Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Cheese made from sour milk
Process of sour gas sweetening
Sour cherry
Sour gas sweetening
Sour gas sweetening processes
Sour-sweet
Soured cream
Sweet and sour pork
Sweet-sour
Sweetening sour gas

Traduction de «SOUR » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous






process of sour gas sweetening | sour gas sweetening | sour gas sweetening processes | sweetening sour gas

onthardingsprocessen voor zuur gas




cheese made from sour milk

met zure melk vervaardigde kaas
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Late payments mean SMEs lose time and money, and disputes can sour relations with customers.

Door betalingsachterstand verliezen de kmo’s tijd en geld, en geschillen kunnen de relaties met hun klanten verzuren.


Late payments can lead to high costs in terms of time and money, and a dispute can sour relations with customers.

Betalingsachterstanden kunnen veel tijd en geld kosten, en onenigheden kunnen de relaties met klanten vertroebelen.


During the middle of the 1970s, sour cherry orchards started to emerge on smaller farms, mainly made up of the Pándy sour cherry variety and the ‘fürtös’ sour cherry developed at the research station of Újfehértó in 1965.

In het midden van de jaren '70 verschenen de zurekersenbomen — hoofdzakelijk de Pándy-variëteit — op de kleinere landbouwbedrijven terwijl de fürtös-variëteit in 1965 in het onderzoekstation van Újfehértó werd ontwikkeld.


A comparison of the production requirements of the ‘Újfehértói fürtös’ variety with the characteristics of the geographical area demonstrates a happy coincidence between them, and it is not mere chance that sour cherry production was started here and that the variety ‘Újfehértói fürtös’ has its origin here; or that most of the sour-cherry crop of Szabolcs-Szatmár-Bereg county is produced here.

De kenmerken van het geografische gebied blijken wonderwel toegesneden op de eisen die voor het telen van de kersensoort „Újfehértói fürtös” worden gesteld en het is dus niet louter toevallig dat net hier met de teelt van zure kersen werd begonnen en de variëteit „Újfehértói fürtös” net hier haar oorsprong vond of dat de teelt van zure kersen in het gewest Szablcs-Szatmár-Bereg hier het sterkst is geconcentreerd.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Clear, colourless, pleasant sour cherry flavour and aroma; with citrus notes from the fruit and marzipan notes from the sour cherry stones.

helder, kleurloos, aangename smaak en aangenaam aroma van zure kersen; met toetsen van citrusvruchten van het fruit en toetsen van marsepein van de pitten van de zure kersen.


Souring — The milk is soured at 20-23 °C through the addition of the starter culture corresponding to 2 % of the total milk quantity.

verzuren — de melk wordt bij een temperatuur van 20-23 °C verzuurd door een hoeveelheid zuursel toe te voegen die overeenstemt met 2 % van de totale melkhoeveelheid;


Regarding the general authorisation of the addition to soured-cream butter of the sodium carbonates and the phosphates listed in Annex IV As already stated in the recitals to Directive 95/2/EC, it is generally accepted that certain foodstuffs should be free of additives.

- Betreffende de algemene toestemming voor het toevoegen van natriumcarbonaten en de in bijlage IV genoemde fosfaten aan zureroomboter Reeds in de overwegingen van Richtlijn 95/2/EG wordt algemeen erkend dat bepaalde levensmiddelen vrij van additieven dienen te zijn.


–Regarding the general authorization of the addition to soured-cream butter of the sodium carbonates and the phosphates listed in Annex IV As already stated in the recitals to Directive 95/2/EC, it is generally accepted that certain foodstuffs should be free of additives.

-Betreffende de algemene toestemming voor het toevoegen van natriumcarbonaten en de in bijlage IV genoemde fosfaten aan zureroomboter Reeds in de overwegingen van Richtlijn 95/2/EG wordt algemeen erkend dat bepaalde levensmiddelen vrij moeten zijn van additieven.


The German delegation regrets that additives E 500 (sodium carbonates), E 338 (phosphoric acid), E 339 (sodium phosphates), E 340 (potassium phosphates), E 341 (calcium phosphates), E 343 (magnesium phosphates), E 450 (diphosphates), E 451 (triphosphates) and E 452 (polyphosphates) have been generally authorized for soured-cream butter although there was no technological requirement which justified it.

De Duitse delegatie betreurt het dat de additieven E 500 (natriumcarbonaten), E 338 (fosforzuur), E 339 (natriumfosfaten), E 340 (kaliumfosfaten), E 341 (calciumfosfaten), E 343 (magnesiumfosfaten), E 450 (difosfaten), E 451 (trifosfaten) en E 452 (polyfosfaten) algemeen toegestaan worden voor zureroomboter, hoewel daarvoor geen technische redenen zijn.


HOWEVER , WITH REGARD TO THE SOUR VARIETIES PRESENTED WITHOUT STALKS , THE PACKAGE SHOULD BE MARKED " SOUR VARIETY " OR ANY EQUIVALENT REFERENCE .

Wat echter de zonder steel aangeboden zure variëteiten betreft , dient op de verpakkingseenheid de aanduiding " zure variëteit " of een gelijkwaardige aanduiding te worden vermeld .




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'SOUR' ->

Date index: 2024-07-23
w