Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Antimicrobial
Antimicrobial resistant pathogen
Aquatic microorganism
Bacteria
Bacterial microorganisms in food
Detect microorganism
Detect microorganisms
Drug-resistant microbe
Drug-resistant microorganism
Drug-resistant organism
Find microorganisms
Fungal microorganism
Host microorganism
Microorganism
Parasitic microorganisms in food
Pathogenic microbes
Pathogenic microorganisms
Pathogenic microorganisms in food
Pathogenic microorganisms in foods
Resistant microorganism
Sense microorganisms
Substance to kill microorganisms
Viruses

Vertaling van "Microorganism " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
detect microorganism | sense microorganisms | detect microorganisms | find microorganisms

micro-organismen ontdekken






host microorganism

micro-organisme dat als gastheer fungeert


aquatic microorganism

micro-organisme dat in het water voorkomt


bacterial microorganisms in food | pathogenic microorganisms in foods | parasitic microorganisms in food | pathogenic microorganisms in food

pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen


antimicrobial resistant pathogen | drug-resistant microbe | drug-resistant microorganism | drug-resistant organism | resistant microorganism

pathogeen met antimicrobiële resistentie | resistent micro-organisme


Presence of either fever, hypotension, or oliguria in a patient who meets the following three criteria: blood was not cultured or no microorganism was isolated; there was no apparent infection at another site; and appropriate antimicrobial therapy fo

klinische sepsis


bacteria | viruses | pathogenic microbes | pathogenic microorganisms

pathogene micro-organismen


antimicrobial | substance to kill microorganisms

antimicrobieel | tegen ziekteverwekkers gericht
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
There should be, inter alia, categories for food with a new or intentionally modified molecular structure, as well as for food from cell culture or tissue culture derived from animals, plants, microorganisms, fungi or algae, for food from microorganisms, fungi or algae and for food from material of mineral origin.

Er moeten onder meer categorieën zijn voor levensmiddelen met een nieuwe of doelbewust gemodificeerde primaire molecuulstructuur, alsook voor levensmiddelen die afkomstig zijn van celcultuur of weefselkweek welke zijn afgeleid van dieren, planten, micro-organismen, schimmels of algen, voor levensmiddelen die verkregen zijn uit micro-organismen, schimmels of algen en voor levensmiddelen van minerale oorsprong.


There should be, inter alia, categories for food with a new or intentionally modified molecular structure, as well as for food from cell culture or tissue culture derived from animals, plants, microorganisms, fungi or algae, for food from microorganisms, fungi or algae and for food from material of mineral origin.

Er moeten onder meer categorieën zijn voor levensmiddelen met een nieuwe of doelbewust gemodificeerde primaire molecuulstructuur, alsook voor levensmiddelen die afkomstig zijn van celcultuur of weefselkweek welke zijn afgeleid van dieren, planten, micro-organismen, schimmels of algen, voor levensmiddelen die verkregen zijn uit micro-organismen, schimmels of algen en voor levensmiddelen van minerale oorsprong.


There should be, inter alia, categories for food with a new or intentionally modified molecular structure, as well as for food from cell culture or tissue culture derived from animals, plants, microorganisms, fungi or algae, for food from microorganisms, fungi or algae and for food from material of mineral origin.

Er moeten onder meer categorieën zijn voor levensmiddelen met een nieuwe of doelbewust gemodificeerde primaire molecuulstructuur, alsook voor levensmiddelen die afkomstig zijn van celcultuur of weefselkweek welke zijn afgeleid van dieren, planten, micro-organismen, schimmels of algen, voor levensmiddelen die verkregen zijn uit micro-organismen, schimmels of algen en voor levensmiddelen van minerale oorsprong.


(ii) food consisting of, isolated from or produced from microorganisms, fungi or algae;

ii) levensmiddelen bestaand uit, geïsoleerd uit of geproduceerd uit micro-organismen, schimmels of algen;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
I. whereas Article 27(3)(b) of the WTO-TRIPS entitles governments to exclude from patentintability plants, animals and ‘essentially’ biological processes, while microorganisms and non-biological and microbiological processes are eligible for patenting;

I. overwegende dat artikel 27, lid 3, onder b), van de TRIPS-overeenkomst van de WTO regeringen het recht geeft planten, dieren en werkwijzen van wezenlijk biologische aard uit te sluiten van octrooiering, terwijl micro-organismen en niet-biologische en microbiologische werkwijzen wel voor octrooien in aanmerking komen;


for products containing a microorganism or a virus, data on the genetic modification, sequence analysis, attenuation of virulence, tropism for specific tissues and cell types, cell cycle dependence of the microorganism or virus, pathogenicity and characteristics of the parental strain shall be provided.

voor geneesmiddelen die een micro-organisme of een virus bevatten, moeten gegevens worden verstrekt over de genetische modificatie, de sequentieanalyse, de afzwakking van de virulentie, tropisme voor bepaalde weefsels en celtypen, de celcyclusafhankelijkheid van het micro-organisme of het virus, de pathogenese en de eigenschappen van de ouderstam.


Any preparations of microorganisms and enzymes normally used as processing aids in food processing, with the exception of genetically modified microorganisms and with the exception of enzymes derived from “genetically modified organisms” within the meaning of Directive 2001/18/EC (*)’.

Preparaten op basis van micro-organismen en enzymen die gewoonlijk worden gebruikt als technische hulpstof bij de productie van levensmiddelen, met uitzondering van genetisch gemodificeerde micro-organismen en van enzymen die zijn afgeleid van genetisch gemodificeerde organismen in de zin van Richtlijn 2001/18/EG (*)”.


(b)for products containing a microorganism or a virus, data on the genetic modification, sequence analysis, attenuation of virulence, tropism for specific tissues and cell types, cell cycle dependence of the microorganism or virus, pathogenicity and characteristics of the parental strain shall be provided.

b)voor geneesmiddelen die een micro-organisme of een virus bevatten, moeten gegevens worden verstrekt over de genetische modificatie, de sequentieanalyse, de afzwakking van de virulentie, tropisme voor bepaalde weefsels en celtypen, de celcyclusafhankelijkheid van het micro-organisme of het virus, de pathogenese en de eigenschappen van de ouderstam.


- methods of analysis and detection of chemical contaminants and pathogenic microorganisms (viruses, bacteria, parasites, and new agents of the prion type)

- methodes voor de analyse en de opsporing van chemische verontreinigingen en ziekteverwerkende micro‑organismen (virussen, bacteriën, parasieten en nieuwe ziekteverwekkers van het prionen‑type);


- making available genetically modified microorganisms for activities regulated under Council Directive 90/219/EEC of 23 April 1990 on the contained use of genetically modified microorganisms(9) including culture collections,

- het ter beschikking stellen van GGO's voor activiteiten die vallen onder Richtlijn 90/219/EEG van de Raad van 23 april 1990 inzake het ingeperkte gebruik van genetisch gemodificeerde micro-organismen(9), met inbegrip van het verzamelen van culturen.


w