The outcome of the abovementioned JECF
A assessment on the effect on exposure between different maximum levels in dried figs was conf
irmed by an updated exposure assessment (5) performed by the Dietary and Chemical Monitoring (DCM) Unit in European Food Safety Authority (EFSA) which estimated for different exposure scenario's the increase of dietary aflatoxin exposure to be between 0,15 to 0,26 % for a maximum
level of aflatoxin total in dried figs of 10 ...[+++] μg/kg compared to 4 μg/kg.Le résultat de l’évaluation précitée, réalisée
par le JECFA, de l’effet sur l’exposition entre différentes teneurs maximales dans les figues sèches a été confirmé par une évaluat
ion actualisée de l’exposition (5) réalisée par l’unité «Surveillance alimentaire et chimique» de l’Autorité européenne de sécurité des aliments (EFSA), qui a estimé que pour différents scénarios d’exposition, l’augmentation de l’exposition aux aflatoxines dans l’alimentation était de 0,15 % à 0,26 % pour une teneur maxi
male en aflatoxines ...[+++]totales dans les figues sèches de 10 μg/kg au lieu de 4 μg/kg.