Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Aged wine
Anticipate wine trends
Arrange wine-tasting events
Autism and facial port-wine stain syndrome
Control wine quality
Controlling wine quality
Dessert wine
Facility for maturing wine
Foresee wine trends
Fortified wine
Hold a wine-tasting event
Hold wine-tasting events
Host wine-tasting events
Liqueur wine
Madeira wine
Matured wine
Port wine
Quality wine produced in a specific region
Quality wines psr
Qwpsr
Sherry
Slow maturing wines
Stay abreast of a wine trend
Stay abreast of wine trends
Store for maturing wine
Wine
Wine fortified for distillation
Wine maturing facility
Wine of designated origin
Wine of superior quality
Wine quality control
Wine quality maintaining

Traduction de «Matured wine » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
facility for maturing wine | store for maturing wine | wine maturing facility

opslagruimte voor het rijpen van wijn








fortified wine [ dessert wine | liqueur wine | Madeira wine | port wine | sherry | wine fortified for distillation ]

versterkte wijn [ likeurwijn | marsala | porto | sherry ]


wine of superior quality [ quality wine produced in a specific region | quality wines psr | qwpsr | wine of designated origin ]

kwaliteitswijn [ vqprd | wijn met benaming van oorsprong | wijn van gecontroleerde oorsprong ]


anticipate wine trends | foresee wine trends | stay abreast of a wine trend | stay abreast of wine trends

op de hoogte blijven van wijntrends


controlling wine quality | wine quality maintaining | control wine quality | wine quality control

kwaliteit van wijn controleren


hold a wine-tasting event | hold wine-tasting events | arrange wine-tasting events | host wine-tasting events

wijnproeverijen organiseren


Autism and facial port-wine stain syndrome

autisme, faciale wijnvlek
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Wine has matured at least three years after harvesting the grapes used for producing the wine.

De wijn is gerijpt gedurende ten minste drie jaar na het oogsten van de voor de wijnbereiding gebruikte druiven.


DOC — CMD wine bearing a designation of origin obtained from grapes fully matured harvested.

DOC — CMD wijn met een oorsprongsbenaming die is bereid uit druiven welke volledig rijp zijn geoogst.


According to the maturation stage of the grapes and its quality characteristics at harvest, wines bearing a designation of origin are classified as follows:

Naargelang van de rijpingsfase van de druiven en de kwaliteitskenmerken bij de oogst, worden wijnen met een oorsprongsbenaming ingedeeld als volgt:


wine storage compartment’ means a compartment exclusively designed either for short-term wine storage to bring wines to the ideal drinking temperature or for long-term wine storage to allow wine to mature, with the following features:

wijnbewaarruimte”: ruimte die uitsluitend is bedoeld voor ofwel bewaring van wijn gedurende korte tijd om deze op de ideale drinktemperatuur te brengen, of voor de bewaring van wijn gedurende langere tijd om deze te laten rijpen, en die de volgende kenmerken heeft:


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Under these conditions, it is not possible for wines which have been aged in contact with oak shavings and which display the taste that comes from maturing wine in contact with wood to be mistaken for wines matured by the traditional method in barriques, and so there is no need to state any special information in the case of such wines.

Op deze manier kan wijn die is verouderd door middel van contact met eikenhouten spaanders en die de smaak heeft van wijn die gerijpt is in contact met hout, niet worden verward met wijn die op traditionele wijze is gerijpt in eiken barriques, en is het in het geval van zulk soort wijn niet nodig om enige speciale aanduiding aan te brengen.


The Commission’s decision also benefits consumers, since the ‘barrique’ practice of maturing wine in wooden casks is traditional with white wine, but particularly so with red.

Het besluit van de Commissie komt ook ten goede aan de consument, want het barrique-procédé, het laten rijpen van de wijn op houten vaten, wordt traditioneel toegepast bij witte wijn, maar vooral bij rode wijn.


This provision limits the use of certain terms referred to in Annex X of Regulation (EC) No 753/2002 solely to wines that have been exclusively fermented, matured or aged in oak containers.

Krachtens die bepaling mogen bepaalde in bijlage X bij Verordening (EG) nr. 753/2002 vastgestelde vermeldingen enkel worden gebruikt voor wijn die is gegist, verouderd of gerijpt in eikenhouten vaten.


The average consumer, in other words the man in the street, sees wine production as a process of maturation in oak barrels, which is why we need to prevent the risk of confusion and deception for the consumer with regard to the quality of the wine and how it was matured.

De gemiddelde consument, dat wil zeggen de man in de straat, ziet wijnbereiding als een rijpingsproces in eiken vaten. Daarom moeten we voorkomen dat de consument in verwarring raakt of wordt misleid als het gaat om de kwaliteit en de methode van rijping van de wijn.


The use of oak shavings and pieces of oak in contact with wine as it matures has been permitted for 10 years now in most wine producing countries outside Europe, and wine produced in this way satisfies the wishes of consumers.

De toepassing van eikenhouten spaanders en stukjes eikenhout die tijdens het rijpingsproces in contact staan met de wijn is in de meeste wijnproducerende landen buiten Europa reeds tien jaar toegestaan, en de aldus geproduceerde wijn voldoet aan de wensen van de consument.


However, this bottle of wine from California tells you more about wine on a label three inches square – that is 10 cm – than most people will ever need to know, including the fact that it was matured in American oak for 12 months.

Deze fles wijn uit Californië vertelt je op een etiket van drie bij drie inch – dat is 10 cm – echter meer over wijn dan de meeste mensen ooit hoeven te weten, waaronder het feit dat hij twaalf maanden heeft gerijpt op Amerikaans eiken.


w