarium wilt disease | fusarium wilt disease of banana ]

maladie de Panama [ fusariose du bananier ]


erythrogenic toxin | streptococcus erythrogenic toxin | streptococcal erythrogenic toxin | scarlet fever erythrogenic toxin | scarlatinal toxin | Dick test toxin | Dick toxin

toxine érythrogène


cabbage yellows [ Fusarium wilt | Fusarium yellows | Fusarium oxysporum ]

jaunisse fusarienne [ Fusarium oxysporum ]


poisons and toxins identifying | recognise poisons and toxins | identify poisons | poison and toxin recognising

reconnaître des poisons


botulinum toxin | BTX | botulinus toxin | botulinal toxin | botulin | botulismotoxin

toxine botulinique


botulinum toxin | botulinum toxin type A | BOTOX [Abbr.]

toxine botulinique


Biological and Toxin Weapons Convention | Bioweapons Convention | Convention on Biological and Toxin Weapons | BTWC [Abbr.]

convention sur les armes bactériologiques (biologiques) ou à toxines | Convention sur les armes biologiques et à toxines | BTWC [Abbr.]


heat-stable toxin | heat stable toxin

toxine thermostable
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
It is appropriate to provide that the maximum level does not apply to the unprocessed maize intended to be processed by wet milling (starch production). Indeed, scientific data have shown that regardless the levels of Fusarium toxins present in unprocessed maize, Fusarium toxins were not detected or only at very low levels in starch produced from maize.

Il convient de prévoir que la teneur maximale ne s’applique pas au maïs brut destiné à être transformé par mouture humide (production d’amidon), car il est scientifiquement démontré que les toxines du Fusarium ne sont pas détectées ou ne sont détectées qu’en très faible quantité dans l’amidon de maïs quelles que soient les teneurs en toxines du Fusarium du maïs brut.


Commission Recommendation 2006/583/EC of 17 August 2006 on the prevention and reduction of Fusarium toxins in cereals and cereal products , including maize and maize products contains general principles for the prevention and reduction of Fusarium toxin contamination (zearalenone, fumonisins and trichothecenes) in cereals to be implemented by the development of national codes of practice based on these principles.

La recommandation 2006/583/CE de la Commission du 17 août 2006 sur la prévention et la réduction des toxines du Fusarium dans les céréales et produits céréaliers , y compris le maïs et les produits à base de maïs, énonce les principes généraux de prévention et de réduction de la contamination des céréales par les toxines du Fusarium (zéaralénone, fumonisines and trichothécènes), dont l’application doit être assurée par des codes d’usages nationaux.


Commission Recommendation 2006/583/EC of 17 August 2006 on the prevention and reduction of Fusarium toxins in cereals and cereal products (3), including maize and maize products contains general principles for the prevention and reduction of Fusarium toxin contamination (zearalenone, fumonisins and trichothecenes) in cereals to be implemented by the development of national codes of practice based on these principles.

La recommandation 2006/583/CE de la Commission du 17 août 2006 sur la prévention et la réduction des toxines du Fusarium dans les céréales et produits céréaliers (3), y compris le maïs et les produits à base de maïs, énonce les principes généraux de prévention et de réduction de la contamination des céréales par les toxines du Fusarium (zéaralénone, fumonisines and trichothécènes), dont l’application doit être assurée par des codes d’usages nationaux.


It is appropriate to provide that the maximum level does not apply to the unprocessed maize intended to be processed by wet milling (starch production). Indeed, scientific data have shown that regardless the levels of Fusarium toxins present in unprocessed maize, Fusarium toxins were not detected or only at very low levels in starch produced from maize.

Il convient de prévoir que la teneur maximale ne s’applique pas au maïs brut destiné à être transformé par mouture humide (production d’amidon), car il est scientifiquement démontré que les toxines du Fusarium ne sont pas détectées ou ne sont détectées qu’en très faible quantité dans l’amidon de maïs quelles que soient les teneurs en toxines du Fusarium du maïs brut.


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Commission Recommendation 2006/583/EC of 17 August 2006 on the prevention and reduction of Fusarium toxins in cereals and cereal products contains general principles for the prevention and reduction of Fusarium toxin contamination (zearalenone, fumonisins and trichothecenes) in cereals to be implemented by the development of national codes of practice based on these principles.

La recommandation 2006/583/CE de la Commission du 17 août 2006 sur la prévention et la réduction des toxines du Fusarium dans les céréales et produits céréaliers énonce les principes généraux de prévention et réduction de la contamination des céréales par les toxines du Fusarium (zéaralénone, fumonisines et trichothécènes), principes dont l’application doit être assurée par des codes d’usages nationaux.


Commission Recommendation 2006/583/EC of 17 August 2006 on the prevention and reduction of Fusarium toxins in cereals and cereal products contains general principles for the prevention and reduction of Fusarium toxin contamination (zearalenone, fumonisins and trichothecenes) in cereals to be implemented by the development of national codes of practice based on these principles.

La recommandation 2006/583/CE de la Commission du 17 août 2006 sur la prévention et la réduction des toxines du Fusarium dans les céréales et produits céréaliers énonce les principes généraux de prévention et réduction de la contamination des céréales par les toxines du Fusarium (zéaralénone, fumonisines et trichothécènes), principes dont l’application doit être assurée par des codes d’usages nationaux.


Opinion of the Scientific Committee on Food on Fusarium-toxins Part 5: T-2 toxin and HT-2 toxin (adopted on 30 May 2001) [http ...]

Avis du comité scientifique de l’alimentation humaine concernant les toxines du Fusarium, partie 5: Toxines T-2 et HT-2 (adopté le 30 mai 2001) [http ...]


Commission Recommendation 2006/583/EC of 17 August 2006 on the prevention and reduction of Fusarium toxins in cereals and cereal products (21) contains general principles for the prevention and reduction of Fusarium toxin contamination (zearalenone, fumonisins and trichothecenes) in cereals to be implemented by the development of national codes of practice based on these principles.

La recommandation 2006/583/CE de la Commission du 17 août 2006 sur la prévention et la réduction des toxines du Fusarium dans les céréales et produits céréaliers (21) énonce les principes généraux de prévention et réduction de la contamination des céréales par les toxines du Fusarium (zéaralénone, fumonisines et trichothécènes), principes dont l’application doit être assurée par des codes d’usages nationaux.


While the dietary intakes of Fusarium toxins for the entire population and adults are often less than the TDI’s for the respective toxin, for risk groups like infants and young children, they are close or even exceed the TDI in some cases.

Alors que la dose de toxines du Fusarium absorbée par la population en général et par les adultes est souvent inférieure à la DJT fixée pour les différentes toxines, la dose absorbée par des groupes à risque comme les nourrissons et enfants en bas âge est proche de la DJT, voire supérieure à celle-ci dans certains cas.


The Scientific Committee for Food (SCF) has evaluated in a set of opinions the Fusarium toxins: deoxynivalenol (DON) in December 1999, zearalenone in June 2000, fumonisins in October 2000, updated in April 2003, nivalenol in October 2000 and T-2 and HT-2 toxin in May 2001 and a group evaluation of the trichothecenes in February 2002.

Le comité scientifique de l'alimentation humaine (CSAH) a évalué les toxines du Fusarium et émis une série d'avis: sur le déoxynivalénol (DON) en décembre 1999, sur la zéaralénone en juin 2000, sur les fumonisines en octobre 2000 (avis actualisé en avril 2003), sur le nivalénol en octobre 2000, sur les toxines T-2 et HT-2 en mai 2001; il a également procédé à une évaluation groupée des trichothécènes en février 2002.


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