The following, inter alia, are characteristics associated with small-scale fishing: strong ties to the economy, social structure, culture and traditions of co
astal towns and communities; fishing activity undertaken relatively close to the coast and involving shorter periods at sea; greater direct incorporation of human labour, or the employment of more individuals per unit of fish caught; the use of less fuel per unit of fish caught; the use of techniques that are more selective and able to have less impact on living marine resources; closer cooperation between the fisher, the resources and the community of which he/she is part, whi
...[+++]ch could facilitate understanding of the importance of properly conserving resources; involvement in simpler marketing structures and shorter supply chains, with the majority of the fish destined to be consumed fresh; and the prevalence, amongst other operators, of micro-, small and medium-sized enterprises, and of family enterprises.Ziehier, enkele kenmerken die gewoonlijk toegeschreven worden aan de kleinschalige visserij: nauwe verbondenheid met de economie, de maatschappelijke structuur, de cultu
ur en de tradities van de kustplaatsen en -gemeenschappen; de visserijactiviteiten hebben plaats relatief dicht bij de kust en impliceren kortere verblijven op zee; de grotere directe rol van menselijke arbeid, m.a.w. het gebruik van meer arbeidskrachten per eenheid gevangen vis; minder brandstofverbruik per eenheid gevangen vis; het gebruik van selectiever vistuig, dat minder impact heeft op de visstand; een nauwere band tussen de visser, de visstand en de gemeensch
...[+++]ap waarin de visserij is ingebed, wat het begrip voor het belang van een degelijke instandhouding van het bestand zal bevorderen; de ontwikkeling van eenvoudigere handelsstructuren en kortere voorzieningsketens, tegen de achtergrond van het hoofddoel van de visserij, nl. de consumptie van zo vers mogelijke vis; het overwicht aan zeer kleine, kleine, middelgrote en familiebedrijven in de sector.