Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Management of non-nutritive food additive intake
Nutrient recommendations of food intake
Nutritional adequacy of food intake
Nutritional suitability of food intake
Nutritional values of food intake
Nutritive value of food

Vertaling van "nutritional values food intake " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
nutrient recommendations of food intake | nutritional values of food intake | nutritional adequacy of food intake | nutritional suitability of food intake

adequate voedingswaarde van voedselinname




Management of non-nutritive food additive intake

management van inname van voedingsadditief zonder voedingswaarde
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Additives are substances used for a variety of reasons -such as preservation, colouring, sweetening, etc.- during the preparation of food. The European Union legislation defines them as " any substance not normally consumed as a food in itself and not normally used as a characteristic ingredient of food, whether or not it has nutritive value, the intentional addition of which to food for a technological purpose in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or sto ...[+++]

Additieven zijn stoffen die om verschillende redenen worden gebruikt bij de bereiding van voedsel, zoals conservering, kleuring, zoeten, enz. In de wetgeving van de Europese Unie worden zij omschreven als "elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonlijk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen bewust aan deze levensmiddelen wordt toegevoegd, met als gevolg of redelijkerwijs te verwachten gevolg dat de stof zelf dan ...[+++]


That policy is a response to a real need on the part of Member States to promote the image of their agricultural products both among Community consumers and among consumers in other countries, especially as regards quality and nutritional value, food safety and safe production methods.

Dit beleid is erop gericht te voorzien in de reële behoeften van de lidstaten die het image van hun landbouwproducten wensen te bevorderen bij de consumenten van de Gemeenschap, maar ook bij die van derde landen, met name ten aanzien van kwaliteit, voedingswaarde en voedselveiligheid, alsmede de productiemethoden.


On ‘Improving nutritional adequacy of food intake’, the Rapporteur also believes that more needs to be done to scale up nutrition activities and to better align donor interventions in this sector.

Voor de pijler "De voedingswaarde van voedsel verbeteren" is de rapporteur van oordeel dat meer inspanningen moeten worden verricht om de voedingsacties uit te breiden en de activiteiten van donors op dit gebied beter op elkaar af te stemmen.


Courses of action have been implemented since the year 2000 to promote the virtues of European foodstuffs to consumers, their high-quality nutritional value, food safety, production processes, animal welfare and so on.

Sinds het jaar 2000 worden er acties ondernomen om de consument te overtuigen van de goede eigenschappen van Europese voedingsmiddelen: de kwaliteit, de voedselveiligheid, de productiewijzen, het dierenwelzijn, enzovoorts.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
O. whereas a diet must include the following categories of criteria to be considered as having "health value": (1) nutrient and energy content (nutritional value), (2) health and toxological criteria (food safety), (3) natural food properties ("aesthetic/gustatory" and "digestive" qualities), (4) ecological nature of food production (sustainable agriculture),

O. overwegende dat voeding aan de volgende categorieën kwaliteitscriteria dient te voldoen, wil zij geacht worden "gezondheidswaarde" te hebben: 1) nutriëntengehalte en energie-inhoud (voedingswaarde)


Measures are required to promote quality sheepmeat and goatmeat at European level, so as to enhance nutritional value, food safety and quality.

Het is noodzakelijk maatregelen vast te stellen ter bevordering op Europees niveau van hoogwaardig schapen- en geitenvlees om de voedingswaarde, de voedselveiligheid en de kwaliteit te verhogen.


This project has the scientific rigour to provide the meaningful information that is lacking on the extent to which differences in production systems affect nutritional value, taste and safety of food.

Dit project neemt de wetenschappelijke zorgvuldigheid in acht die nodig is om zinvolle ontbrekende informatie te leveren over de mate waarin verschillen in productiesystemen invloed uitoefenen op de voedingswaarde, smaak en veiligheid van voedsel.


It clearly follows from this new approach to health claims, that any information about foods and their nutritional value used in labelling, marketing and advertising which is not clear, accurate and meaningful and cannot be substantiated will not be permitted.

Het gevolg van deze nieuwe benadering van gezondheidsclaims is dat informatie over levensmiddelen en hun voedingswaarde in etikettering, marketing en reclame die niet duidelijk, nauwkeurig en zinvol is en niet kan worden onderbouwd, niet toegestaan zal zijn.


As a derogation from the full authorisation procedure, the Novel Foods Regulation provides for a simplified procedure for foods derived from GMOs but no longer containing GMOs, which are "substantially equivalent" to existing foods with respect to composition, nutritional value, metabolism, intended use and the level of undesirable substances.

In afwijking van de volledige toelatingsprocedure, voorziet de Novel Foods Verordening in een vereenvoudigde procedure voor voedingsmiddelen die zijn afgeleid van gmo's, maar geen gmo's meer bevatten, die qua samenstelling, voedingswaarde, metabolisme, beoogd gebruik en gehalte aan ongewenste stoffen "wezenlijk gelijkwaardig" zijn aan bestaande voedingsmiddelen.


8. NOTES that knowledge of the nutritional situation with regard to food-intake and dietary habits varies not only from one Member State to another but also within the Member States;

8. STELT VAST dat de kennis van het voedingsaspect van de consumptie en van de voedingsgewoonten, zowel tussen als binnen de lidstaten uiteenloopt;




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'nutritional values food intake' ->

Date index: 2024-02-03
w