Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
HCN
Hydrocyanic acid
Hydrocyanic acid poisoning
Hydrocyanism
Hydrogen cyanide
Prussic acid

Traduction de «hydrocyanism » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous




HCN | hydrocyanic acid | hydrogen cyanide | prussic acid

blauwzuur | cyaanwaterstof
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Hydrocyanic acid, including hydrocyanic acid bound in cyanogenic glycosides

Waterstofcyanide, inclusief waterstofcyanide in cyanogene glycosiden


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32017R1237 - EN - Commission Regulation (EU) 2017/1237 of 7 July 2017 amending Regulation (EC) No 1881/2006 as regards a maximum level of hydrocyanic acid in unprocessed whole, ground, milled, cracked, chopped apricot kernels placed on the market for the final consumer (Text with EEA relevance. ) // COMMISSION REGULATION (EU) 2017/1237 // (Text with EEA relevance)

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32017R1237 - EN - Verordening (EU) 2017/1237 van de Commissie van 7 juli 2017 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1881/2006 wat betreft het maximumgehalte aan waterstofcyanide in voor de eindgebruikers in de handel gebrachte onverwerkte hele, vermalen, gemalen, gekraakte of fijngehakte abrikozenpitten (Voor de EER relevante tekst. ) // VERORDENING (EU) 2017/1237 VAN DE COMMISSIE // tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1881/2006 wat betreft het maximumgehalte aan waterstofcyanide in voor de eindgebruikers in de handel gebrachte onverwerkte hele, vermalen, gemalen, ge ...[+++]


Commission Regulation (EU) 2017/1237 of 7 July 2017 amending Regulation (EC) No 1881/2006 as regards a maximum level of hydrocyanic acid in unprocessed whole, ground, milled, cracked, chopped apricot kernels placed on the market for the final consumer (Text with EEA relevance. )

Verordening (EU) 2017/1237 van de Commissie van 7 juli 2017 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1881/2006 wat betreft het maximumgehalte aan waterstofcyanide in voor de eindgebruikers in de handel gebrachte onverwerkte hele, vermalen, gemalen, gekraakte of fijngehakte abrikozenpitten (Voor de EER relevante tekst. )


Amygdalin is the major cyanogenic glycoside present in unprocessed apricot kernels and is degraded to hydrocyanic acid (cyanide) by chewing.

Amygdaline is de belangrijkste aanwezige cyanogene glycoside in onverwerkte abrikozenpitten en wordt door het kauwen gedegradeerd tot waterstofcyanide (cyanide).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The regulation contains a list of substances, such as hydrocyanic acid, which may not be added to food.

De verordening bevat een lijst van stoffen, zoals waterstofcyanide, die niet aan levensmiddelen mogen worden toegevoegd.


Hydrocyanic acid, including hydrocyanic acid bound in cyanogenic glycosides

Waterstofcyanide, inclusief waterstofcyanide in cyanogene glycosiden


Having established the concentration of the KCN according to the procedure set out in 5.1, prepare a standard solution containing 30 ml/l hydrocyanic acid (30 ml HCN [cong ] 72,3 ml KCN).

Bereid, op basis van de overeenkomstig punt 5.1 bepaalde KCN-titer, een ijkoplossing die per liter 30 mg waterstofcyanide bevat (30 mg HCN [cong ] 72,3 mg KCN).


comply with safety measures for handling chemicals chloramine T, pyridine, potassium cyanide, hydrochloric acid, and phosphoric acid. Dispose of used products in the proper way, in compliance with environmental rules in force. Caution with hydrocyanic acid released during the distillation of acidified wine.)

Respecteer de veiligheidsvoorschriften inzake de omgang met chemische producten, zoals chloramine T, pyridine, kaliumcyanide, zoutzuur en fosforzuur. De gebruikte producten moeten op adequate wijze in overeenstemming met de geldende milieuvoorschriften worden opgeruimd. Let op voor waterstofcyanide dat vrijkomt bij de destillatie van aangezuurde wijn.)


The total free hydrocyanic acid in the wine is released by acid hydrolysis and separated by distillation.

Vrij en totaal waterstofcyanide in de wijn wordt vrijgemaakt door middel van zure hydrolyse en gescheiden door middel van destillatie.


The maximum hydrocyanic acid content shall be 10 g per hectolitre of alcohol at 100 % vol. in the case of stone-fruit marc spirit.

Het maximumgehalte aan cyaanwaterstof bedraagt 10 gram per hectoliter alcohol 100 % vol voor vruchtendraf-eau-de-vie van steenvruchten.




D'autres ont cherché : hydrocyanic acid     hydrocyanic acid poisoning     hydrocyanism     hydrogen cyanide     prussic acid     


datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'hydrocyanism' ->

Date index: 2022-11-30
w