Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Antimicrobial resistant pathogen
Bacteria
Bacterial microorganisms in food
Drug-resistant microbe
Drug-resistant microorganism
Drug-resistant organism
Parasitic microorganisms in food
Pathogenic microbes
Pathogenic microorganisms
Pathogenic microorganisms in food
Pathogenic microorganisms in foods
Resistant microorganism
Viruses

Vertaling van "Pathogenic microorganisms in food " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
bacterial microorganisms in food | pathogenic microorganisms in foods | parasitic microorganisms in food | pathogenic microorganisms in food

pathogene micro-organismen in voedingsmiddelen


bacteria | viruses | pathogenic microbes | pathogenic microorganisms

pathogene micro-organismen


antimicrobial resistant pathogen | drug-resistant microbe | drug-resistant microorganism | drug-resistant organism | resistant microorganism

pathogeen met antimicrobiële resistentie | resistent micro-organisme
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
35. Are there new types of projects that should be included in the Annexes I and II (e.g. installations for the manufacture of particle or fibre board, masts for mobile phones and radio or telecommunication stations, golf courses, installations working with GMOs or pathogenic microorganisms, manufacture of lime, shooting ranges or others)?

35. Moeten in bijlage I en II nog andere projecttypen worden opgenomen (bijv. installaties voor de fabricage van spaander- en houtvezelplaten, masten voor mobiele telefonie en radio- of telecommunicatiestations, golfbanen, installaties waar wordt gewerkt met genetisch gemodificeerde organismen of pathogene micro-organismen, de fabricage van ongebluste kalk, schietterreinen)?


There should be, inter alia, categories for food with a new or intentionally modified molecular structure, as well as for food from cell culture or tissue culture derived from animals, plants, microorganisms, fungi or algae, for food from microorganisms, fungi or algae and for food from material of mineral origin.

Er moeten onder meer categorieën zijn voor levensmiddelen met een nieuwe of doelbewust gemodificeerde primaire molecuulstructuur, alsook voor levensmiddelen die afkomstig zijn van celcultuur of weefselkweek welke zijn afgeleid van dieren, planten, micro-organismen, schimmels of algen, voor levensmiddelen die verkregen zijn uit micro-organismen, schimmels of algen en voor levensmiddelen van minerale oorsprong.


As of today, the list of 49 authorised GMOs for food and feed use includes 27 maizes, 8 cottons, 7 soybeans, 3 oilseed rapes, 1 sugar beet, 1 potato, 2 microorganisms.

Op dit ogenblik bevat de lijst van 49 voor gebruik als levensmiddelen en diervoeders toegelaten ggo's 27 maissoorten, 8 katoensoorten, 7 sojasoorten, 3 koolzaadsoorten, 1 suikerbietsoort, 1 aardappelsoort en 2 micro-organismen.


The Council decided not to oppose the adoption of a Commission decision authorising potassium diacetate for use as an alternative to the food additive sodium diacetate (E 262) which is used as a growth inhibitor of microorganisms (14709/12).

De Raad heeft besloten geen bezwaar te maken tegen de aanneming van een besluit van de Commissie waarbij het gebruik wordt goedgekeurd van kaliumdiacetaat in de plaats van het levensmiddelenadditief natriumdiacetaat (E 262), dat wordt gebruikt om micro-organismen in hun groeite remmen (14709/12).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
A food business operator is not to accept raw materials or ingredients, other than live animals, or any other material used in processing products, if they are known to be, or might reasonably be expected to be, contaminated with parasites, pathogenic microorganisms or toxic, decomposed or foreign substances to such an extent that, even after the food business operator had hygienically applied normal sorting and/or preparatory or processing procedures, the final product would be unfit for human consumption.

Een exploitant van een levensmiddelenbedrijf mag geen grondstoffen of ingrediënten andere dan levende dieren, of andere voor verwerking van producten aangewende materialen accepteren waarvan bekend is of waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat zij zodanig verontreinigd zijn met parasieten, pathogene micro-organismen of toxische, in ontbinding verkerende of vreemde substanties dat zij, na het normale sorteer- en/of voorbereidings- of verwerkingsproces dat door de exploitant van het levensmiddelenbedrijf hygiënisch wordt toegep ...[+++]


The thawing of foodstuffs is to be undertaken in such a way as to minimise the risk of growth of pathogenic microorganisms or the formation of toxins in the foods.

Levensmiddelen moeten zo worden ontdooid dat het gevaar voor de groei van pathogene micro-organismen of de vorming van toxines in de levensmiddelen zo gering mogelijk is.


Following thawing, food is to be handled in such a manner as to minimise the risk of growth of pathogenic microorganisms or the formation of toxins.

Na het ontdooien moeten de levensmiddelen zo worden behandeld dat het gevaar voor de groei van pathogene micro-organismen en de vorming van toxines zoveel mogelijk worden uitgesloten.


The STREPs include projects on pathogen-free production systems; health risks from heat-treated foods; biological crop protection systems; and antibiotic resistance in animals, plants and humans.

De STREP's omvatten projecten op het gebied van pathogeenvrije productiesystemen; gezondheidsrisico's van warmtebehandeld voedsel; systemen voor biologische gewasbescherming; en resistentie tegen antibiotica bij dieren, planten en mensen.


9. RECALLING that the Commission's proposal for the sixth framework programme 2000-2006 for research, technological development and demonstration activities sets out food safety and health risks as a priority area, including research on methods of analysis and detection of chemical contaminants and pathogenic micro-organisms, impact of animal feed, and the use of sub-products of different origins for that feed, on human health, and the epidemiology of food-related diseases and genetic susceptibilities;

9. ERAAN HERINNEREND dat in het Commissievoorstel voor het zesde kaderprogramma 2000-2006 voor onderzoek, technologische ontwikkeling en demonstratie het thema voedselveiligheid en gezondheidsrisico's wordt aangemerkt als een prioritair gebied dat onderzoek omvat naar methoden voor de analyse en opsporing van chemische verontreinigingen en ziekteverwekkende micro-organismen, effecten op de menselijke gezondheid van diervoeding en v ...[+++]


to reduce the incidence of food-borne disease by destroying pathogenic organisms;

- vermindering van het risico van door voedsel veroorzaakte ziekten door vernietiging van ziektekiemen;




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Pathogenic microorganisms in food' ->

Date index: 2023-09-11
w