Meat shall be the edible part of the sk
eletal muscle of an animal that was healthy at the time of slaughter, or muscle that is found in the tongue, diaphragm, heart or oesophagus, and may contain accompanying and overlying fa
t together with the portions of bone, skin, sinew, nerve and blood vessels that normally accompany the muscle tissue and are not separ
ated from it in the process of dressi ...[+++]ng, but does not include muscle found in the lips, snout, scalp or ears. La viande doit être la portion comestible du muscl
e squelettique d’un animal sain au moment de l’abattage, ou du muscle que l’on trouve dans la langue, le diaphragme, le coeur ou l’oesophage; elle peut renfermer la graisse qui y adhère ou le reco
uvre, ainsi que les portions d’os, de peau, de tendons, de nerfs ou de vaisseaux sanguins, qui accompagnent normalement le tissu musculaire et n’en sont pas séparés au moment de l’habillage, mais ne comprend pas le muscle trouvé dans les lèvres, le groin ou le museau, la peau de la tête ou le
...[+++]s oreilles.