I. whereas the food su
pply chain involves farmers, “farmers”’ co-operatives and producer organisations, food processing industries, wholesalers, retailers, supermarket chains, catering, restaurants, direct supply from subsistence, private production and consumers but also economic operators from outside the food supply chain, such as communications and promotions companies, suppliers of transport and logistics, energy and utilities, packaging, technical resources, additives, technologies and suppliers of consultancy services; whereas this complexity and high diversity must be taken into account in order to improve the sustainability of
...[+++] the whole chain; I. overwegende dat de voedselvoorzieningsketen
bestaat uit boeren, coöperaties van boeren en producentenorganisaties, de levensmiddelenindustrie, groothandelaren, kleinhandelaren, supermarktketens, catering, restaurants, het directe aanbod van de particuliere en zelfvoorzieningsproductie en consumenten, maar dat hierbij ook marktdeelnemers van buiten de voedselvoorzieningsketen betrokken zijn, zoals communicatie- en reclamebedrijven, aanbieders van vervoer, logistiek, energie- en nutsvoorzieningen, verpakkingen, technische middelen, additieven en technologieën alsook adviesverlenende instanties; overwegende dat deze complexiteit en gro
...[+++]te verscheidenheid in aanmerking moeten worden genomen om de duurzaamheid van de volledige keten te kunnen verbeteren;