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1-hydroxyethanecarboxylic acid
2-hydroxypropanoic acid
2-hydroxypropionic acid
Acetonic acid
Alpha-hydroxypropionic acid
DL-lactic acid
E472b
Ethylidenelactic acid
Lactic acid
Lactic acid bacterium
Lactic acid casein
Lactic acid culture
Lactic acid ferment
Lactic acid fermentation
Lactic acid starter culture
Lactic acid starters
Lactic bacterium
Lactic casein
Lactic ferment
Lactic fermentation
Lactic starter
Lactic starter culture
Milk acid
Milk starter culture
Starter
Streptococcus lactis

Traduction de «lactic acid culture » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
lactic acid culture | lactic acid starters

culture de ferments lactiques


lactic acid starter culture | lactic ferment | lactic starter | lactic starter culture

ferments lactiques


lactic starter [ lactic bacterium | milk starter culture | lactic acid ferment | lactic ferment | starter | Streptococcus lactis ]

levain lactique [ ferment lactique | Streptococcus lactis ]


2-hydroxypropanoic acid [ lactic acid | alpha-hydroxypropionic acid | milk acid | acetonic acid | ethylidenelactic acid | 1-hydroxyethanecarboxylic acid | 2-hydroxypropionic acid | DL-lactic acid ]

acide 2-hydroxypropanoïque [ acide lactique | acide alpha-hydroxypropionique ]


administer lactic ferment cultures to a manufactured product | administer lactic ferment cultures to manufactured products | administer lactic ferment cultures to manufacturing products | utilise lactic ferment cultures to manufacturing products

ajouter des cultures de ferments lactiques à des produits en cours de fabrication


lactic acid bacterium | lactic bacterium

bactérie lactique


lactic acid fermentation | lactic fermentation

fermentation lactique




lactic acid | alpha-hydroxypropionic acid | ethylidenelactic acid

acide lactique


lactic acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids | E472b [Abbr.]

esters lactiques des mono- et diglycérides d'acides gras | E472b [Abbr.]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Cattle whey cultured condensed (or Condensed cultured whey) (IFN 4-01-181) is the residue obtained by partially removing water from lactic acid bacteria cultured whey.

Culture de lactosérum de bovins condensée (ou Culture de lactosérum condensée) (NIA 4-01-181) — résidu obtenu par extraction partielle de l’eau du lactosérum de culture, fermentée par des bactéries lactiques.


Cattle whey cultured condensed (or Condensed cultured whey) (IFN 4-01-181) is the residue obtained by partially removing water from lactic acid bacteria cultured whey.

Culture de lactosérum de bovins condensée (ou Culture de lactosérum condensée) (NIA 4-01-181) — résidu obtenu par extraction partielle de l’eau du lactosérum de culture, fermentée par des bactéries lactiques.


Cattle skim milk cultured condensed (IFN 5-01-173) is the residue obtained by evaporating lactic acid bacteria cultured defatted milk.

Lait de bovin écrémé, fermenté, et condensé (NIA 5-01-173) — résidu obtenu de l’évaporation de lait de culture écrémé ensemencé de bactéries lactiques.


Cattle skim milk cultured dehydrated (IFN 5-01-174) is the residue obtained by drying lactic acid bacteria cultured defatted milk.

Lait de bovin écrémé, fermenté, condensé et déshydraté (NIA 5-01-174) — résidu obtenu de la déshydratation de lait écrémé ensemencé de bactéries lactiques.


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Cattle skim milk cultured condensed (IFN 5-01-173) is the residue obtained by evaporating lactic acid bacteria cultured defatted milk.

Lait de bovin écrémé, fermenté, et condensé (NIA 5-01-173) — résidu obtenu de l’évaporation de lait de culture écrémé ensemencé de bactéries lactiques.


In order to remedy such possible problems, the use of lactic acid enzymes and/or natural inocula as starter cultures is sometimes necessary in order to obtain the acidity needed to improve the consistency of the curd.

Afin d’y remédier, l’utilisation de ferments lactiques et/ou de levains naturels comme cultures de démarrage est parfois utile pour obtenir l’acidité nécessaire à améliorer la consistance du caillé.


‘Zázrivský korbáčik’ is made using lump cheese produced from raw cow’s milk or pasteurised cow’s milk with the addition of a lactic acid culture.

Pour la fabrication du fromage étuvé «Zázrivský korbáčik» on utilise du fromage en motte obtenu à partir de lait de vache cru ou pasteurisé auquel on ajoute une culture acidolactique.


‘Oravský korbáčik’ is made using lump cheese produced from raw cow’s milk or pasteurised cow’s milk with the addition of a lactic acid culture.

Pour la fabrication du fromage étuvé «Oravský korbáčik» on utilise du fromage en motte obtenu à partir de lait de vache cru ou pasteurisé auquel on ajoute une culture acidolactique.


During the manufacture of sour milk cheese, E 500 sodium carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth condition for the ripening cultures.

Lors de la fabrication du fromage au lait acidifié, du carbonate de sodium (E 500) est ajouté au lait pasteurisé afin d'amener le pH de l'acidité causée par l'acide lactique à une valeur appropriée pour créer les conditions de croissance nécessaires à l'affinage.


During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

Au cours de la fabrication du fromage au lait aigre, du carbonate acide de sodium (E 500ii) est ajouté au lait pasteurisé afin d'amener le pH de l'acidité causée par l'acide lactique à une valeur appropriée pour créer les conditions de croissance nécessaires à l'affinage.




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'lactic acid culture' ->

Date index: 2022-09-07
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