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Traduction de «‘brocciu corse’ ‘brocciu’ from » (Anglais → Français) :

By virtue of the first subparagraph of Article 53(1) of Regulation (EU) No 1151/2012, the Commission has examined France's application for the approval of amendments to the specification for the protected designation of origin ‘Brocciu corse’/‘Brocciu’ registered under Commission Regulation (EC) No 1107/96 (2), as amended by Regulation (EC) No 828/2003 (3).

Conformément à l'article 53, paragraphe 1, premier alinéa, du règlement (UE) no 1151/2012, la Commission a examiné la demande de la France pour l'approbation d'une modification du cahier des charges de l'appellation d'origine protégée «Brocciu corse»/«Brocciu», enregistrée en vertu du règlement (CE) no 1107/96 de la Commission (2) tel que modifié par le règlement (CE) no 828/2003 de la Commission (3).


Using know-how acquired over centuries, Corsican shepherds make ‘Brocciu corse’/‘Brocciu’ from whey leftover from the production of other cheeses, which may vary depending on the microregion of the island (soft or hard-pressed ewe’s and/or goat’s cheese).

Les bergers corses fabriquent, selon un savoir-faire ancestral, du Brocciu corse/Brocciu à partir de lactosérum issu de fabrications fromagères qui peuvent être différentes selon les microrégions de l’île (fromage de brebis et/ou de chèvre à pâte molle ou à pâte pressée).


it has been specified that ‘Brocciu corse’/‘Brocciu’ is made ‘exclusively’ from fresh whey and from fresh whole ewe’s and/or goat’s milk ‘used in its raw state’;

il est précisé que le «Brocciu corse»/«Brocciu» est «exclusivement» obtenu à partir de lactosérum frais et de lait frais entier de brebis et/ou de chèvre «mis en œuvre à l’état cru»,


Thus, ‘Brocciu corse’/‘Brocciu’ follows logically from this traditional cheese production which involves the use of non-matured fresh milk and the production of slightly acidic curds using rennet.

Le Brocciu corse/Brocciu est donc la suite logique de ces fabrications traditionnelles de fromage qui impliquent l’utilisation d’un lait frais sans maturation préalable et l’obtention de caillés peu acidifiés à caractère «présure».


‘Brocciu corse’/‘Brocciu’, which can range from pure white to cream in colour, is characterised by a firm texture, a creamy consistency and a mild, pleasant, slightly salty flavour.

Le Brocciu corse/Brocciu, dont la couleur peut varier du blanc immaculé au crème, se caractérise par une texture ferme, onctueuse en bouche avec une saveur légère et agréable, légèrement salée.




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Date index: 2024-05-27
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