Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Agricultural over-production
Agricultural surplus
Agricultural trade surplus
Aromatised wine-based cocktail
Aromatised wine-product cocktail
Farm surplus
Fermentation process operator
Fermenter
Monitor the process of wine production
Monitor the winr process wine production
Monitor wine production processes
Non-prescription drug
Non-prescription medicinal product
OTC drug
OTC medicine
Oenologist
Over-production
Over-production of wine
Over-the-counter drug
Over-the-counter medicine
Surplus of agricultural products
Surplus wine production
View the process of wine production
Wine fermenter
Wine lake
Wine maker
Wine producer
Wine production specialist
Wine products fermenter

Vertaling van "over-production wine " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
over-production of wine | surplus wine production | wine lake

wijnplas


monitor the winr process wine production | monitor wine production processes | monitor the process of wine production | view the process of wine production

proces van wijnproductie monitoren | proces van wijnproductie volgen


Implementation Committee for Aromatised wines, Aromatised Wine-based drinks and Aromatised Wine-product Cocktails

Uitvoeringscomité voor gearomatiseerde wijnen, gearomatiseerde dranken op basis van wijn en gearomatiseerde cocktails van wijnbouwprodukten


wine maker | wine producer | oenologist | wine production specialist

wijndeskundige | wijnkenner | oenoloog | vinoloog


fermentation process operator | fermenter | wine fermenter | wine products fermenter

wijnmaker | vinificatiedeskundige | wijnvergister


aromatised wine-based cocktail | aromatised wine-product cocktail

gearomatiseerde cocktail van wijnbouwprodukten


over-the-counter drug [ non-prescription drug | non-prescription medicinal product | OTC drug | OTC medicine | over-the-counter medicine ]

vrij verkrijgbaar geneesmiddel [ OTC-geneesmiddel | receptvrij geneesmiddel | zelfzorggeneesmiddel | zelfzorgmedicijn | zonder recept verkrijgbaar geneesmiddel | zonder voorschrift verkrijgbaar geneesmiddel ]




agricultural surplus [ agricultural over-production | agricultural trade surplus | farm surplus | surplus of agricultural products ]

landbouwoverschot [ handelsoverschot in landbouwproducten | overtollige landbouwproducten ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
From 2000/2001 to 2008/2009, EU wine imports have also risen at a higher rate than EU wine exports. In this context, a structural surplus of production has been a constant feature of the European wine market over the last decades.

Tussen 2000/2001 en 2008/2009 is de import van wijn in de EU bovendien sterker toegenomen dan de wijnexport uit de EU. In dit opzicht is het structurele productieoverschot de afgelopen decennia een vast kenmerk geweest van de Europese wijnmarkt.


It's time to do a deal because the European Union's wine imports and production have been rising over the years while domestic consumption has been falling.

In de eerste plaats omdat de invoer en de productie van wijn in de Europese Unie in de loop der jaren zijn toegenomen terwijl de binnenlandse consumptie is teruggelopen.


13. Emphasises that distillation of wine was originally introduced as an urgency measure only, but has become the most costly and disputable part of the CMO in wine; therefore distillation schemes should be phased out over a reasonable transition period which allows wine producers to consolidate or move towards sustainable production methods and quality wine production; points out that, during this transition period, wine producers having taken advantage of distillation should be enabled to establish themselves on quality markets, u ...[+++]

13. wijst erop dat de distillatie van wijn aanvankelijk alleen is ingevoerd als noodmaatregel, maar intussen het duurste en meest omstreden deel van de GMO voor wijn is geworden; meent derhalve dat de distillatiemaatregelen geleidelijk moeten worden afgebouwd tijdens een overgangsperiode die lang genoeg is om de wijnbouwers in staat te stellen hun positie te consolideren of over te stappen op duurzame productiemethoden en de productie van kwaliteitswijnen; meent dat wijnbouwers die gebruik hebben gemaakt van de distillatiemaatregele ...[+++]


13. Emphasises that distillation of wine was originally introduced as an urgency measure only, but has become the most costly and disputable part of the CMO in wine; therefore distillation schemes should be phased out over a reasonable transition period which allows wine producers to consolidate or move towards sustainable production methods and quality wine production; points out that, during this transition period, wine producers having taken advantage of distillation should be enabled to establish themselves on quality markets, u ...[+++]

13. wijst erop dat de distillatie van wijn aanvankelijk alleen is ingevoerd als noodmaatregel, maar intussen het duurste en meest omstreden deel van de GMO voor wijn is geworden; meent derhalve dat de distillatiemaatregelen geleidelijk moeten worden afgebouwd tijdens een overgangsperiode die lang genoeg is om de wijnbouwers in staat te stellen hun positie te consolideren of over te stappen op duurzame productiemethoden en de productie van kwaliteitswijnen; meent dat wijnbouwers die gebruik hebben gemaakt van de distillatiemaatregele ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
14. Underlines that distillation of wine was originally introduced as an urgency measure only, but has become the most costly and disputable part of the CMO for wine; therefore distillation schemes should be phased out over a reasonable transition period which allows vintners to consolidate or move towards sustainable production methods and quality wine production. During this transition period, vintners having taken advantage of distillation should be enabled to establish themselves on quality markets, using grubbing-up schemes, vol ...[+++]

14. wijst erop dat de distillatie van wijn aanvankelijk alleen is ingevoerd als noodmaatregel, maar intussen het duurste en meest omstreden deel van de GMO voor wijn is geworden; meent derhalve dat de distillatiemaatregelen geleidelijk moeten worden afgebouwd tijdens een overgangsperiode die lang genoeg is om de wijnbouwers in staat te stellen over te stappen op duurzame productiemethoden en de productie van kwaliteitswijnen; meent dat wijnbouwers die gebruik hebben gemaakt van de distillatiemaatregelen tijdens deze overgangsperiode ...[+++]


These regions have never created costly wine lakes, and any actions aiming to limit future over-production should not therefore apply to areas with a low level of wine production.

Daarom zijn strikt marktgerichte regelingen overbodig. De gebieden in kwestie hebben nooit dure wijnoverschotten geproduceerd. Maatregelen om de overproductie van wijn in de toekomst te beperken, zouden bijgevolg niet van toepassing mogen zijn voor regio’s met een lage productie.


6. Takes the view that if it is to attain its objectives, the reform must be phased in two stages: in the first phase (2008-2011) the objective must be to balance, reorganise and increase the transparency of the market, strengthen productive bodies and wine-growing regions, by gradually adopting measures – which will be essentially of a uniform Community nature – and prepare the European wine sector for a more aggressive opening of the markets, gradually moving the resources recovered from distillation over to support for competitiveness and development;

6. is van mening dat de hervorming haar doelstellingen alleen kan bereiken door een geleidelijke uitvoering in twee fasen; in de eerste fase (2008–2011) moet de markt weer in evenwicht worden gebracht, worden gereorganiseerd en transparanter worden gemaakt en moeten de productiebedrijven en wijnverbouwende regio's worden gesteund via de geleidelijke invoering van maatregelen met een hoofdzakelijk uniform gemeenschappelijk karakter die dienen om de Europese wijnsector voor te bereiden op een agressievere marktbenadering, waarbij de voor distillatie bestemde vrijkomende middelen geleidelijk worden bestemd voor ondersteuning van het concur ...[+++]


Of the products falling within CN codes 2204 10, 2204 21 and 2204 29, only liqueur wines, sparkling wines, aerated sparkling wines, semi-sparkling wines, aerated semi-sparkling wines, quality wines psr, table wines, wines obtained from over-ripened grapes and where appropriate, notwithstanding Article 45, legally imported wines may be offered or delivered for direct human consumption within the Community".

Van de onder de GN-codes 2204 10, 2204 21 en 2204 29 begrepen producten mogen slechts likeurwijnen, mousserende wijnen, mousserende wijnen waaraan koolzuur is toegevoegd, parelwijnen, parelwijnen waaraan koolzuur is toegevoegd, v.q.p.r.d., tafelwijnen, wijnen van overrijpe druiven en, in voorkomend geval, in afwijking van artikel 45, legaal ingevoerde wijnen, voor rechtstreekse menselijke consumptie in de Gemeenschap worden aangeboden, respectievelijk afgeleverd".


(95) The aid for the product obtained by distillation and the price of the products taken over by the intervention agency in connection with distillation under Article 28 of Regulation (EC) No 1493/1999 must be adjusted to take account of the reduction in the buying-in price for the wine.

(95) De steun voor het door distillatie verkregen product en de prijzen van de producten die door het interventiebureau in het kader van de in artikel 28 van Verordening (EG) nr. 1493/1999 bedoelde distillatiemaatregelen zijn overgenomen, moeten worden aangepast om rekening te houden met de verlaging van de aankoopprijs van de wijn.


Under these new arrangements, the Community is granted additional volumes of subsidized exports over six years in relation to the Blair House Agreement: - wheat and flour: 8 116 000 tonnes - cheese: 102 000 tonnes - other milk products: 44 000 tonnes - beef: 362 000 tonnes - poultry: 253 000 tonnes - eggs: 16 000 tonnes - tobacco: 156 000 tonnes In the case of wine, the Commission has managed to have Spanish and Portuguese wine exports included in the calculation of the 1986-90 basic volume, thereby increasing subsidized exports over six years by 4.4 million hectolitres in relation to the Blair House Agreement.

Dank zij dit nieuwe mechanisme kunnen ten opzichte van het resultaat van Blair House door de Gemeenschap in zes jaar tijd de volgende extra hoeveelheden met subsidie worden geëxporteerd : - tarwe en meel : 8.116.000 t - kaas : 102.000 t - andere zuivelprodukten : 44.000 t - rundvlees : 362.000 t - slachtpluimvee : 253.000 t - eieren : 16.000 t - tabak : 156.000 t Voor wijn heeft de Commissie kunnen bereiken dat de Spaanse en de Portugese wijnuitvoer in het referentiecijfer over de periode 1986- 1990 wordt meegerekend, waardoor nu in zes jaar tijd 4,4 miljoen hl meer met subsidie kan worden geëxporteerd dan volgens het voorakkoord van Bla ...[+++]


w