Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Analyse nutrients of food products
Confectionary minerals
Confectionery nutrients
Determine nutrients of food products
Loss in nutrient value
Loss of nutrients
Loss of plant nutrients
Manage nutrients
Managing nutrients
Nutrient controlling
Nutrient loss
Nutrients managing
Nutrients of confectionery
Perform nutrition analyses
Perform nutrition analysis
Psychogenic depression
Reactive depression
Single episodes of depressive reaction
Vitamins of confectionary

Vertaling van "Nutrient loss " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
loss in nutrient value | loss of nutrients | nutrient loss

verlies aan voedingsstoffen | voedingswaardeverlies






nutrient controlling | nutrients managing | manage nutrients | managing nutrients

voedingsstoffen beheren


Syndrome with characteristics of moderate to profound hearing loss in both ears and severe nearsightedness (high myopia). The hearing loss may be described as sensorineural or it may be caused by auditory neuropathy. The hearing loss is either presen

syndroom van perceptief gehoorverlies en hoge myopie


Definition: In typical mild, moderate, or severe depressive episodes, the patient suffers from lowering of mood, reduction of energy, and decrease in activity. Capacity for enjoyment, interest, and concentration is reduced, and marked tiredness after even minimum effort is common. Sleep is usually disturbed and appetite diminished. Self-esteem and self-confidence are almost always reduced and, even in the mild form, some ideas of guilt or worthlessness are often present. The lowered mood varies little from day to day, is unresponsive to circumstances and may be accompanied by so-called somatic symptoms, such as ...[+++]

Omschrijving: Bij de typerende lichte-, matige- of ernstige episoden die hieronder worden beschreven, lijdt de betrokkene aan stemmingsverlaging, verminderde energie en afgenomen activiteit. Het vermogen tot plezier, belangstelling en concentratie is verminderd en opvallende vermoeidheid na zelfs minimale inspanning komt veel voor. Slaap is doorgaans gestoord en eetlust afgenomen. Gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn bijna altijd verminderd en gedachten van schuld of waardeloosheid zijn, zelfs bij de lichte vorm, dikwijls aanwezig. De verlaagde stemming varieert enigszins van dag tot dag, reageert niet op omstandigheden en kan g ...[+++]


determine nutrients of food products | perform nutrition analyses | analyse nutrients of food products | perform nutrition analysis

voedingsanalyses uitvoeren


confectionery nutrients | vitamins of confectionary | confectionary minerals | nutrients of confectionery

nutriënten in snoep | nutriënten in zoetwaren | voedingsstoffen in snoep | voedingsstoffen in zoetwaren


A rare genetic neurodegenerative disorder characterized by progressive psychomotor and cognitive regression (manifesting with gait ataxia, spasticity, loss of language, mild to severe intellectual disability, pyramidal and extrapyramidal signs and, f

ernstig neurodegeneratief syndroom met lipodystrofie


Describes a rare type of pineal parenchymal tumor (PPT) of intermediate-grade malignancy manifesting with visual disturbances, headaches, loss of coordination and balance, nausea and vomiting due to obstructive hydrocephalus, and that is classified a

pineale parenchymale tumor van intermediaire differentiatie
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
In addition, acidification favours the leaching out of nutrients with subsequent loss of soil fertility and possible eutrophication problems in water and excess of nitrates in drinking water.

Voorts bevordert verzuring het uitspoelen van nutriënten, waardoor enerzijds de bodemvruchtbaarheid afneemt en anderzijds problemen zoals eutrofiëring van waterecosystemen en buitensporige nitraatconcentraties in het drinkwater kunnen worden veroorzaakt.


Regulations on diffuse contamination define acceptable inputs and losses of agricultural nutrients.

Via regelgeving inzake diffuse verontreiniging is vastgesteld welke inputs en verliezen van plantenvoedingsstoffen in de landbouw aanvaardbaar zijn.


whereas soil science shows us that healthy, living soils nurture and protect crops via beneficial species that defend against pathogens and pests and also provide plant crops with nutrients and water in exchange for sugars in plant root exudates; whereas agricultural practices may impact negatively on the biological, chemical and physical quality of soils, with consequences including soil erosion, degradation of soil structures and loss of fertility.

overwegende dat bodemwetenschap ons leert dat gezonde, levende bodems de oogst voeden en beschermen via heilzame soorten die bescherming bieden tegen ziekteverwekkers en plagen, en aan gewassen ook nutriënten en water verstrekken in ruil voor suikers in exsudaten in de gewaswortels; overwegende dat landbouwpraktijken een negatieve invloed kunnen hebben op de biologische, chemische en fysieke kwaliteit van de bodem met gevolgen zoals bodemerosie, bodemstructuurverslechtering en vruchtbaarheidsverlies.


59. Emphasises that nutrient losses to the environment through agricultural production create heavy external costs for ecosystems, human health and the climate; calls on the Commission to introduce modern nutrient management techniques with a view to reducing nutrient loss levels as production intensifies;

59. benadrukt dat het verlies van nutriënten aan het milieu als gevolg van de landbouwproductie ernstige externe schade toebrengt aan ecosystemen, de volksgezondheid en het klimaat; dringt er bij de Commissie op aan moderne technieken voor nutriëntenbeheer te introduceren teneinde het verlies van nutriënten bij intensievere productie te beperken;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
60. Emphasises that nutrient losses to the environment through agricultural production create heavy external costs for ecosystems, human health and the climate; calls on the Commission to introduce modern nutrient management techniques with a view to reducing nutrient loss levels as production intensifies;

60. benadrukt dat het verlies van nutriënten aan het milieu als gevolg van de landbouwproductie ernstige externe schade toebrengt aan ecosystemen, de volksgezondheid en het klimaat; dringt er bij de Commissie op aan moderne technieken voor nutriëntenbeheer te introduceren teneinde het verlies van nutriënten bij intensievere productie te beperken;


44. Calls for greater support for training farmers in efficient water management , drainage and irrigation, including practical tools for water storage and measures to prevent nutrient losses or salinisation and paludification, as well as improved water pricing and water administration schemes at local and regional level, in order to help prevent the wastage of water and reduce input costs in the long term; the checking of water pipes should also be encouraged to ensure that water leakage does not have a significant impact on production costs and product quality;

44. dringt aan op meer steun voor onderricht aan boeren in efficiënt waterbeheer, afwatering en bevloeiing, met inbegrip van praktische instrumenten voor wateropslag en maatregelen tegen nutriëntenverlies, verzilting en moerasvorming, alsook betere regelingen voor de waterprijzen en waterbeheer op plaatselijk en regionaal niveau, teneinde waterverspilling in te dammen en de inputkosten op den duur te doen dalen; ook moet het toezicht op de leidingen worden gestimuleerd, opdat de productiekosten en de productkwaliteit niet te zeer onder druk komen te staan als gevolg van weglekkend water;


44. Calls for greater support for training farmers in efficient water management , drainage and irrigation, including practical tools for water storage and measures to prevent nutrient losses or salinisation and paludification, as well as improved water pricing and water administration schemes at local and regional level, in order to help prevent the wastage of water and reduce input costs in the long term; the checking of water pipes should also be encouraged to ensure that water leakage does not have a significant impact on production costs and product quality;

44. dringt aan op meer steun voor onderricht aan boeren in efficiënt waterbeheer, afwatering en bevloeiing, met inbegrip van praktische instrumenten voor wateropslag en maatregelen tegen nutriëntenverlies, verzilting en moerasvorming, alsook betere regelingen voor de waterprijzen en waterbeheer op plaatselijk en regionaal niveau, teneinde waterverspilling in te dammen en de inputkosten op den duur te doen dalen; ook moet het toezicht op de leidingen worden gestimuleerd, opdat de productiekosten en de productkwaliteit niet te zeer onder druk komen te staan als gevolg van weglekkend water;


Significant steps have been taken by the Commission to support a better knowledge of the pressures on the environmental status of European waters through regular monitoring; reporting exercises; exchange of technical information and best practices with regard to agriculture and their impact on nutrient losses; and tools for measuring, modelling and forecasting their impact on water quality.

De Commissie heeft belangrijke stappen genomen om betere kennis van de druk op de milieutoestand van de Europese wateren te bevorderen door regelmatige bewaking, alsook rapportageoefeningen, de uitwisseling van technische informatie en beste landbouwpraktijken, en het effect daarvan op het verlies van nutriënten, en instrumenten om de invloed daarvan op de waterkwaliteit te meten, te moduleren en te voorspellen.


Eutrophication: Excess nutrient nitrogen (in the form of ammonia and nitrogen oxides) which disrupts plant communities, and leaches into fresh waters, leading in each case to a loss of biodiversity.

Eutrofiëring: verrijking met stikstofhoudende nutriënten (ammoniak en stikstofoxiden) die plantengemeenschappen verstoort en in zoet water binnendringt, hetgeen in beide gevallen een verarming van de biodiversiteit veroorzaakt.


Eutrophication: Excess nutrient nitrogen (in the form of ammonia and nitrogen oxides) which disrupts plant communities, and leaches into fresh waters, leading in each case to a loss of biodiversity.

Eutrofiëring: verrijking met stikstofhoudende nutriënten (ammoniak en stikstofoxiden) die plantengemeenschappen verstoort en in zoet water binnendringt, hetgeen in beide gevallen een verarming van de biodiversiteit veroorzaakt.


w