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Adjust oven temperature
Change oven temperature
Changing oven temperature
HTGCR
HTST
HTST pasteurisation
Heat-resistant product
Heat-resisting materials
Hi-temp setting
High pressure and temperature
High temperature carbonisation
High temperature carbonization
High temperature gas-cooled reactor
High temperature short time
High temperature water heating system
High-temperature carbonisation
High-temperature carbonization
High-temperature high-pressure hot-water system
High-temperature hot-water system
High-temperature materials
High-temperature setting
High-temperature short time pasteurisation
High-temperature wash setting
High-temperature water heating system
High-temperature water system
High-temperature-water heating system
Oven temperature adjusting
Sani setting
Sanitary setting
Ultra-high temperature measuring
Ultra-high temperature procedures
Ultra-high temperature processing
Ultra-high temperature systems

Traduction de «high-temperature setting » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
sani setting [ sanitary setting | hi-temp setting | high-temperature wash setting | high-temperature setting ]

réglage «sani» [ réglage «sanitaire» | réglage «forte température» ]


ultra-high temperature procedures | ultra-high temperature systems | ultra-high temperature measuring | ultra-high temperature processing

traitement UHT | traitement ultra-haute température


high temperature gas reactor 2)high temperature gas cooled reactor | high temperature gas-cooled reactor | HTGCR [Abbr.]

pile à gaz à haute température | réacteur à haute température et refroidi au gaz


high pressure and temperature | high pressure, high temperature | HP/HT [Abbr.]

haute pression/haute température | HP/HT [Abbr.]


high temperature short time | high-temperature short time pasteurisation | HTST pasteurisation | HTST [Abbr.]

H.T.S.T. | pasteurisation à haute température de brève durée


high temperature water heating system [ high-temperature water heating system | high-temperature-water heating system | high-temperature water system | high-temperature hot-water system | high-temperature high-pressure hot-water system ]

système de chauffage à eau chaude à haute température [ système de chauffage à eau surchauffée ]


high temperature carbonization [ high-temperature carbonization | high-temperature carbonisation | high temperature carbonisation ]

carbonisation à haute température [ carbonisation à température élevée ]


heat-resisting materials [ heat-resistant product | high-temperature materials ]

matériau réfractaire [ matériau à haute température | produit réfractaire ]


monitor temperatures in manufacturing process of food and beverages | supervise temperature in manufacturing process of food and beverages | monitor temperature in manufacturing process of food and beverages | view temperature in manufacturing process of food and beverages

surveiller la température dans la production d’aliments et de boissons


change oven temperature | changing oven temperature | adjust oven temperature | oven temperature adjusting

régler la température d’un four
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Imports derived from the raw milk of cows, ewes, goats or buffaloes from countries listed in Columns B and C of the Annex must have been treated with pasteurisation, high temperature short time pasteurisation (HTST) or ultra-high temperature (UHT) treatments, depending on the Column (B or C) in which the country is listed.

Les produits dérivés de lait de vaches, de brebis, de chèvres et de bufflonnes en provenance des pays répertoriés dans les colonnes B et C de l’annexe doivent être soumis à un traitement par pasteurisation, par pasteurisation ultrarapide à haute température (HTST) ou par ultrahaute température (UHT) en fonction de la colonne (B ou C) dans laquelle le pays est répertorié.


High-temperature regime means 60 °C return temperature at heater inlet and 80 °C feed temperature at heater outlet.

Par régime haute température, on entend une température de retour de 60 °C à l’entrée du dispositif de chauffage et une température d’alimentation de 80 °C à la sortie du dispositif de chauffage.


The cooking process is long and traditionally consists of three stages: the initial browning of the meat (from 15 minutes to 1 hour at a temperature of between 95 °C and 115 °C), followed by a period of slow cooking (from 5,5 to 12 hours at a temperature of between 65 °C and 95 °C) and a final short period (10-20 minutes) at a high temperature (95-115 °C).

Elle est longue et se déroule traditionnellement en trois phases: le rissolage des viandes en début de cuisson (de 15 min à 1 h pour une température comprise entre 95 °C et 115 °C), puis une phase de cuisson lente (de 5 h 30 à 12 h pour une température comprise entre 65 °C et 95 °C), et enfin une phase de cuisson courte et énergique, ou coup de feu final (de 10 min à 20 min pour une température comprise entre 95 °C et 115 °C).


This is because the producers know that high temperatures when pressing the olive raise the percentage of aliphatic alcohols in the oil, and so they ensure that the temperature of the oil in the olive mill does not go above 32 °C (the normal production temperature for olive oil is 27-32 °C).

En effet, les producteurs savent que des températures élevées pendant le broyage augmentent le pourcentage d'alcools aliphatiques, de sorte qu'ils veillent à ce que la température de l'huile dans le moulin ne dépasse pas 32 °C (la température normale de production pour l'huile d'olive est comprise entre 27 °C et 32 °C).


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Imports derived from the raw milk of cows, ewes, goats or buffaloes from countries listed in Columns B and C of the Annex must have been treated with pasteurisation, high temperature short time pasteurisation (HTST) or ultra-high temperature (UHT) treatments, depending on the Column (B or C) in which the country is listed.

Les produits dérivés de lait de vaches, de brebis, de chèvres et de bufflonnes en provenance des pays répertoriés dans les colonnes B et C de l’annexe doivent être soumis à un traitement par pasteurisation, par pasteurisation ultrarapide à haute température (HTST) ou par ultrahaute température (UHT) en fonction de la colonne (B ou C) dans laquelle le pays est répertorié.


Imports derived from the raw milk of cows, ewes, goats or buffaloes from countries listed in Columns B and C of the Annex must have been treated with pasteurisation, high temperature short time pasteurisation (HTST) or ultra-high temperature (UHT) treatments, depending on the Column (B or C) in which the country is listed.

Les produits dérivés de lait de vaches, de brebis, de chèvres et de bufflonnes en provenance des pays répertoriés dans les colonnes B et C de l’annexe doivent être soumis à un traitement par pasteurisation, par pasteurisation ultrarapide à haute température (HTST) ou par ultrahaute température (UHT) en fonction de la colonne (B ou C) dans laquelle le pays est répertorié.


Since the DPF substrate must have high temperature resistance, the material (mostly silicon carbide) must be prepared at very high temperatures and under oxygen free atmosphere.

Étant donné que le substrat destiné au DPF doit être extrêmement résistant aux très hautes températures, le matériau utilisé (en général le carbure de silicium) doit être produit à une température extrêmement élevée et sous atmosphère sans oxygène.


involving a continuous flow of heat at a high temperature for a short time (not less than 135 oC in combination with a suitable holding time) such that there are no viable microorganisms or spores capable of growing in the treated product when kept in an aseptic closed container at ambient temperature, and

nécessitant un flux thermique continu et une température élevée pendant une courte période (135 oC au moins pendant une durée appropriée) afin d'éliminer tout micro-organisme ou spore viable capable de croître dans le produit traité lorsqu'il est maintenu dans un récipient fermé aseptique à température ambiante, et


involving a continuous flow of heat at a high temperature for a short time (not less than 135 oC in combination with a suitable holding time) such that there are no viable micro-organisms or spores capable of growing in the treated product when kept in an aseptic closed container at ambient temperature; and

nécessitant un flux thermique continu et une température élevée pendant une courte période (135 oC au moins pendant une durée appropriée) afin d'éliminer tout micro-organisme ou spore viable capable de croître dans le produit traité lorsqu'il est maintenu dans un récipient fermé aseptique à température ambiante, et


(i)involving a continuous flow of heat at a high temperature for a short time (not less than 135 oC in combination with a suitable holding time) such that there are no viable microorganisms or spores capable of growing in the treated product when kept in an aseptic closed container at ambient temperature, and

i)nécessitant un flux thermique continu et une température élevée pendant une courte période (135 oC au moins pendant une durée appropriée) afin d'éliminer tout micro-organisme ou spore viable capable de croître dans le produit traité lorsqu'il est maintenu dans un récipient fermé aseptique à température ambiante, et


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