Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Align antennae with receiving dish
Align antennae with receiving dishes
Bumped boiler
Bumped head
Cook and finish meat dishes
Cook dishes with meat
Cook flambeed dishes
Cook meat dishes
Cook meat in dishes
Cooked foodstuff
Coordinate antennae with receiving dishes
Crockery
Deep-frozen dish
Dish aerial
Dish antenna
Dish draining aid
Dish reflector
Dished boiler
Dished head
Food preparation
Household article
Parabolic aerial
Parabolic antenna
Paraboloidal dish reflector
Plates and dishes
Pre-cooked foodstuff
Prepare flambe dishes
Prepare flambeed dishes
Prepared foodstuff
Present flamed dishes
Satellite dish
Sync antennae with receiving dishes

Traduction de «DISH » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
dish aerial | dish antenna | parabolic antenna | satellite dish

paraboolantenne


dish reflector | paraboloidal dish reflector

rotatiesymmetrische spiegel




align antennae with receiving dish | coordinate antennae with receiving dishes | align antennae with receiving dishes | sync antennae with receiving dishes

antenne naar schotel richten


cook and finish meat dishes | cook dishes with meat | cook meat dishes | cook meat in dishes

vlees roosteren | wildgerechten bereiden | vlees bereiden | vleesgerechten bereiden


cook flambeed dishes | present flamed dishes | prepare flambe dishes | prepare flambeed dishes

geflambeerde gerechten maken | koken door middel van flamberen | flamberen | geflambeerde gerechten bereiden


parabolic aerial [ dish aerial | dish antenna | parabolic antenna ]

schotelantenne


bumped boiler | bumped head | dished boiler | dished head

bol front | doorgediept front | gewelfd front


prepared foodstuff [ cooked foodstuff | deep-frozen dish | food preparation | pre-cooked foodstuff ]

klaargemaakt gerecht [ diepgevroren gerecht | maaltijd | toebereide levensmiddelen | toebereid gerecht | traiteur | voedseltoebereiding ]


household article [ crockery | plates and dishes ]

huishoudelijk artikel [ vaatwerk ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
36. Points out that it is important to recognise and enhance the value of high-quality gastronomic produce; urges the Commission, the Council and the Member States to consider the introduction of consumer information from caterers on dishes prepared on the spot from raw products;

36. merkt op dat het van belang is de waarde van hoogwaardige gastronomische producten te erkennen en te vergroten; verzoekt de Commissie, de Raad en de lidstaten na te denken over de invoering van consumentenvoorlichting door restauranthouders over met behulp van onverwerkte basisproducten ter plekke bereide maaltijden;


36. Points out that it is important to recognise and enhance the value of high-quality gastronomic produce; urges the Commission, the Council and the Member States to consider the introduction of consumer information from caterers on dishes prepared on the spot from raw products;

36. merkt op dat het van belang is de waarde van hoogwaardige gastronomische producten te erkennen en te vergroten; verzoekt de Commissie, de Raad en de lidstaten na te denken over de invoering van consumentenvoorlichting door restauranthouders over met behulp van onverwerkte basisproducten ter plekke bereide maaltijden;


This cheese is eaten on numerous occasions — as an hors d’oeuvre, with prepared meats and vegetables preserved in oil, grated on savoury dishes with meat sauces or and lastly, depending on its degree of maturation, as a table cheese or for grating into soups and filled oven-baked pasta dishes (such as for example ‘ceci in magro’, a traditional meat-free chickpea dish).

Deze kaas maakt in het gebied deel uit van talloze traditionele gerechten. Er bestaan talloze gelegenheden om deze kaas te nuttigen, bijvoorbeeld als voorgerecht, samen met vleeswaren en groenten in olie, als geraspte kaas over pasta’s met een saus op basis van vlees of, afhankelijk van de mate van rijping, als kaas voor op tafel of om te raspen voor gebruik in soepen en gevulde pasta’s uit de oven (bijvoorbeeld voor „ceci in magro”).


where a prototype has just two dished ends, variants shall have no shell rings.

wanneer het model slechts uit twee gewelfde bodems bestaat, mogen de varianten van de reeks geen ringen omvatten.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
In other parts of the EU, such as Southern Europe, water is harder which requires more phosphates in detergents in order to clean clothes and dishes effectively.

Elders in de EU zoals in Zuid-Europa is het water harder, zodat meer fosfaten in detergentia nodig zijn om de kleding en de vaat doeltreffend te reinigen.


Likewise, the Commission and the Council of Ministers have a small budget with which to play at public finances. We are playing, then, at having a tea party with the budget, dishing out a little for Galileo, a little for Kosovo, or a little for Palestine.

Met de Europese Commissie en de Raad is het net zo. Deze hebben de beschikking over een kleine begroting om openbare financiën mee te spelen en delen daarmee kleine porties uit: een schepje voor Galileo, een schepje voor Kosovo en ook nog een schepje voor Palestina.


‘To wash your dishes in the most efficient way, to save water and energy, and to protect the environment, do not use running water but immerse the dishes, and use the recommended dosage.

Gebruik geen stromend water, maar dompel de vaat in het sop. Gebruik de aanbevolen dosering. Zo wast u zo efficiënt mogelijk af, bespaart u water en energie en beschermt u het milieu.


6.1. Pipette 50 mls of the sample (with an anticipated nitrogen content of less than 0,2 g per hl sample take 200 ml of sample) into a glass dish, add 1 ml of 1 mol/l sulphuric acid (4.1), place the dish (5.1) on a water bath (5.2) and evaporate until there is about 1 ml remaining.

6.1. Pipetteer 50 ml van het monster (of 200 ml bij een verwacht stikstofgehalte van minder dan 0,2 g per hl van het monster) in een glazen schaal, voeg 1 ml zwavelzuur van 1 mol/l (4.1) toe, zet de schaal (5.1) op een waterbad (5.2) en verdamp totdat er ongeveer 1 ml overblijft.


If EN 50242: 1998 is used, the following modifications shall apply: the tests shall be carried out at 55 °C ± 2 °C with cold pre-wash without detergent; the machine used in the test shall be connected to cold water and must hold 12 place settings with a washing index of between 3,35 and 3,75; the machine's drying programme shall be used, but only the cleanliness of the dishes shall be assessed; a weak acidic rinsing agent in accordance with the standard (formula III) shall be used; the rinsing agent setting shall be between 2 and 3; the dosage of dishwashing detergent shall be as recommended by the manufacturer; three attempts shal ...[+++]

Als EN 50242:1998 wordt gebruikt, wordt deze als volgt gewijzigd. De test wordt uitgevoerd bij 55 °C ± 2 °C met koude voorwas zonder afwasmiddel. De bij de test gebruikte machine dient op koud water te worden aangesloten en moet twaalf couverts bevatten met een afwasindex tussen 3,35 en 3,75. Het droogprogramma van de machine dient te worden gebruikt, maar er dient alleen te worden beoordeeld hoe schoon de schalen zijn. Er dient een zwak zuur spoelmiddel overeenkomstig de norm (formule III) te worden gebruikt. De instelling van het spoelmiddel dient tussen 2 en 3 te liggen en de door de fabrikant aanbevolen dosering van het afwasmiddel d ...[+++]


Notes:(a) Select the solutions for establishing the calibration curve and the dilutions of the sample appropriate to the sensitivity of the apparatus to be used and the concentration of the copper present in the sample (b) Proceed as follows when very low copper concentrations are expected in the sample to be analysed. Place 100 ml of the sample in a platinum dish and evaporate on a waterbath at 100 °C until it becomes syrupy. Add 2,5 ml of concentrated nitric acid (3.2) drop by drop, covering the bottom of the dish completely.

b) Bij erg lage kopergehalten moet de volgende werkwijze worden gevolgd: breng 100 ml monster in een platinaschaal, damp op een kokend-waterbad in tot een stroperige consistentie, voeg dan druppelsgewijs 2,5 ml geconcentreerd salpeterzuur (3.2) toe, waarbij de bodem van de schaal geheel bedekt moet worden.


w