Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Aspects of chocolate that are chemical
Begin chocolate moulding line
Biscuit
Chemical aspects of chocolates
Chemical components of chocolate
Chemical composition of chocolate
Chocolate
Chocolate flakes
Chocolate flavoured milk
Chocolate history
Chocolate milk
Chocolate past
Chocolate product
Cocoa product
Confectionery product
Customs and traditions
Flake chocolate
Gianduja hazelnut milk chocolate
Gianduja nut milk chocolate
Goddess Tradition
History of chocolate
Launch chocolate moulding line
Pastry product
Start up chocolate moulding line
Starting up chocolate moulding line
Sweets
Toffee
Tradition
Traditional technology
Traditions of chocolate

Vertaling van "traditions chocolate " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
chocolate history | chocolate past | history of chocolate | traditions of chocolate

geschiedenis van chocolade


chemical components of chocolate | chemical composition of chocolate | aspects of chocolate that are chemical | chemical aspects of chocolates

chemische aspecten van chocolade


begin chocolate moulding line | starting up chocolate moulding line | launch chocolate moulding line | start up chocolate moulding line

gietlijn voor chocolade opzetten


confectionery product [ biscuit | chocolate | chocolate product | cocoa product | pastry product | sweets | toffee ]

suikerwaren [ biscuit | cacaoproduct | chocolade | chocoladeproduct | suikerbakkersproduct | suikergoed ]


chocolate flavoured milk | chocolate milk

melk met chocoladesmaak


gianduja hazelnut milk chocolate | gianduja nut milk chocolate

giandujamelkchocolade met hazelnoten




customs and traditions [ tradition ]

gebruiken en tradities [ traditie ]




IN-CONTEXT TRANSLATIONS
I myself am a consumer who is concerned about the quality and taste of traditional chocolate.

Als consument maak ik mij zorgen over de kwaliteit en de smaak van traditionele chocolade.


– (NL) Mr President, ladies and gentlemen, the common position on the chocolate directive is about a directive – and I quote the chocolate industry lobby verbatim for the occasion – which creates a truly unified market for chocolate products whilst upholding the national chocolate traditions.

- Voorzitter, collega's, het gemeenschappelijk standpunt met betrekking tot de chocoladerichtlijn gaat over - en ik citeer voor de gelegenheid letterlijk de lobby van de chocolade-industrie - een richtlijn die een echt eengemaakte markt creëert voor chocoladeproducten waarbij de nationale chocoladetradities in ere gehouden worden, die volledige informatie biedt aan de consumenten en die de belangen van de ontwikkelingslanden vrijwaart.


Has the Commission already received from the Member States applications by producers for chocolate of this kind to be included in the register of certificates of specific character? Will the Commission take all necessary steps to give effect to the provisions laid down in the regulation and include chocolate without the addition of vegetable fats among the foodstuffs recognised as guaranteed traditional specialities?

Kan de Commissie mededelen, of zij reeds van de zijde van lidstaten verzoeken heeft ontvangen van producenten voor aldus gemaakte chocolade om inschrijving in het specifiteitscertificeringsregister en of zij bereid is alle noodzakelijke maatregelen te treffen om de verordening in de praktijk te brengen en chocolade die geen toegevoegde plantaardige vetten bevat op te nemen onder de levensmiddelen die van het GTS-merk zijn voorzien?


If we direct developments in such a way as to create a situation in which there is only the one tradition of chocolate manufacture within the EU, cocoa-producing countries will be in danger of losing out since there would be a great risk of total chocolate consumption within the EU appreciably decreasing.

Als wij proberen één Europese chocoladetraditie in het leven te roepen, zullen de cacaoproducerende landen waarschijnlijk aan het kortste eind trekken, omdat het gevaar groot is dat de hele chocoladeconsumptie binnen de EU aanzienlijk zal afnemen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Council regulation 2088/92 provides for the Commission to set up and administer a register of certificates of specific character. Under this regulation, producers of chocolate without the addition of vegetable fats other than cocoa butter can apply for a certificate of specific character (guaranteed traditional speciality) so that it can be recognised as a food product made from traditional raw materials.

Verordening (EEG) nr. 2088/92 van de Raad schrijft voor dat de Commissie een door haar beheerd specifiteitscertificeringsregister instelt, op grond waarvan de producenten van chocolade waaraan geen andere plantaardige vetten dan cacaoboter zijn toegevoegd, kunnen verzoeken dat hen de gegarandeerde traditionele specifiteitscertificering (GTS) wordt toegekend, opdat hun product wordt erkend als uit traditionele grondstoffen gemaakt levensmiddel.


Martin Bangemann, the Commissioner with responsibility for the food industry, issued the following statement in connection with the proposal: "With this legislation, the Commission wishes to reconcile three important principles: in accordance with the subsidiarity principle, the Member States themselves should determine what their chocolate is made of and whether they wish to maintain traditional products.

Zo is dan de garantie geschapen dat in alle Lid-Staten de als chocolade bestempelde produkten, die de consument van oudsher onder die naam kent, geproduceerd en verkocht kunnen blijven worden. Indien daarvan afwijkende produkten uit andere Lid-Staten op de markt worden gebracht, zijn die voor de consument duidelijk als zodanig te herkennen. Martin Bangemann, de voor de voedingsmiddelenindustrie bevoegde commissaris, lichtte het voorstel als volgt toe: "Met deze regeling wil de Commissie drie belangrijke beginselen met elkaar in overeenstemming brengen.


w