Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Traduction de «relation avec la consommation des acides gras trans produits » (Français → Néerlandais) :

L’augmentation du risque cardio-vasculaire en relation avec la consommation des acides gras trans produits industriellement est bien établie.

De toename van het risico op hart-en vaatziekten door het verbruik van de door de industrie geproduceerde transvetzuren staat wel degelijk vast.


2.1. L’augmentation du risque cardio-vasculaire en relation avec la consommation de certains acides gras saturés et des acides gras trans produits industriellement est bien établie.

2.1. De toename van het cardiovasculaire risico gepaard gaand met het verbruik van bepaalde verzadigde vetzuren en door de industrie geproduceerde transvetzuren, staat wel degelijk vast.


Les réglementations prises dans de nombreux pays développés pour fortement réduire voire éliminer l’utilisation et la consommation d’acides gras trans provenant d’une hydrogénation industrielle profite directement à l’huile de palme qui constitue une alternative peu coûteuse.

De in vele ontwikkelde landen ingerichte regelgevingen om het gebruik en het verbruik van uit industriële hydrogenatie afkomstige transvetzuren sterk te verminderen of zelfs te verwijderen, komt direct ten bate van palmolie, die een voordelig alternatief biedt.


2.2. Il est recommandé de réduire au maximum la consommation d’acides gras trans industriels et de la limiter à ≤ 1% des apports énergétiques totaux.

2.2. Er wordt aanbevolen om het verbruik van industriële transvetzuren zoveel mogelijk te beperken tot met name ≤ 1% van de totale energiebehoefte.


Tableau 1 : Exemples de paramètres à analyser dans les aliments Paramètres Matrices Rubrique 1 : Contrôle de la composition globale des denrées alimentaires Teneur en matière grasse Produits de grande consommation Graisse Charcuteries Collagène Charcuteries Sel (sodium) Produits de grande consommation (pain et autres produits) Sucre ajouté Produits de grande consommatio ...[+++]

Tabel 1 : Voorbeelden van parameters die in levensmiddelen geanalyseerd moeten worden Parameters Matrices Rubriek 1 : Controle op de globale samenstelling van levensmiddelen Vetgehalte Producten met grote consumptie Vet Fijne vleeswaren Collageen Fijne vleeswaren Zout (natrium) Producten met grote consumptie (brood en andere producten) Toegevoegd suiker Producten met grote consumptie Globale samenstelling Vleesbereidingen en zuivelproducten ...[+++]


Dans la première étude, on compare la consommation pendant 3 semaines de 20 g/j d’un mélange (80 % de c9t11 et 20 % de t10c12) de CLA à celle d’acides gras trans industriels ; en comparaison au même apport d’acide oléique (contrôle), les acides gras trans ont augmenté de 11 % le rapport LDL/HDL-cholestérol, mais le mélange de CLA a augmenté ce rapport de 10 %.

In de eerste studie wordt het verbruik gedurende 3 weken van 20g/d van een CLA-mengsel (80% c9t11 en 20% t10c12) met een mengsel van industriële transvetzuren vergeleken. In vergelijking met dezelfde inname van oliezuur (controle) hebben de transvetzuren de verhouding LDL/HDL-cholesterol met 11% verhoogd, maar het CLAmengsel heeft die verhouding met 10% doen toenemen.


Risques des acides gras trans La consommation de ces acides gras trans d’origine industrielle s’avère encore plus néfaste

De risico’s van transvetzuren Het verbruik van deze transvetzuren van industriële oorsprong is nog schadelijker dan dat van verzadigde vetten (stijging cholesterolconcentratie in het bloed, aantasting endotheelfunctie,


Acides gras trans < 1 Valeur cible pour les acides gras trans obtenus comme produits secondaires lors de processus industriels: 0

AA Trans vetzuren < 1 Streefwaarde voor transvetzuren bekomen als nevenproducten in industriële processen: 0.


Les acides gras trans sont formés par hydrogénation comme des produits secondaires qui peuvent être néfastes pour la santé du consommateur.

Bij industriële hydrogenatie worden transvetzuren gevormd als bijproducten die de gezondheid van de consument kunnen schaden.


w