Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Age alcoholic beverages in vats
Age an alcoholic beverage in vats
CMM
CMMI
Daily rest period
EC limited period
EC transitional measures
EC transitional period
Endure sitting for long periods
ICT process quality models
Leave
Mature alcoholic beverages in vats
Mature an alcoholic beverage in a vat
Maturity
Maturity period
Period of maturing
Probationary period
Quality maturity models
Rest period
Sit for long periods
Tenor
Term to maturity
Tolerate sitting for long periods
Transition period
Transitional period
Trial period
With agreed maturity dates or periods of notice

Vertaling van "Maturity period " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
maturity | maturity period | tenor | term to maturity

looptijd | vervaltijd


with agreed maturity dates or periods of notice

op termijn of met opzegging




age an alcoholic beverage in vats | mature alcoholic beverages in vats | age alcoholic beverages in vats | mature an alcoholic beverage in a vat

alcoholische dranken in vaten rijpen


CMMI (Capability Maturity Model Integrated) | Quality maturity models | CMM | ICT process quality models

CMMI | kwaliteitmaturiteitsmodel | ICT-proceskwaliteitsmodellen | kwaliteitsmodellen voor ICT-processen


transitional period (EU) [ EC limited period | EC transitional measures | EC transitional period | transition period (EU) ]

overgangsperiode (EU) [ overgangsmaatregelen EG | overgangsperiode EG | overgangsperiode van de EG ]


endure sitting for long periods | maintain suitable posture while sitting for long periods | sit for long periods | tolerate sitting for long periods

lange tijd kunnen zitten


Progressive cavitating leukoencephalopathy has characteristics of acute episodes of neurological deficit (ataxia, dysarthria, seizures) with irritability and opisthotonus followed by either steady deterioration or alternating periods of rapid progres

progressieve caviterende leuko-encefalopathie


rest period [ daily rest period | leave ]

rusttijd [ dagelijkse rusttijd | verlof ]


probationary period [ trial period ]

proeftijd [ proefperiode ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
only presunto, presunto da pa and paio do lombo and similar products: Dry cured for 10 to 15 days followed by a 30- to 45-day stabilisation period and a maturation period of at least 2 months.jamón curado, paleta curada, lomo embuchado and cecina and similar products: Dry curing with a stabilisation period of at least 10 days and a maturation period of more than 45 days’

alleenpresunto, presunto da pa en paio do lomboen soortgelijke producten: drooggezouten gedurende 10 à 15 dagen, gevolgd door een stabilisatieperiode van 30 à 45 dagen en een rijpingsperiode van ten minste twee maanden.jamón curado, paleta curada, lomo embuchadoencecinaen soortgelijke producten: drooggezouten met een stabilisatieperiode van ten minste tien dagen en een rijpingsperiode van meer dan 45 dagen”


2. The borrowing or other forms of support referred to in paragraph 1 shall be fully recouped in accordance with Articles 69, 70 and 71 within the maturity period of the loan.

2. De in lid 1 bedoelde leningen of contracten voor andere vormen van steun worden volledig gerecupereerd overeenkomstig de artikelen 69, 70 en 71 binnen de looptijd van de lening.


Private storage aid shall be granted only for cheese benefiting from a protected designation of origin (PDO) or from a protected geographical indication(PGI) which on the day when the storage contract commences has a minimum age corresponding to the period of maturation laid down in the product specification referred to in Article 7 of Regulation (EU) No 1151/2012 of the European Parliament and of the Council (1) for that cheese as it will be marketed after the storage under contract increased by the maturing period beyond this period ...[+++]

Steun voor particuliere opslag mag slechts worden verleend voor kaas met een beschermde oorsprongsbenaming (BOB) of een beschermde geografische aanduiding (BGA) die op de eerste dag van de contractuele opslag een ouderdom heeft die in geen geval korter is dan de som van enerzijds de rijpingsperiode als vastgesteld in het in artikel 7 van Verordening (EU) nr. 1151/2012 van het Europees Parlement en de Raad (1) bedoelde productdossier voor de betrokken kaas zoals die na afloop van de contractuele opslag op de markt zal worden gebracht, ...[+++]


The amendment concerns when the cheese can be packaged (from the 15th day of maturation and not ‘from the end of the maturation period’ as stated in heading 2 of the registered specification).

De wijziging betreft het moment dat de kazen kunnen worden verpakt (vanaf de 15e rijpingsdag en niet onmiddellijk na rijping, zoals in hoofdstuk 2 van het geregistreerde productdossier stond).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
On release for consumption, ‘Prosciutto Amatriciano’ PGI has the following physico-chemical, organoleptic and quality characteristics: a maximum moisture content of 60 %; a minimum protein content of 25 % of the dry matter; it is pear-shaped, with the exception of the trotter; a large part of the front face extending vertically for more than half the height of the leg is uncovered, in accordance with a traditional long trimming method; a minimum weight of 8 kg at the end of the minimum maturing period; a minimum maturing period of 12 months from the date of salting.

Wanneer „Prosciutto Amatriciano” BGA in de handel wordt gebracht, heeft het product de volgende fysisch-chemische, organoleptische en kwalitatieve eigenschappen: een vochtgehalte van maximaal 60 % in het analysemonster; een eiwitgehalte van minimaal 25 % op de droge stof; de vorm van een peer, de poot daarvan uitgezonderd; een groot onbedekt deel op de voorzijde dat doorloopt tot over de helft van de lengte van de ham, volgens een traditionele bijkanttechniek; een minimumgewicht van 8 kg aan het einde van de minimale rijpingstijd; een minimale rijpingstijd van 12 maanden gerekend vanaf de eerste zouting.


for the manufacture of cheese with a maturation period of at least two months; or

voor de vervaardiging van kaas met een rijpingsperiode van ten minste twee maanden; of


The following detailed information is added: any other definitions used for fresh or mature ‘Asiago’ as well as the different maturation periods of ripened ‘Asiago’ (mezzano, vecchio, stravecchio — semi-mature, mature, extra-mature), the possibility of indicating on the label that no Lysozyme (E 1105) has been used, and the requirements applicable to cheese marked ‘mountain product’, such indication being reserved for cheeses produced using mountain milk in mountain dairy factories.

De bestaande definities worden gespecificeerd om de twee soorten „Asiago”-kaas (vers en gerijpt) nader te benoemen, om de verschillende rijpingsfasen van „Asiago”d'allevo aan te geven (belegen, oud, zeer oud), om op het etiket aan te geven dat lisozime (E 1105) niet gebruikt werd en om de regels omtrent de toevoeging „product uit de bergen” nader te specificeren, welke toevoeging slechts gebruikt mag worden voor kaas die is vervaardigd met melk uit de bergen, in zuivelbedrijven in de bergen.


Pressed ‘Asiago’ must mature for at least 20 days after the date of production; for ripened ‘Asiago’, the minimum maturation period is 60 days starting from the last day of the month of production; for ‘Asiago’ marked as mountain product, it is 90 days starting from the last day of the month of production in the case of ripened cheese and 30 days from the date of production in the case of pressed cheese.

De minimale rijpingsperiode voor Asiago pressato is 20 dagen vanaf de productiedatum; voor Asiago d'allevo is dit 60 dagen vanaf de laatste dag van de maand van productie; voor Asiago „product uit de bergen” is dit 90 dagen vanaf de laatste dag van de maand van productie voor Asiago d'allevo en 30 dagen vanaf de productiedatum voor Asiago pressato.


(i)for the manufacture of cheese with a maturation period of at least two months; or

i)voor de vervaardiging van kaas met een rijpingsperiode van ten minste twee maanden; of


for the manufacture of cheese with a maturation period of at least two months.

voor de vervaardiging van kaas met een rijpingsperiode van ten minste twee maanden,




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Maturity period' ->

Date index: 2021-10-05
w