Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
2376
V2

Vertaling van "manipulation des mollusques bivalves " (Frans → Nederlands) :

1. les manipulations des mollusques bivalves vivants, en particulier les opérations de finition, de calibrage, d’emballage et de conditionnement ne doivent pas causer de contamination du produit, ni affecter la viabilité des mollusques;

1. Het hanteren van levende tweekleppige weekdieren, met name verwatering, groottesortering, onmiddellijke verpakking en verpakking, mag geen verontreiniging van het product veroorzaken, noch de houdbaarheid van de weekdieren aantasten.


DPA 2376 Manipulation de mollusques bivalves vivants par la réception,la finition, le lavage, le nettoyage, le calibrage, le conditionnement et l'emballage Centre d'expédition : notification obligatoire [2376] v2

DPA 2376 Hanteren van levende tweekleppige weekdieren door ontvangst, verwatering, wassen, reinigen, groottesortering en (onmiddellijke) verpakking in het Verzendingscentrum : meldingsplicht [2376] v2


a) utiliser les techniques de manipulation des mollusques bivalves vivants destinés au reparcage qui permettent la reprise de l’activité d’alimentation par filtration après immersion dans les eaux naturelles;

a) moeten bij het hanteren van levende tweekleppige weekdieren die bestemd zijn om weer te worden uitgezet technieken gebruiken die hervatting van de voedselopname via filtrering na onderdompeling in natuurlijk water mogelijk maken;


2.5. «zone de production»: toute zone maritime, estuarienne ou lagunaire comportant des bancs naturels de mollusques bivalves ou des sites utilisés pour la culture des mollusques bivalves, dans lesquels des mollusques bivalves vivants sont récoltés;

2.5. Productiegebied: een gebied in zee, in een lagune of in een estuarium waarin zich hetzij natuurlijke gronden voor tweekleppige weekdieren, hetzij voor de kweek van tweekleppige weekdieren gebruikte gebieden bevinden en waar levende tweekleppige weekdieren worden verzameld.


a) si le personnel récoltant les mollusques bivalves vivants exploite également le centre d’expédition, le centre de purification, la zone de reparcage ou l’établissement de traitement qui reçoit les mollusques bivalves vivants,

a) het personeel voor het verzamelen van levende tweekleppige weekdieren, tevens is belast met het beheer van het verzendingscentrum, het zuiveringscentrum, het heruitzettingsgebied of de verwerkingsinrichting van ontvangst van de levende tweekleppige weekdieren,


2.1. «mollusques bivalves»: les mollusques lamellibranches filtreurs;

2.1. Tweekleppige weekdieren: plaatkieuwige weekdieren (lamellibranchiata).


- Il n’est pas clair quelle est la portée de l’inspection hebdomadaire (non l’audit) au centre d’épuration des mollusques bivalves vivants (n° 328) ou au centre d’expédition de mollusques (n° 339).

- Het is niet duidelijk wat de wekelijkse inspectie (niet audit) inhoudt bij het zuiveringscentrum voor levende tweekleppigen (nr. 328) of bij het verzendingscentrum voor weekdieren (nr. 339).


L'Europe a fixé des teneurs maximales pour les HAP, entre autres dans les viandes et poissons fumés, dans certaines viandes préparées au grill ou au barbecue, dans les huiles et les graisses, les fèves de cacao et les produits dérivés, dans certains mollusques bivalves et, enfin, dans les aliments pour nourrissons et enfants en bas âge.

Er bestaan Europese maximumgehaltes voor PAK’s , onder andere in gerookt vlees en vis, bepaalde soorten vlees die op de grill of de barbecue werden bereid, oliën en vetten, cacaobonen en afgeleide producten, bepaalde tweekleppige weekdieren en tot slot baby- en peutervoeding.


Ces risques concernent tout particulièrement certaines denrées alimentaires (comme les légumes et fruits frais, les aliments traités manuellement tels que les plats préparés, les mollusques tels que les huîtres et les moules) et doivent être pris en compte par l’industrie alimentaire (p.ex. les professionnels manipulant des produits « prêts-àconsommer »).

Deze risico’s betreffen heel in het bijzonder bepaalde voedingsmiddelen (zoals verse groenten en vers fruit, manueel bereide voedingsmiddelen zoals bereide maaltijden, schelpdieren zoals oesters en mosselen) en de voedingsindustrie moet hiermee rekening houden (bv. bewerkers van “kant-en-klaarproducten”).


w