Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Allergy dietary regimes
Altered bowel habit
Cook dietary meal
Cook dietary meals
Crude fiber
Cultural dietary regimes
Customary diet
Diet food
Dietary fats and oils origins
Dietary fiber
Dietary fibres
Dietary food
Dietary habits
Dietary product
Dietary regimes
Dietetic food
Eating habits
Food habits
Foods for particular nutritional uses
Irregular bowel habits
Origin of dietary fats and oils
Origins of dietary fats and oils
Parnuts
Prepare dietary meal
Prepare dietary meals
Religious dietary regimes
Source of dietary fats and oils
Unavailable carbohydrates
Vegan dietary habit

Traduction de «Dietary habits » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous




dietary fats and oils origins | source of dietary fats and oils | origin of dietary fats and oils | origins of dietary fats and oils

oorsprong van dieetvetten en oliën


allergy dietary regimes | cultural dietary regimes | dietary regimes | religious dietary regimes

allergieën en voedselintoleranties | spijswetten | kennis van culturele en religieuze gewoontes op het gebied van voedsel | religieuze culturele diëten en voedselvoorschriften voor allergieën


cook dietary meal | prepare dietary meal | cook dietary meals | prepare dietary meals

dieetmaaltijden bereiden | dieetmaaltijden klaarmaken


crude fiber | dietary fiber | dietary fibres | unavailable carbohydrates

voedingsvezel


dietary product [ dietary food | dietetic food | diet food | foods for particular nutritional uses | Parnuts ]

dieetproduct [ dieet | dieetprodukt | dieetvoeding ]






TRADUCTIONS EN CONTEXTE
1. Asks the Member States to include the study and sensory experience of food, nutritional health and dietary habits, including historical, geographical, cultural and experiential aspects, in school education from early childhood as a means of improving the health and wellbeing of the population, the quality of food and respect for the environment; welcomes the gastronomic education programmes being conducted in schools in a number of Member States, some in cooperation with leading chefs; emphasises the importance of combining education in healthy eating habits with measures to combat the stereotypes which can cause serious eating and ...[+++]

1. vraagt de lidstaten het bestuderen en zintuigelijk ervaren van voedsel, gezond eten en eetgewoonten, met inbegrip van de historische, geografische, culturele en ervaringsaspecten, van jongs af aan op te nemen in het onderwijsprogramma, als middel om bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid en het welzijn van de bevolking, de kwaliteit van de levensmiddelen en de eerbiediging van het milieu; is ingenomen met de gastronomielessen die in een aantal lidstaten worden gegeven op scholen, in sommige gevallen in samenwerking met gerenommeerde koks; wijst erop dat het belangrijk is om educatie inzake gezonde eetgewoonten te combine ...[+++]


The Programme should identify, disseminate and promote the uptake of evidence-based and good practices for cost-effective health promotion and disease prevention measures focused in particular on the key risk factors, such as tobacco use, drug use, harmful use of alcohol and unhealthy dietary habits, obesity and physical inactivity, as well as on HIV/AIDS, tuberculosis and hepatitis.

Het programma moet wetenschappelijk onderbouwde en goede werkmethoden vaststellen, verspreiden en de toepassing ervan bevorderen voor kosteneffectieve gezondheidsbevorderende en ziektepreventiemaatregelen die met name gericht zijn op belangrijke risicofactoren zoals tabaksgebruik, drugsgebruik, schadelijk alcoholgebruik, ongezonde voedingsgewoonten, zwaarlijvigheid en gebrek aan lichaamsbeweging, alsook hiv/aids, tuberculose en hepatitis.


Cost-effective promotion and prevention measures in line, in particular, with the Union strategies on alcohol and nutrition, and including actions to support the exchange of evidence-based and good practices for addressing risk factors such as tobacco use and passive smoking, harmful use of alcohol, unhealthy dietary habits and physical inactivity, taking into account the public health aspects of underlying factors, such as those of a social and environmental nature, with a focus on Union added value.

Kosteneffectieve voorlichtings– en preventiemaatregelen - met name volgens de Uniestrategieën inzake alcohol en voeding - onder meer acties ter ondersteuning van de uitwisseling van wetenschappelijk onderbouwde, goede werkwijzen voor het aanpakken van risicofactoren, zoals tabaksgebruik en passief roken, schadelijk alcoholgebruik, ongezonde voedingsgewoonten en gebrek aan lichaamsbeweging, rekening houdend met onderliggende sociale en milieufactoren, met het accent op meerwaarde van de Unie.


7. Welcomes the Commission's proposal, in the interests of public health and particularly the health of children and young people, to establish an EU school fruit programme in order to improve the dietary habits and thus the health of young EU citizens, as already described in the White Paper of 30 May 2007 on 'A Strategy for Europe on Nutrition, Overweight and Obesity related health issues' (COM(2007)0279); calls in this connection for the programme only to promote measures with the aim of distributing fresh products, while excluding ready-made fruit products or fruit preparations from this package of measures so that the change in die ...[+++]

7. is ingenomen met het initiatief van de Commissie om in het kader van de volksgezondheid, en met name de gezondheid van kinderen en jongeren, een EU-schoolfruitprogramma op te leggen, om de eetgewoonten en daarmee ook de gezondheid van de jonge EU-burgers te verbeteren, zoals dat reeds in het Witboek van 30 mei 2007 "Een EU-strategie voor aan voeding, overgewicht en obesitas gerelateerde gezondheidskwesties (COM(2007)0279) werd geschetst; verlangt in dit verband dat met het programma uitsluitend maatregelen die gericht zijn op de verdeling van verse producten worden gestimuleerd en kant-en-klare fruitproducten of bereidingen van fruit ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
(b)the potential to improve the nutritional status of the population or specific population groups and/or correct possible deficiencies in dietary intakes of vitamins or minerals due to changes in dietary habits; or

b)de mogelijkheid om de voedingstoestand van de bevolking of van specifieke bevolkingsgroepen te verbeteren, en/of eventuele tekorten bij de opname van vitaminen of mineralen uit de voeding ten gevolge van veranderde voedingsgewoonten te verhelpen, of


Given the nutritional importance of products to which vitamins and minerals have been added and their potential impact on dietary habits and overall nutrient intakes, the consumer should be able to evaluate the global nutritional quality of those products.

Gezien het belang voor de voeding van producten waaraan vitaminen en mineralen zijn toegevoegd en hun potentiële effect op de voedingsgewoonten en de totale nutriënteninname, moet de consument de algehele voedingskwaliteit van die producten kunnen beoordelen.


Changes in the socio-economic situation prevailing in the Community and the life styles of different groups of the population have led to different nutritional requirements and to changing dietary habits.

De veranderingen in de sociaal-economische situatie in de Gemeenschap en de leefstijl van diverse bevolkingsgroepen hebben geleid tot uiteenlopende voedingsbehoeften en veranderende voedingsgewoonten.


the potential to improve the nutritional status of the population or specific population groups and/or correct possible deficiencies in dietary intakes of vitamins or minerals due to changes in dietary habits; or

de mogelijkheid om de voedingstoestand van de bevolking of van specifieke bevolkingsgroepen te verbeteren, en/of eventuele tekorten bij de opname van vitaminen of mineralen uit de voeding ten gevolge van veranderde voedingsgewoonten te verhelpen, of


the potential to improve the nutritional status of the population or specific population groups and/or correct possible deficiencies in dietary intakes of vitamins or minerals due to changes in dietary habits; or

de mogelijkheid om de voedingstoestand van de bevolking of van specifieke bevolkingsgroepen te verbeteren, en/of eventuele tekorten bij de opname van vitaminen of mineralen uit de voeding ten gevolge van veranderde voedingsgewoonten te verhelpen, of


the potential to improve the nutritional status of the population and/or correct possible deficiencies in dietary intakes of vitamins or minerals due to changes in dietary habits, or

de mogelijkheid om de voedingstoestand van de bevolking te verbeteren en/of eventuele tekorten in de inname van vitaminen of mineralen met de voeding als gevolg van veranderde voedingsgewoonten te verhelpen, of




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Dietary habits' ->

Date index: 2024-11-24
w