Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Acid sodium sulphate
Baking soda
Bicarbonate of soda
E350 sodium malates
E350i sodium malate
E350ii sodium hydrogen malate
Monosodium salt of DL-malic acid
Nitre cake
Sodium acid carbonate
Sodium bicarbonate
Sodium bisulphate
Sodium hydrogen L-glutamate
Sodium hydrogen carbonate
Sodium hydrogen sulphate
Sodium salt of malic acid

Vertaling van "sodium hydrogen l-glutamate " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


E350 sodium malates | E350i sodium malate | E350ii sodium hydrogen malate | monosodium salt of DL-malic acid | sodium salt of malic acid

E350 natriummalaten | E350i natriummalaat | E350ii natriumwaterstofmalaat | mononatriumzout van DL-appelzuur | natriumzout van appelzuur


acid sodium sulphate | nitre cake | sodium bisulphate | sodium hydrogen sulphate

natriumbisulfaat


baking soda | bicarbonate of soda | sodium acid carbonate | sodium bicarbonate | sodium hydrogen carbonate

bicarbonaat | dubbelkoolzure soda | natriumbicarbonaat | natriumwaterstofcarbonaat | zuur natriumcarbonaat
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
- Commission Regulation amending Annex IV to Regulation (EC) No 396/2005 of the European Parliament and of the Council as regards Cydia pomonella Granulovirus (CpGV), calcium carbide, potassium iodide, sodium hydrogen carbonate, rescalure and Beauveria bassiana strain ATCC 74040 and Beauveria bassiana strain GHA in or on certain products (D042746/02 - 2016/2505(RPS) - deadline: 9 March 2016) referred to responsible: ENVI

- Verordening van de Commissie tot wijziging van bijlage IV bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft Cydia pomonella Granulovirus (CpGV), calciumcarbide, kaliumjodide, natriumwaterstofcarbonaat, rescalure en de stammen ATCC 74040 en GHA van Beauveria bassiana in of op bepaalde producten (D042746/02 – 2016/2505(RPS) ) - termijn: 9 maart 2016) verwezen naar ten principale: ENVI


In accordance with Article 23(3) of Regulation (EC) No 1107/2009, the Commission received on 26 March 2014 an application from the Danish Environmental Protection Agency for the approval of sodium hydrogen carbonate as basic substance.

Op 26 maart 2014 heeft de Commissie overeenkomstig artikel 23, lid 3, van Verordening (EG) nr. 1107/2009 van het Deens bureau voor de milieubescherming een aanvraag ontvangen voor goedkeuring van natriumwaterstofcarbonaat als basisstof.


The documentation provided by the applicant shows that sodium hydrogen carbonate fulfils the criteria of a foodstuff as defined in Article 2 of Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council (4).

Uit de door de aanvrager verstrekte documentatie blijkt dat natriumwaterstofcarbonaat voldoet aan de criteria van een voedingsmiddel zoals gedefinieerd in artikel 2 van Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad (4).


It has appeared from the examinations made that sodium hydrogen carbonate may be expected to satisfy, in general, the requirements laid down in Article 23 of Regulation (EC) No 1107/2009, in particular with regard to the uses which were examined and detailed in the Commission review report.

Uit de verrichte onderzoeken is gebleken dat mag worden verwacht dat natriumwaterstofcarbonaat in het algemeen zal voldoen aan de voorschriften van artikel 23 van Verordening (EG) nr. 1107/2009, met name voor de toepassingen die zijn onderzocht en in het evaluatieverslag van de Commissie zijn opgenomen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
It is therefore appropriate to approve sodium hydrogen carbonate as a basic substance.

Daarom moet natriumwaterstofcarbonaat worden goedgekeurd als basisstof.


During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the acidity caused by the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

Tijdens de vervaardiging van zuremelkse kaas wordt aan de gepasteuriseerde melk E 500ii natriumwaterstofcarbonaat toegevoegd om de door melkzuur veroorzaakte zuurtegraad te bufferen tot een geschikte pH‐waarde en zo de nodige groeicondities te creëren voor de rijpingscultures.


(14) During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

(14) Tijdens de vervaardiging van zuremelkse kaas wordt aan de gepasteuriseerde melk E 500ii natriumwaterstofcarbonaat toegevoegd om het melkzuur te bufferen tot een geschikte pH-waarde en zo de nodige groeicondities te creëren voor de rijpingscultures.


Complexed with 0.5 ml of sodium fluoride, iron oxidizes hydrogen sulphide more slowly.

Door complexering met 0,5 ml natriumfluoride oxideert het ijzerwaterstofsulfide makkelijker.


Place 10 ml of ash solution in a 160 × 16 test tube with 2 ml of a 4 % pure sodium fluoride solution, 0.5 ml of pure ammonium, 3 ml of water, 0.5 ml of pure acetic acid and 2 ml of hydrogen sulphide saturated aqueous solution.

10 ml van de asoplossing wordt in een reageerbuis van 160 × 16 gebracht met 2 ml van een zuivere natriumfluoride-oplossing van 4 %, 0,5 ml zuivere ammoniak, 3 ml water, 0,5 ml zuiver azijnzuur en 2 ml van een verzadigde waterige oplossing van waterstofsulfide.


Place 2 ml of a solution containing 0.01 g of lead (Pb) in 1 l (10 mg Pb per litre), 15 ml of water, 0.5 ml of 4 % (m/v) sodium fluoride, 0.5 ml of pure acetic acid and 2 ml of hydrogen sulphide saturated aqueous solution in a 160 × 16 test tube.

Breng in een reageerbuis van 160 × 16 2 ml van een oplossing die 0,01 g lood (Pb) in 1 l bevat (10 mg Pb per liter), 15 ml water, 0,5 ml natriumfluoride van 4 % (m/v), 0,5 ml zuiver azijnzuur en 2 ml van een verzadigde waterige oplossing van waterstofsulfide.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'sodium hydrogen l-glutamate' ->

Date index: 2024-06-24
w