Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Concentrate
Concentrated product
Concentrated solar power systems fitting
Concentrated solar power systems installing
Concentration between undertakings
Concentration of companies
Condensed food
Condensed foodstuff
Condensed product
Economic concentration
Evaporator concentrate
Industrial concentration
Install concentrated solar power systems
Installing concentrated solar power systems
Keep concentration for long periods
Keep focused for extended periods
Maintain concentration for long periods
Market concentration
Operate filters to evaporate starch
Preserve concentration for long periods
Reactor evaporation concentrate
To boil down
To concentrate by evaporation
To inspissate
Use a filter to dewater starch
Use filters to dewater starch
Using filters to dewater starch

Vertaling van "evaporator concentrate " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


reactor evaporation concentrate

verdampingsconcentraat van een reactor


to boil down | to concentrate by evaporation | to inspissate

indampen


economic concentration [ concentration between undertakings | concentration of companies | Market concentration(STW) ]

economische concentratie [ concentratie | concentratie van maatschappijen | concentratie van ondernemingen ]


concentrated solar power systems fitting | concentrated solar power systems installing | install concentrated solar power systems | installing concentrated solar power systems

geconcentreerde zonne-energiesystemen installeren


A rare urogenital disease characterized by the appearance of flu-like symptoms (fever, extreme fatigue, myalgia, itchy burning eyes, nasal congestion/rhinorrhea), as well as mood changes, irritability and concentration, memory and attention difficult

post-orgasmische ziekte-syndroom


keep focused for extended periods | preserve concentration for long periods | keep concentration for long periods | maintain concentration for long periods

concentratie gedurende lange tijd behouden | gedurende lange tijd geconcentreerd blijven


concentrated product [ concentrate | condensed foodstuff | condensed product | Condensed food(ECLAS) ]

geconcentreerd product [ geconcentreerd produkt | geconcentreerd voedingsmiddel | gecondenseerd product | gecondenseerd voedingsmiddel ]




operate filters to evaporate starch | using filters to dewater starch | use a filter to dewater starch | use filters to dewater starch

filters gebruiken om zetmeel te ontwateren
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Thin film evaporators and falling film evaporators consisting of materials resistant to hot concentrated acetic acid and specially designed components therefor, and the relevant software developed therefor;

Dunnefilmverdampers en vallendefilmverdampers bestaande uit materialen die bestand zijn tegen warm geconcentreerd azijnzuur en speciaal daarvoor ontworpen onderdelen, en de daarvoor ontwikkelde relevante programmatuur;


Afterwards the juice is collected and pasteurised, prior to being concentrated in a vacuum evaporator from a brix of 6 to 8 to a brix of 49 to 51 in the final concentrate.

Het sap wordt vervolgens opgevangen en gepasteuriseerd, waarna het in een vacuümverdamper wordt geconcentreerd van 6 tot 8 brix tot 49 tot 51 brix in het uiteindelijke concentraat.


They may then be suitable for use as such in or on foods or for the production of derived smoke flavourings made by further appropriate physical processing such as extraction procedures, distillation, concentration by evaporation, absorption or membrane separation and the addition of food ingredients, other flavourings, food additives or solvents, without prejudice to more specific Community legislation.

Daarna kunnen zij als zodanig in of op levensmiddelen gebruikt worden of er kunnen afgeleide rookaroma's uit worden bereid via geschikte fysische procédés zoals extractie, destillatie, concentratie door verdamping, absorptie of membraanscheiding en de toevoeging van levensmiddeleningrediënten, andere aroma's, levensmiddelenadditieven of oplosmiddelen, onverminderd specifieke communautaire wetgeving.


They may then be suitable for use as such in or on foods or for the production of derived smoke flavourings made by further appropriate physical processing such as extraction procedures, distillation, concentration by evaporation, absorption or membrane separation and the addition of food ingredients, other flavourings, food additives or solvents, without prejudice to more specific Community legislation.

Daarna kunnen zij als zodanig in of op levensmiddelen gebruikt worden of er kunnen afgeleide rookaroma's uit worden bereid via geschikte fysische procédés zoals extractie, destillatie, concentratie door verdamping, absorptie of membraanscheiding en de toevoeging van levensmiddeleningrediënten, andere aroma's, levensmiddelenadditieven of oplosmiddelen, onverminderd specifieke communautaire wetgeving.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
They may then be suitable for use as such in or on foods or for the production of derived smoke flavourings made by further appropriate physical processing such as extraction procedures, distillation, concentration by evaporation, absorption or membrane separation and the addition of food ingredients, other flavourings, food additives or solvents, without prejudice to more specific Community legislation.

Daarna kunnen zij als zodanig in of op levensmiddelen gebruikt worden of er kunnen afgeleide rookaroma's uit worden bereid via geschikte fysische procédés zoals extractie, destillatie, concentratie door verdamping, absorptie of membraanscheiding en de toevoeging van levensmiddeleningrediënten, andere aroma's , levensmiddelenadditieven of oplosmiddelen, onverminderd specifieke communautaire wetgeving.


(b) The French terms "lait demi-écrémé concentré" and "lait demi-écrémé concentré non sucré", the Spanish term "leche evaporada semidesnatada", the Dutch terms "geëvaporeerde halfvolle melk" or "halfvolle koffiemelk" and the English term "evaporated semi-skimmed milk" mean the product defined in Annex I(1)(c) containing, by weight, between 4 % and 4,5 % fat and not less than 24 % total solids.

b) In het Frans wordt de term "lait demi-écrémé concentré" of "lait demi-écrémé concentré non sucré", in het Spaans de term "leche evaporada semidesnatada", in het Nederlands de term "geëvaporeerde halfvolle melk" of "halfvolle koffiemelk" en in het Engels de term "evaporated semi-skimmed milk" gebruikt ter aanduiding van het in punt 1, onder c), van bijlage I omschreven product met een vetgehalte tussen 4 en 4,5 gewichtsprocent en een totaal gehalte aan droge stof van ten minste 24 gewichtsprocent.


Concentrate the eluate on the rotary evaporator at 40 °C to 50 °C until no more acetone is distilled (NB approximately 0,5 ml of liquid remains in the flask at this point. Experiments have shown that further evaporation is not harmful and that when 0,5 ml of liquid remains, there is then no significant amount of acetone. Residues of acetone might lead to losses of aflatoxin B1 on the C18 cartridge) Add 1 ml of methanol (3.2), swirl the flask to dissolve aflatoxin B1 on the sides of the flask, add 4 ml water, and mix.

Damp het eluaat in aan de rotatievacuuemverdamper bij 40-50 °C tot geen aceton meer wordt afgedestilleerd (N.B.: Op dit punt blijft er ongeveer 0,5 ml vloeistof in de kolf over; proefondervindelijk is gebleken dat verder indampen geen kwaad kan en dat wanneer er 0,5 ml vloeistof over is, er geen noemenswaardige hoeveelheid aceton meer is; acetonresten kunnen leiden tot een verlies aan aflatoxine B1 in de C18-patroon.) Voeg aan het residu 1 ml methanol (3.2) toe, zwenk de kolf rond zodat op de wand van de kolf aanwezige aflatoxine B1 wordt opgelost, voeg 4 ml water toe en meng.


Notes:(a) Select the solutions for establishing the calibration curve and the dilutions of the sample appropriate to the sensitivity of the apparatus to be used and the concentration of the copper present in the sample (b) Proceed as follows when very low copper concentrations are expected in the sample to be analysed. Place 100 ml of the sample in a platinum dish and evaporate on a waterbath at 100 °C until it becomes syrupy. Add 2,5 ml of concentrated nitric acid (3.2) drop by drop, covering the bottom of the dish completely.

b) Bij erg lage kopergehalten moet de volgende werkwijze worden gevolgd: breng 100 ml monster in een platinaschaal, damp op een kokend-waterbad in tot een stroperige consistentie, voeg dan druppelsgewijs 2,5 ml geconcentreerd salpeterzuur (3.2) toe, waarbij de bodem van de schaal geheel bedekt moet worden.


w