Take care to see that the must is not concentrated through evaporation of water by using effective cooling. Place 1 litre of de-sulphited must in the fermentation vessel and continue as described for fresh must.Note:If potassium metabisulphite is used to sulphite the must, 0,25 ml of sulphuric acid (r20 = 1,84 g/ml) per gram of metabisulphite used per litre of must should be added to the must before de-sulphiting.3.2.2.2.
Door gebruik te maken van een doeltreffende koeling kan worden voorkomen dat door verdamping van water concentratie van de most optreedt.Breng 1 l van de aldus behandelde most in het fermentatievat en voer de voor verse most aangegeven werkwijze uit.Opmerking:Indien voor het sluiten van de gisting van de most gebruik is gemaakt van dikaliumdisulfiet moet voor het verwijderen van de zwaveldioxide aan de most zwavelzuur worden toegevoegd, en wel 0,25 ml geconcentreerd zwavelzuur (r20 = 1,84 g/ml) per gram gebruikt disulfiet per liter most.3.2.2.2.