Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Advise customers on maintaining bread products
Bread
Bread cereals
Bread crop
Bread grain
Bread grains
Bread rye
Bread stuffs
Bread-making rye
Breadmaking cereal
Cereal of breadmaking quality
Cereals of bread-making quality
Cultivated rye pollen
Help customers on maintaining bread products
Instruct customers on maintaining bread products
Perform post-processing of bread
Post-process breads
Prepare bread
Prepare bread products
Recommend customers on maintaining bread products
Rye bread
Rye of bread-making quality
Wild rye grass pollen

Traduction de «Rye bread » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


bread rye | rye of bread-making quality

voor de broodbakkerij geschikte rogge




bread cereals | bread crop | bread grain | bread grains | bread stuffs | breadmaking cereal | cereal of breadmaking quality | cereals of bread-making quality

broodgraan | broodgranen


post-process breads | prepare bread | perform post-processing of bread | prepare bread products

broodproducten bereiden | broodproducten klaarmaken


enforce health and safety regulations for a bread product | enforce the health and safety regulations for bread products | carry out health and safety regulations for bread products | enforce health and safety regulations for bread products

gezondheids- en veiligheidsbepalingen inzake broodproducten handhaven


help customers on maintaining bread products | recommend customers on maintaining bread products | advise customers on maintaining bread products | instruct customers on maintaining bread products

klanten adviseren over het bewaren van broodproducten | klanten raad geven over het bewaren van broodproducten | klanten advies geven over het bewaren van broodproducten | klanten raad geven over de bewaring van broodproducten






TRADUCTIONS EN CONTEXTE
In view of these special baking properties of rye, which are often undesirable, breads made from a wheat and rye mix are commonly produced, whereas pure rye bread is rare.

Als gevolg van deze speciale bakeigenschappen van rogge, die vaak ongewenst zijn, wordt brood veelal geproduceerd op basis van een mengeling van tarwe en rogge, terwijl puur roggebrood zeldzaam is.


The fact that ‘Westfälischer Pumpernickel’ is a pure rye bread already distinguishes it from most other kinds of bread.

Alleen al het feit dat „Westfälischer Pumpernickel” een puur roggebrood is, onderscheidt het van de meeste andere broodsoorten.


The applicant further requested that the minimum duration to obtain the effect be stated to be one to two weeks, and that an authorisation be given for claims for an extended range of foods, including yellow fat spreads, dairy products, cheese, rye bread, oatmeal, fermented soy milk based products (drinkable and spoonable yoghurt-type products), and oat-based milk drinks.

De aanvrager vroeg eveneens dat er zou worden vermeld dat de minimale duur om het effect te verkrijgen, één tot twee weken bedraagt, en dat er een vergunning zou worden verleend voor claims voor een uitgebreide reeks levensmiddelen, waaronder smeersels op basis van gele vetten, zuivelproducten, kaas, roggebrood, havermeel, producten op basis van gefermenteerde sojamelk (yoghurtachtige producten die kunnen worden opgedronken of opgelepeld) en melkdranken op basis van haver.


The sale of rye bread baked outside the city walls (bakers outside the city walls were not allowed to bake white baked goods) was strictly limited.

De verkoop van roggebrood dat buiten de stadsmuren was gebakken (bakkers buiten de stadsmuren mochten geen wit brood bakken) was aan strenge beperkingen onderworpen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
On 26 May 1496, King Jan Olbracht granted a privilege whereby bakers of rye bread from localities including Prądnik were allowed to maintain the longstanding custom of selling it in Cracow once a week at the Tuesday market.

Op 26 mei 1496 verleende koning Jan Olbracht een privilege aan bakkers van roggebrood die afkomstig waren uit gemeenten waartoe ook Prądnik behoorde, waarbij deze de toestemming kregen om een lange traditie te handhaven; die bestond erin dat deze bakkers hun roggebrood eenmaal in de week, namelijk op de dinsdagmarkt, in Krakau aan de man mochten brengen.


In 1970, an industrial worker had to work for 243 minutes in order to be able to buy a kilogram of pork chops, a kilogram of beef, a kilogram of dark wheat and rye bread, ten eggs, 250 grams of butter, a kilogram of potatoes and a litre of milk; in 2008 he had to work only 82 minutes.

Een industriearbeider moest in 1970 voor een kilo varkenskoteletten, een kilo rundvlees, een kilo donker meergranenbrood, tien eieren, 250 gram boter, een kilo aardappelen en een liter melk nog 243 minuten werken om dit levensmiddelenpakket te kunnen kopen, maar in 2008 hoefde hij hiervoor nog maar 82 minuten te werken.


The level of trade takes its share, and so when, for example, rye bread comes onto the market, it costs EUR 3, of which the primary producer, the farmer, gets just six cents.

Het handelsstadium neemt zijn deel en op die manier kost bijvoorbeeld roggebrood, wanneer dat op de markt komt, drie euro, waarvan de primaire producent, de boer, slechts zes cent krijgt.


The level of trade takes its share, and so when, for example, rye bread comes onto the market, it costs EUR 3, of which the primary producer, the farmer, gets just six cents.

Het handelsstadium neemt zijn deel en op die manier kost bijvoorbeeld roggebrood, wanneer dat op de markt komt, drie euro, waarvan de primaire producent, de boer, slechts zes cent krijgt.


The Council rejected a decision authorising the placing on the market of sausages with added phytosterols/phytostanols as novel foods or novel food ingredients (12136/05 and 13390/05), while it was unable to act on two proposed decisions authorising the placing on the market of rye bread with added phytosterols/phytostanols as novel foods or food ingredients (12127/05, 13393/05, 12135/05 and 13391/05).

De Raad heeft een beschikking tot verlening van een vergunning voor het in de handel brengen van worst met toegevoegde fytosterolen/fytostanolen als nieuw voedingsmiddel of nieuw voedselingrediënt verworpen (12136/05 en 13390/05), en kon geen gevolg geven aan een beschikking tot verlening van een vergunning voor het in de handel brengen van roggebrood met toegevoegde fytosterolen/fytostanolen als nieuw voedingsmiddel of nieuw voedselingrediënt (12127/05, 13393/05, 12135/05 en 13391/05).




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Rye bread' ->

Date index: 2020-12-15
w